Pamě? Nokie N70

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Jiří Šafránek 20. 10. 2005 11:53

Dobrý den,

nedávno jsem si zakoupil skvělou Nokii N70,u které všechny zdroje (výrobce,Mobilmania.cz,Mobil.cz) uvádějí, že má mít 30 MB vnitřní paměti a 30 MB RAM.

Můj přístroj ale hlásí pouze 21 MB vnitřní paměti. :(
Nespletl jsem se, N70 hlásí, že volná + zaplněná paměť je pouze těch 21 MB.

Chtěl bych vás moc poprosit o pomoc. Určitě někdo z vás ví, jestli mi má N70 nelže,popř. pokud opravdu nelže,tak kde je příčina v tom,že mám jen těch 21 MB.

Dále bych se chtěl zeptat, jestli má N70 skutečně 30 MB RAM.

Doufám, že mi to vysvětlíte, budu moc rád i za to, že mi jen napíšete kolik paměti hlásí N70 vám(pokud jste vlastníkem N70). Ale odborníkovi, který problém vyřeší a vysvětlí rád složím poklonu. :tleskani

Děkuji...
Jiří Šafránek
Junior

Odeslat příspěvekod mirek6600 20. 10. 2005 13:18

To bude nejspis nakej bag(rozumej chyba frimwaru jelikoz to bude prvni verze pro cesky trh) ktery vyresi nova verze frimwaru ktera vychazi kazdych 6mesicu nekdy dele podle toho jak se panove v nokii uraci ji zpristupnit servisum.Jinak ja nemam N70 i kdyz moc chtěl ale nechce se my davat takovy prachy za telefon, takze si pockam az klesne a zatim se zpokojim z 6600 a ta my ukazuje normalne kolik volny a kolik je plny a kdyz to sectu tak to hodi tech 6mega kolik ma ten foun myt, a neukazuje to blbe jako tobe.Ale ty mas novejsi symbian ja mam v 7.0s a ty 8.1s Takze nevim presne jak by to melo fungovat na N70,ale muzes zabehnout do nakyho autorizovanyho servisu a zeptat se jestli uz nemaj novejsi verzi frimwaru nez tam mas ted,jinak verze frimwaru se zjistuje ze namackas *#0000# a to co ti foun ukaze si opis na papirek a ukaz jim to v servisu a oni ti reknou jestli maj novejsi a kdyz jo a ptali se na duvod proc ji chces prehrat tak ji rekni ze ti to chybne ukazuje stav pameti.

Ale muzu se mylit a ono to muze tech 21mega myt a v tech recenzich se proste sekli a nebo nemeli finalni verzi co pude do prodeje a mneli je prototip.
mirek6600
Junior

Odeslat příspěvekod marcodvorak 20. 10. 2005 14:02

Doufám, že mi to vysvětlíte, budu moc rád i za to, že mi jen napíšete kolik paměti hlásí N70 vám(pokud jste vlastníkem N70).

Použitá paměť - 19MB
Volná paměť - 2 MB

Toto hlásí mně, takže jak vidíte je vše OK.
marcodvorak
Junior

Odeslat příspěvekod mirek6600 20. 10. 2005 16:22

pokud to bylo na me,tak zkuste najit nake zakaznicke centrum nebo technickou podporu na nokia.cz myslim tim odkaz nebo email adresu a poslat jim email z timhle dotazem kolik teda ma myt N70 zkutecne pamet tam by vam to meli rict naprosto presne.Nebo muzete napsat na strankach cellnet.cz to je autorizovanej servis nokie a tam taky nejkde bude email adresa primo na techniky ze servisu.
Nebo muzete udelat jeste todle zajdete do nakeho kramu z novejma founama nebo bazaru a nakou N70 si nechte predvest jako ze mate zajem ji koupit a dejte si do ni simkartu a zkontrolujte zda ukazuje taky 21mega pokud ano tak mate jistotu ze se v tich recenzich sekli a napsali tam nezpravnou kapacitu pameti. :D
mirek6600
Junior

Odeslat příspěvekod rychtarik 20. 10. 2005 17:32

Taky mám 21 MB. Ani by mě to nenapadlo se podívat.
rychtarik
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří Šafránek 21. 10. 2005 07:41

Ahoj, jsi hodný že se mi snažíš pomoci, moc děkuji. Mohla by to být chyba FW, ale asi to je spíš vlastnost N70.

Mám FW z 12.9. 2005 a tu má asi každý, kdo má v tuto dobu N70. Novější verze není.

Chyba to fakt asi není, setkal jsem se už s mnoha chybami na mobilech, ze kterých jsem myslel, že zešílím, ale aby měl FW efekt "černé díry". ve které se jen tak ztratí 10 MB, to bych techniky Nokie přecenil :)

Jinak, nezoufej že máš svou 6600, je to skvělý mobil a jelikož má Symbian, nijak zvlášť moc výrazně se od mé N70 fakt neliší. Přál bych ti, aby jsi našetřil na N70, nebo jiný mobil, ale když se to nepovede, zůstaneš u skvělé 6600 a určitě si na ni stěžovat nebudeš. Nokia chrlí mobily jako na běžícím pásu a nikdy nad ní nevyhrajeme - koupíš si absolutní novinku, dáš za ni spoustu peněz a za týden představí další novinku, která tu tvou bombu srazí na kolena. Já jsem šílenec, tu N70 jsem prostě mít musel, fakt musel - láska na první pohled. Měl jsem možnost ji mít za 9 000,- (věrnost operátorovi), takže proto ji mám.

