Treo 650

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod OldMan 30. 10. 2005 17:03

Slibil jsem synovi treo 650 a PalmOS jsem mel v PDA naposled před 2 roky a Treo 650 jsem zkousel před vice nežli rokem a pul jen jako předprodejní vzorek … tim padem mi většina novinek unikla . potřebuji poradit 

1) je potreba stahnout mail i s přílohou (.xls , .doc) , tu upravit a opet odeslat (attachment ulozit na kartu , jedna se o vetsi soubory)
2) reseni telefonni casti – vytaceni necim jako T9 , archivace odeslanych a prijatych hovoru , soucet provolaných minut po mesicich , upozornovani na neprijate hovory a nevyzvednute SMS primo na uvodni obrazovce – zaroven však aby byly zobrazeny ukoly s kalendáře … ohledne te telefonni casti – co tomu chybi oproti „obyčejnému“ kvalitnímu founu …
3) sms – archivace a export (pokud možno automaticky) do .txt ci neceho jiného prehledne se zobrazici na PC
4) blokace prichozich hovoru ( vyber z vlastniho seznamu , nebo neznama cisla ci ukryta)
5) web browser - bezproblemovy , zobrazující české znaky , vice oken ….
6) Budik,timer
7) Diktafon – volitelny format a kvalitu , pripadne automaticke zapnuti při hluku v mistnosti
8) Něco jako Photoshop – jednoducha uprava fotografii
9) Navigacni software – TomTom s mapami pro CR ??
10) Software pro ovladani PC přes BT ci internet
11) Fax …..
12) Na pozadi bych potreboval aby bezelo ICQ a automaticky se stahovala v určitých intervalech posta

Tohle jsou snad všechny pozadavky co by to mělo mit , zaroven kdo to mate odzkoušené tak zaroven i bych potreboval vedet jaky software je k tomu potreba , na cene nezalezi …. Dulezita je funkčnost a stabilita , zaroven obecny dotaz k současným Palm OS a to je stabilita systemu , nerad bych neustale prinstalovaval masinu po hláskách typu line mgr 42566 nebo jak to vypisovalo 
Diky za rady a pomoci :-)
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kojot 30. 10. 2005 18:13

1/ ok
2/ chybio asi ty soucty, ikdyz jsem je nikdy nehledal, k cemu taky, vsak oni mi to na papire radi poslou:-(
3/ nevim, ale reseni snad existuje
4/ nevim, zrejme je potreba externi aplikace
5/ pro PDA neexistuje dobry browser, kazdy ma vyrazne mouchy, Blazer v Treu 650 zobrazuje ceske fonty ve standartni velikost, aspon tedy s Piloce, s Redgrep lokalizaci to je mozna lepsi
6/ budik je, timer nechapu, jako programove vypnuti? Na to je potreba Bulter
7/ externi aplikace
8/ nevim, ale uprava barev apod dela resco viewer
9/ neni problem, si nebyl na Invexu :D
10/ VPN apod je nekolik
11/ hmm, tak to nevim, v dnesni dobe precijen ustupje
12/ ICQ v pozadi bezi, posta - ted se spolupracuje s Blackbarry, urcite z toho vyjde bomba, Eurotel mozna umi sam

Stabilita v mezich normalu, Palm je stale nejstabilnejsi OS
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod OldMan 30. 10. 2005 21:12

No moc jsi mne nepotesil ...... :-(
Ohledne browseru , to jsem myslel ze uz to od dob co jsem mel Palma nekam pokrocilo :-( ten fax bych taky potreboval aby tam mel , a Resco umi tak menit barvy , potrebuju aby vlozil text , oriznul to treba atd .... :-( ta posta fakt nejde aby se treba po hodine sam program pripojil , stahnul postu a nahlasil to na obrazovku ?? :-( S tou stabilitou doufam ze mas pravdu , ja co jsem mel Palmy - skoncil jsem TT3 to se stabilitou byla absolutni katastrofa a moznost restore byla dost bidna - nefungovala tak jak by mela byt .... aach joo , takove pekne zarizeni , navic ze to ma klavesnicku ....... prinejhorsim mu ale koupim MDAc , ten umi vsechno , ale on chtel vyslovene Treo , ze se mu libi :-(
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod trocken 31. 10. 2005 18:36

