Treo 650

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod trocken 1. 11. 2005 11:59

Souhlasim, posledni firmware je opravdu bezproblemu, nevim co je reset.

Kojot píše:Tak resety jsou opravdu minulosti, novejsi FW to resi, hlasitost take resi novy neofic. fw., lupani nemam, nevim o co jde, dbcache jsem take za rok nevidelm nevim o co jde, HW modem jsem videl behat na Applu i Winu.
Proste zalezi na tom, jak blbe crackly SW pouzivas.............
Diakritiku mam v kontaktech, doc.xls, netu kde by me mela zlobit? Zatuhavani? Tak to sorry, to se mi nikdy nestalo...
Základ tuningu je chlupatý volant!
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod OldMan 1. 11. 2005 14:46

S tim TomTomem to je sice pekne,ale vubec nic to vlastne nevyresilo,tim mi tedy vznika dalsi dotaz,kdyz mam spojene Treo treba s notebookem pres BT , mohu mit zaroven pripojene a pouzivat BT handsfree ?? S temi resety po upgradu firmware to na forech je nejednoznacne - nekomu pomuze , nekomu to dela jeste vic :-( Zacinam byt dost skepticky k "nejlepsimu" komunikatoru :-(
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 1. 11. 2005 15:37

Jestli muzu radit, tak synovi kupte MDA III nebo Compact, ja osobne mam MDAc a spoluzak s Palmem T|E2 se jen uzira zavisti : )
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 1. 11. 2005 15:44

1) je potreba stahnout mail i s přílohou (.xls , .doc) , tu upravit a opet odeslat (attachment ulozit na kartu , jedna se o vetsi soubory): U WM bezroblemu

2) reseni telefonni casti – vytaceni necim jako T9 , archivace odeslanych a prijatych hovoru , soucet provolaných minut po mesicich , upozornovani na neprijate hovory a nevyzvednute SMS primo na uvodni obrazovce – zaroven však aby byly zobrazeny ukoly s kalendáře … ohledne te telefonni casti – co tomu chybi oproti „obyčejnému“ kvalitnímu founu … : Na WM opet bez problemu

3) sms – archivace a export (pokud možno automaticky) do .txt ci neceho jiného prehledne se zobrazici na PC: Synchronizace s Outlookem funguje na 100% co se zprav tyce

4) blokace prichozich hovoru ( vyber z vlastniho seznamu , nebo neznama cisla ci ukryta): Po doinstalovani spec. SW neni problem

5) web browser - bezproblemovy , zobrazující české znaky , vice oken ….: Co se cestiny tyce, tak s tou u Windows Mobile neni problem. Vice oken: Neumi to ani PocketIE ani Blazer, ale jine prohlizece pro WM by to mely zvladat

6) Budik,timer: Budik je v zakladu, timer tusim taky

7) Diktafon – volitelny format a kvalitu , pripadne automaticke zapnuti při hluku v mistnosti:format a kvalita se da nastavit, s tim automatickym zapnutim to bude u standardniho zaznamniku problem..

Něco jako Photoshop – jednoducha uprava fotografii: Jakysi editor tam je, ale nepouzivam

9) Navigacni software – TomTom s mapami pro CR ??: Bez problemu

10) Software pro ovladani PC přes BT ci internet: v zakladu

11) Fax …..: v zakladu

12) Na pozadi bych potreboval aby bezelo ICQ a automaticky se stahovala v určitých intervalech posta: WM maji narozdil od Palmu Multitasking, takze vpohode : )
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod AmPedro 1. 11. 2005 17:44

mousefromhouse píše:Jestli muzu radit, tak synovi kupte MDA III nebo Compact, ja osobne mam MDAc a spoluzak s Palmem T|E2 se jen uzira zavisti : )

Vážně, já mám zase známý s FS Loox 420, Acery n50, MDAc etc a nevšiml jsem si že by to byly takový zázraky.
Zamrzávání při příjmu souborů dat etc přes bluetooth, ftp, problémy s WiFi a navíc ne zcela vyřešené profily pro WiFi i Bluetooth ...