Měj se hezky...
Jiří Šafránek
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří Šafránek 21. 10. 2005 07:46

Děkuji vám všem. Moc jste mi pomohli a jak vidím, možná jsem trošičku pomohl i já vám :-). Nasadil jsem brouka do hlavy přinejmenším rychtarikovi :-).

Takže v tom nejsem sám a N70 má opravdu 21 MB vnitřní paměti.

Já si nemyslím, že by Nokia lhala, a do N70 prostě nedala 10 MB. Spíš bych se vsadil na to, že Nokia N70 má těch 30 MB paměti. Ale asi těch 10 MB Nokia vyhradila na něco jiného, než aby potěšila uživatele. Udělala asi radost Symbianu, jenže nás trochu zklamala.
Jiří Šafránek
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří Šafránek 21. 10. 2005 07:54

Možná by to chtělo vyhlásit soutěž o "Nejbystřejšího majitele N70" :-) - tenhle atribut získá ten z vás, který vypátrá, KAM se ztratilo těch 10 MB.

Kdo ví kde jsou...Možná zůstaly na montážním stroji ve Finsku, možná jen ve fantastických vizích návhrhářů, kteří jaksi zapoměli do světa vypustit informaci, že těch 30 MB je na realizaci fakt moc a bude se montovat jen 21...

A možná také těch 10 MB je skryto kdesi v útrobách naší N70 a těžce pracuje pro OS Symbian.

Docela rád bych také přišel na to, jestli má Noki N70 těch 30 MB RAM. Když teď víme, že má jen 21 MB vnitřní paměti, bojím se že i těch 30 MB RAM už není pravda.

Mějte se :-)
Jiří Šafránek
Junior

Odeslat příspěvekod k.a.e.l 21. 10. 2005 08:12

U všech Symbianových telefonů samotný běh Symbianu zabere kolem 8 MB, takže se o žádnou chybu (bug) FW nejedná.
Je to stejné jako u starších modelů, kde velikost paměti RAM činila 16 MB, volného místa pro běh dalších aplikací také zůstalo jen 8 MB.
Ericsson GF768 -> Nokia 3310 -> Nokia 6230 -> Nokia 3230 -> Nokia N90 -> Nokia N70 -> HTC Magician -> Nokia N70 -> HTC Excalibur -> Nokia E61i -> E-Ten X500 -> Nokia 6120 Classic -> Apple iPhone -> Nokia E71
k.a.e.l
Junior

Odeslat příspěvekod spree 21. 10. 2005 08:12

Skuste nainstalovat Psiloc Task Manager a, tam ked vsetko zavrete, tak by vam to malo ukazovat 27MB volnej pamate. Mne to tak nejako ukazovalo.
spree
Junior

Odeslat příspěvekod Jiří Šafránek 21. 10. 2005 08:38

Mám to chápat tak, že N70 má 30 MB vnitřní paměti a 30 MB RAM, 10 MB vnitřní paměti ukousne Symbian při startu, zbyde 20, přičemž po startu je stále těch 30 MB RAM pro různé aplikace?
Jiří Šafránek
Junior

Odeslat příspěvekod martinN70 21. 10. 2005 11:01

Zdravím, před 5ti dny jsem si koupil již zmiňovanou N70. S pamětí mám stejný problém. Když vše sečtu vychází mi celková paměť telefonu na cca 21MB... Čím to, když všude v časopisech udávají 30MB... :( děkuji Martin
martinN70
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martinN70 21. 10. 2005 11:04

ještě by mě zajímalo, zda v N70 mohu použít jakoukoli RS-MMC kartu. Bylo mi řečeno, že komunikuje jen s originálními od Nokie....
martinN70
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod k.a.e.l 21. 10. 2005 11:54

N70 zatim nevlastnim, takze nevim, jak to presne je. Kazdopadne Symbian by mel ubrat kolem 8 MB z pameti RAM. RAM by tedy po startu mela byt zhruba 22 MB.
Udavana uzivatelska pamet by skutecne mela byt plnych 30 MB. Zkuste pres nejaky file manager zjistit, jaka je kapacita disku C, to by mela byt prave uzivatelska pamet. Vsechna data z disku C by mela jit smazat, obcas je na nem neco ulozene jiz pri rozbaleni telefonu (videa, mene dulezite aplikace), mozna to predstavuje prave ten rozdil. Predinstalovane aplikace (napr. hry), ktere nejdou smazat, jsou na disku znacenem zpravidla Z, ktery se do uzivatelske pameti nepocita.

martinN70: Komunikuje s kartami RS Dual Voltage MMC, ktere krome Nokie vyrabi i jini vyrobci - az do velikosti 512 MB (napr. na gsmobil.cz).
Ericsson GF768 -> Nokia 3310 -> Nokia 6230 -> Nokia 3230 -> Nokia N90 -> Nokia N70 -> HTC Magician -> Nokia N70 -> HTC Excalibur -> Nokia E61i -> E-Ten X500 -> Nokia 6120 Classic -> Apple iPhone -> Nokia E71
k.a.e.l
Junior

Odeslat příspěvekod spree 21. 10. 2005 15:55

martinN70 píše:ještě by mě zajímalo, zda v N70 mohu použít jakoukoli RS-MMC kartu. Bylo mi řečeno, že komunikuje jen s originálními od Nokie....d/quote]

Ja pouzivam znacku Kingston.
Cital som, ze s niektorymi znackami su problemy, ale Kingston by mal fachcit bez problemov
spree
Junior

Další stránka