1) neni, priloha se stahne v tom formatu v jakem jste ji poslal, zadna uprava neni potreba. Verze kancelarskeho baliku DocumentsToGo v treu pracuje se soubory office nativne.
2) Treo ma hlavni aplikci Phone, kde se vse zobrazuje vcetne dosle posty do mailove chranky a aktualni informace z Datebooku (kalendáre), pro T9 jde dohrat program od treti strany.
3) Toto bohuzel nejde, jde to jen u e-mailu
4) bezproblemu, aplikaci je tuna viz. mytreo.net
5) vice oken se nezobrazuje, ceska lokalizace je soucasti baleni
6) Budik, timer ... si snad delate srandu, kolik jich chcete? ;)
7) diktafon jde zdarma dohrat, opet viz. mytreo.net
8) viz. resco.net
9) TomTom 5 Navigator jede bez problemu
10) Tuny
11) Treo nema podporu fax. prenosu :(
12) Tohle funguje napr. s aplikaci Chatopus, Verichat ... Vestaveny postovni program VersaMail zvlada casove stahovani posty na pozadi

OldMan píše:Slibil jsem synovi treo 650 a PalmOS jsem mel v PDA naposled před 2 roky a Treo 650 jsem zkousel před vice nežli rokem a pul jen jako předprodejní vzorek … tim padem mi většina novinek unikla . potřebuji poradit 

1) je potreba stahnout mail i s přílohou (.xls , .doc) , tu upravit a opet odeslat (attachment ulozit na kartu , jedna se o vetsi soubory)
2) reseni telefonni casti – vytaceni necim jako T9 , archivace odeslanych a prijatych hovoru , soucet provolaných minut po mesicich , upozornovani na neprijate hovory a nevyzvednute SMS primo na uvodni obrazovce – zaroven však aby byly zobrazeny ukoly s kalendáře … ohledne te telefonni casti – co tomu chybi oproti „obyčejnému“ kvalitnímu founu …
3) sms – archivace a export (pokud možno automaticky) do .txt ci neceho jiného prehledne se zobrazici na PC
4) blokace prichozich hovoru ( vyber z vlastniho seznamu , nebo neznama cisla ci ukryta)
5) web browser - bezproblemovy , zobrazující české znaky , vice oken ….
6) Budik,timer
7) Diktafon – volitelny format a kvalitu , pripadne automaticke zapnuti při hluku v mistnosti
8) Něco jako Photoshop – jednoducha uprava fotografii
9) Navigacni software – TomTom s mapami pro CR ??
10) Software pro ovladani PC přes BT ci internet
11) Fax …..
12) Na pozadi bych potreboval aby bezelo ICQ a automaticky se stahovala v určitých intervalech posta

Tohle jsou snad všechny pozadavky co by to mělo mit , zaroven kdo to mate odzkoušené tak zaroven i bych potreboval vedet jaky software je k tomu potreba , na cene nezalezi …. Dulezita je funkčnost a stabilita , zaroven obecny dotaz k současným Palm OS a to je stabilita systemu , nerad bych neustale prinstalovaval masinu po hláskách typu line mgr 42566 nebo jak to vypisovalo 
Diky za rady a pomoci :-)I/quote]
Základ tuningu je chlupatý volant!
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod OldMan 31. 10. 2005 18:54