ad 1) Documents to go v7 aka D2G v Treu strčí Pocket Office ve WinMo 2003SE do kapasy a to s přehledem. Terpve nové Windows Mobile 5 s Office Mobile se s D2G celkem srovnali ale navrch nemají. A SAMOZŘEJMĚ D2G PODPORUJÍ NATIVNĚ FORMÁTY doc xls ppt. Skoro každý den dostávám emaily s celkem velkými excel tabulkami (0,5-3MB) a word dokumenty, v D2G je edituji a opět odesílám a to pomocí VersaMailu. Bez problémů.

ad 2-4) nápovědou může být i rychlý pohled na Treo a MDAc na ce4you a jen doplním že řada tam zmíněných "nectností" Trea je vyřešena pomocí sw aplikací které lze doinstalovat. A pro multimedia je vhodny TCPMP.

ad 5) Při přímém srovnání vestavených Pocket IE a Blazeru je IE o něco lepší (podpora Unicode + některé prvky CSS apod). Pro více oken je u MDAc potřeba koupit další aplikace v tomhle má zatím Treo smůlu ale snad brzy bude i díky odkoupení Palm Source japonským Accessem (autor NetFrontu) určitě lépe :-) ale Blazer je docela slušný a nechají sehnat i alternativní browsery.

ad 6 ) PalmOS má budíků apod kolik kdo chce. Pokud je potřeba nějaký pokročilejší timer lze doinstalovat. Bez problémů.

ad 7) standardně voice memo jen wav. Je ale řada aplikací třetích stran které umí mnohem více, třeba mVoice etc.

ad 9) TomTom - bez problému mapy, BT spojení - tady bude problém s bt sluchátkem etc a bt gps v kombinaci.

ad 10) VNC, terminalové služby, SSH etc pro PalmOS existují a třeba VNC používám docela často. K dispozici je i několik programů pro přístup k souborům na PC a serveru přes wifi, bt a ineternet.

ad 11) Fax - tak tady je to pokud vím bída. Existuje aplikace Fax v1.0d18 a pár dalších ale opravdu nic moc.

ad 12) Palm, světe div se, umí stahovat poštu na pozadí v zadaném časovém intervalu, nechat běžet dnes už skoro libovolný novější IM klient taktéž na pozadí, k tomu klidně browsit netem a přehrávat mp3 také na pozadí, tak nevím je to multitasking není to multitasking ... :D

Jen doplním k té řadě odkazů na fóra kterým je prezentována "hrozná" nestabilita Trea.
Dva problém jsou tam hw rázu, tedy na reklamaci, jeden je menší nedokonalost aplikace pro sms, vyřešená oklikou.
Další problémy se vyřešily nebo vyřeší updatem firmwaru - a stejné je to u většiny mobilních telefonů, dva lidi stejný telefon i fw a jeden v pohode druhej ne - aktualizace fw to vždy nakonec vyřeší.
Spoustu trablů u Trea působí i lokalizace PiLoc a některé špatně napsané aplikace. Místo PiLocu jde použít Locale.

btw: Ani Treo ani MDAc není dokonalé, někde má navrch Treo někde MDAc zvolit si musí každý sám ...
Naposledy upravil AmPedro dne 1. 11. 2005 18:02, celkově upraveno 1
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 1. 11. 2005 18:01

Tak BT je na MDA III naprosto bez problemu a co se tyce wi-fi, tak tim Treo nedisponuje vubec ;) Pocket Office a DTG mam moznost srovnat a lepe mi vychazi Pocket Office, v DTG napriklad nemuzete kreslit obrazky (dost podstatna nevyhoda)
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod Kojot 1. 11. 2005 19:29

