Symbian ano či ne?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod deluX 16. 10. 2005 17:02

Předpokládám že tohle už tu asi bylo no ale něak sem si toho nevšim.Zajímalo by mě zda se symbian opravdu hodi?Všim sem si tady na forech že mnoho lidi se bez symbianu neobejde ,ale taky sem našel zaryté odpůrce.V čem je to třeba plus a v čem mínus?Uveďte kdyžtak něakej příklad.Bych si rád koupil K750i ,ale ty řeči o symbianu mě lákájí.Problém je v tom že nevím jestli mam objetovat ty 2MPX! :hm tak raďte :mrgreen:
deluX
Junior

Odeslat příspěvekod Driver 16. 10. 2005 17:16

Moje zkušenosti jsou asi takový:

Měl jsem mobil se symbianem. Je to pohodička, když ti chybí nějaká aplikace (která není součástí standart. výbavy), tak si ji stáhneš z netu a nainstaluješ (např. mapy, slovník, vědecká kalkulačka atd atd.). To platí i o hrách. Ale na druhou stranu - mobily se symbianem jsou dost velký a hlavně hrozně málo vydrží. Taky se mi stávalo, že se systém prostě nějak po*ral, tak jako třeba Windows a musel jsem telefon formátovat. Tím pádem přijdeš o veškerý nastavení a data v telefonu a bez zálohy jseš celkem ztracenej. U nokií se symbianem je ale jedna výhoda - takřka neomezená paměť na SMS. V mobilu můžeš mít tisíce SMS, MMS (záleží jen na velikosti MMC karty).

No symbian mě později nějak omrzel, hlavně kvůli výdrži baterie, pomalosti telefonu a systémových chybám, které mě už fakt nebavily.

Ale symbian je opravdu super OS pro mobily. Kdyby byl mobil se symbianem a designem K750i, asi neváhám a kupuji. Ale další pádlo jako jsou symbianový nokie už fakt nechci.
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M. 16. 10. 2005 17:18

Podle me ma teda Symbian mnohem vetsi vahu nez 2Mpix.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod hotspot 16. 10. 2005 17:22

Jak pro koho... já jsem spíš technicky založenej, o Symbianu jsem přemýšlel, ale nakonec jsem se rozhodl pro pořádný foťák, aby dokázal nahradit obyčejný digitál.
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod M. 16. 10. 2005 17:24

No myslim, ze prave pro technika je Symbian. A s 2Mpix jen tak obycejny digital nenahradis.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod deluX 16. 10. 2005 17:28

cekal sem ze se dozvim neco vic :) no prave ze se mi nechce tahat muj 2 MPX fotak Olympus C-220 Zoom,starik jeden :mrgreen:
deluX
Junior

Odeslat příspěvekod M. 16. 10. 2005 17:30

Tak si porid Symbian s 2Mpix ;)
M.
Expert

Odeslat příspěvekod deluX 16. 10. 2005 17:32

to je? hele nedam za mob 20K to ani za nic
deluX
Junior

Odeslat příspěvekod M. 16. 10. 2005 17:35

N70 :)
M.
Expert

Odeslat příspěvekod deluX 16. 10. 2005 17:51

no hele ja sem studentik na Zakladce a sem schopny dat dohromady 10k vice ne :) no jedine ze bys me sponzoroval:) nebo nekdo jinej.Ta N70 je desny heblo! libilo by se mi neco jako SX1 aspon s 1,3MPX, MP3 prehravac,radio Bluetooth, infraport byt nemusi,paměťovky.:) takovej asi neni ze?tohle uz pisu mimo tema ...
deluX
Junior

Odeslat příspěvekod SPSS 16. 10. 2005 17:53

Nokia 3230 ma vsechno co si psal
Impossible is nothing
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod M. 16. 10. 2005 17:55

Az na ty 2 Mpix a stereo prehravani.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod SPSS 16. 10. 2005 17:57

psal ze chce 1,3 Mpx a nepsal ze chce stereo
Impossible is nothing
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod deluX 16. 10. 2005 17:58

no hele dival sem se na nabidku tech founu a sou to celkem fajn palky takze symbian to asi nebude... :pozor2
deluX
Junior

Další stránka