Diky za odpoved , jeste bych mel dalsi dotazy :-)
1) Vytaceni cisla - respektive hledani ze seznamu , jde to s klavesnice ?? Nebo je potreba tukat na display ?
2) obecne prace ze seznamem , kalendarem , sms atd , je ovladani bez problemu pouze s klavesnice ?
3) jak je to s prilohami e-mailu v .rar a .zip , jde prilohu rozbalit a pracovat s ni a opet pripadne zabalit ? vse samozrrejme v ramci pametove karty
4) jeste k tem obrazkum - Resco viewer je spis jen prohlizec , kdyby mel alespon funkce ktere ma u verze pro PPC , ale je to orezane , potreboval bych neco jako je tohle pro PPC http://www.conduits.com/home.asp
je mi jasne ze na tehle urovni to nebude , u vsech programu ktere jsou obdobne na PPC cekam ze pro Palmy nebudou mit tu uroven , ale to ani neni nutne ....
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OldMan 31. 10. 2005 18:58

Jo a jeste jeden dotazek :-) pokud jsem spojeny s gps pres BT a je spustena navigace (treba TomTom) a potrebuji si zavolat co se stane s Tomtomem ?? Nevypne se a nebude se muset znovu spojovat ??????
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod trocken 31. 10. 2005 19:00

1) jde to klavesnici, nebo i přímo z kontaktů
2) bezproblémů jednou rukou
3) zip je podporován přímo email. programem a lze jej uložit na pam. kartu
4) mám pocit, že se ten soft jmenuje jpegedit, nebo tak nějak, mrkněte na plamgear.com

OldMan píše:Diky za odpoved , jeste bych mel dalsi dotazy :-)
1) Vytaceni cisla - respektive hledani ze seznamu , jde to s klavesnice ?? Nebo je potreba tukat na display ?
2) obecne prace ze seznamem , kalendarem , sms atd , je ovladani bez problemu pouze s klavesnice ?
3) jak je to s prilohami e-mailu v .rar a .zip , jde prilohu rozbalit a pracovat s ni a opet pripadne zabalit ? vse samozrrejme v ramci pametove karty
4) jeste k tem obrazkum - Resco viewer je spis jen prohlizec , kdyby mel alespon funkce ktere ma u verze pro PPC , ale je to orezane , potreboval bych neco jako je tohle pro PPC http://www.conduits.com/home.asp
je mi jasne ze na tehle urovni to nebude , u vsech programu ktere jsou obdobne na PPC cekam ze pro Palmy nebudou mit tu uroven , ale to ani neni nutne ....
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kojot 31. 10. 2005 21:08

OldMan píše:Jo a jeste jeden dotazek :-) pokud jsem spojeny s gps pres BT a je spustena navigace (treba TomTom) a potrebuji si zavolat co se stane s Tomtomem ?? Nevypne se a nebude se muset znovu spojovat ??????

Pokud vim, tak se vypne, pak se sam zase spoji. Pri prichozim hovoru by to melo s patchem od vyrobce delat zcela automaticky, u vytaceni budes muset shodit navigaci, zde by to opravdu chtelo multitasking. Ale dobrej, ne z eprolejzani tel. seznamu bude sneci...
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod OldMan 31. 10. 2005 22:03

Hmm,s tou navigaci to bude asi problem,to si celkem nedovedu predstavit jak po kazdem hovoru musi zastavit , zapnout navigaci atd .... :-( A jeste dotazek , jak je to s backupem ?? Je funkcni na 100% pri pripadnem resetu ???
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AmPedro 31. 10. 2005 23:48

ad 4) Pocket Artist - podobný program pro PalmOS je od Mobile Systems jménem Paint, není sice tak komplexní a propracovaný ale taky nestojí 50$ a přitom toho umí celkem dost popis je tady na stránkách http://www.mobi-systems.com

btw tahle firma má v nabídce i nejpokorčilejší mobilní kancelář pro PalmOS.
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod mvp 1. 11. 2005 00:09

Hele,dědku,než do toho půjdeš,vidím že nějakou zkušenost s Palmy máš , tak ohledně dotazu na stabilitu mrkni například sem
http://www.pdasoft.cz/modules.php?name= ... pic&t=1673
a sem
http://www.pdasoft.cz/modules.php?name= ... pic&t=1465
a sem
http://www.pdasoft.cz/modules.php?name= ... pic&t=1492
a sem
http://www.pdasoft.cz/modules.php?name= ... pic&t=1419
a sem
http://www.pdasoft.cz/modules.php?name= ... pic&t=1365
a třeba sem
http://www.pdasoft.cz/modules.php?name= ... pic&t=1175
jestli nechceš synkovi zadělat na starosti a pokud to není fandista-palmista a tyhle drobnosti by "přehlédl" tak si ještě rozmysli co uděláš.Je to škoda po HW stránce a designu je to moc pěkné zařízení,dokonce jsem si ho také kdysi dávno pořídil,ale už nějak mne nebaví a nemám čas něco ladit,resetovat,přeinstalovávat,hledat které aplikace se mi tam perou. Už se kloním k opravdu co nejméně problémovému používání a jistějšímu chování zařízení.Dříve mi to nevadilo a resetil jsem a instaloval jak vzteklý,ale už jsem si nějak odvykl :-DMůj mladej po něm taky pokukoval a když jsem ho já dal z "domu" tak si ho celý šťastný vzal ale asi po 14 dnech ho vrátil a nechal si přivézt Motorolu A780 :-)
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod OldMan 1. 11. 2005 00:52

No,tak ti teda pekne dekuju :-)) dal jsem si praci a prostudoval forum na pdasoftu a par svetovych a vsude je to zhruba stejne :-( resety , problemy s hlasitosti , lupani v repracku , dbcache , problemy s pouzitim HW modemu ..... atd.atd .... :-( Myslel jsem ze Palm za tu dobu co to nepouzivam pokrocil ale tohle je presne to same co jsem musel resit pred par lety ......
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mvp 1. 11. 2005 09:02

Je také možné že bude taky záviset na kusu,někomu to chodí bez problémů,mě se ten kousek co jsem měl resetil sám od sebe kdykoliv a bez jakékoliv příčiny , ale to byla nějaká nedodělaná neprodejná verze , ale ono když tak na to koukám se toho zas tolik moc nezměnilo :-( Kdyby jsi ho nakonec koupil tak dej vědět zkušenosti , kdyby to bylo bez problému tak to možná zkusím také , mě se také moc líbí , ovládání je fajn , edge je taky potřeba , zatím používám mdac , ale potřebuji něco víc telefonovatějšího , moc volám a na mých cca 2000 min měsíčně to pohodlí při telefonování trochu chybí , ale nemám čas řešit nějaké resety,problémy s diakritikou,zamrzání stroje,problémy s HW modemem,potřebuji to několikrát za den spojit s notasem atd.atd ......
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod Kojot 1. 11. 2005 10:30

Tak resety jsou opravdu minulosti, novejsi FW to resi, hlasitost take resi novy neofic. fw., lupani nemam, nevim o co jde, dbcache jsem take za rok nevidelm nevim o co jde, HW modem jsem videl behat na Applu i Winu.
Proste zalezi na tom, jak blbe crackly SW pouzivas.............
Diakritiku mam v kontaktech, doc.xls, netu kde by me mela zlobit? Zatuhavani? Tak to sorry, to se mi nikdy nestalo...
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 1. 11. 2005 11:55

Posledni verze TomToma 5.12 (update je na jeho strankach) zustane bezet i behem hovoru, jen nemuzes pouzit bluetooth handsfree, zvuk jde do sluchatka, nebo dratoveho handsfree
OldMan píše:Hmm,s tou navigaci to bude asi problem,to si celkem nedovedu predstavit jak po kazdem hovoru musi zastavit , zapnout navigaci atd .... :-( A jeste dotazek , jak je to s backupem ?? Je funkcni na 100% pri pripadnem resetu ???
trocken
Trvalý BAN

Další stránka