Uh, kreslit obrazky v officu, no mozna to nekdo potrebuje, osobne to slysim poprve. Jinak opravdu nekric, ze office v WM jsou lepsi, to je opravdu bohapusta lez, kazdy ti ji podtvrdi. S tim BT u MDA bych si take nebyl uplne jist....ale mozna zvlada vice pripojeni, ikdyz myslim ze ne.
Porovnavat Treo a MDA z hlediska MT je neporovnatelne, Treo jasne vede, z hlediska PDA to je uz na diskusi, MDA (PPC) preci jen asi o kousek vede. Ja osobne pouzivam Treo spise jako telefon s PDA funkcemi, to mi staci, na vse ostatni mam komp....
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod OldMan 1. 11. 2005 19:46

Srovnani Trea s MDA ohledne softwarovych moznosti a vymozenosti , spolehlivosti a stability je asi jasne - mda jsou na tom bud stejne , vetsinou pak lepe- diky moznostem ktere woknaplatforma vyvojarum umoznuje jsou prgramy dale , diky multitaskingu i system je "pokrocilejsi" , ale Treo je na tom rozhodne lepe hw , resenim a ovladanim - i designem . Idealni by asi bylo Treo s WM5 :-)) , nebo 100% vychytany firmware s PalmOs , ja uz cca rok a pul beham na PPC , nedavno jsem zkousel ale TT5 - spis ze zevdavosti nezli ze bych se hodlal vracet , na to ted neni vhodna doba , Palm nenabizi nic vic nezli pred tim rokem a pul :-( Mel jsem tam posledni verzi DocToGo a QuiockOffice , to vzdycky byly vynikajici programky, ja mel tedy radsi DocToGo a jsopu dnes zase o kus dale , jsou oba super , ale rozhodne nestrci do kapsy jak tu nekdo psal Office programy na PPC .... ja pouzivam PlanMaker a TextMaker ... a jsou rozhodne ve spojeni s WM2003SE o nejaky ten krok dale nezli DocToGo i QuickOffice .... Tohle ale plati bohuzel o vetsine programu se "shodnym zamerenim" , ze programky na PPC jsou propracovanejsi . Sice jsem s Palmem stravil dlouha leta a pokud by se kdy vschopil a dokazal se vratit na vysluni - resp.spicku budu prvni ktery si zarizeni s nim koupim - uz s nostalgie :-) Ale kdyz jsem eml ten TT doma pripadal jsem si stejne jako kdysi - vicemene "pionyrske" doby PDA kdy se testovalo co s cim a jak pobezi a zda web prohlizec spadne hned nebo az po nacteni stranky atd .... drive mi to bavilo , ale nejak uz na to neni cas .. a vlastne ani nalada. No a to dnes jsou schopnejsi mi dat zarizeni s WM .... Ale u toho Trea by se dalo hromada veci a moznosti ozelet - hlavne to ma byt telefon , ale u toho si predstavuji 100% spolehlivost a nejak ted o tom nejsem presvedceny ze to lze ocekavat , dost mi vadi i ta navigace - to je druha dulezita vlastnost po telefonovani co potrebuji aby to strojek mel - a to je tady bida :-( Tak nevim , ale i tak ho asi koupim , mladej ho proste chce tak myslim ze i snese nejake to omezeni .......
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AmPedro 1. 11. 2005 21:26

OldMan píše: ale rozhodne nestrci do kapsy jak tu nekdo psal Office programy na PPC .... ja pouzivam PlanMaker a TextMaker

Má poznámka o strčení do kapsy se týkala pouze standardních tedy rovnou přiložených MS Pocket Office aplikací rozhodně ne TextMakeru a PlanMakeru, což jsou opravdu pokročilé kancelářské aplikce.

Na platformě PalmOS se podobným směrem jako Txt/Plan Maker ubírá Office Suite od Mobi-Systems, podle mých čerstvých zkušeností jde o definitivně nejlepší office pro PalmOS. Ještě si chci projít funkce v tabulkovém procesoru SpreadSheet ale velmi pravděpodobně můj příští upgrade office míří k nim.
tady je odkaz office suite Takže pokud je možnost a čas tak doporučuji vyzkoušet :)

Pokud jde o stabilitu tak i to je jeden z důvodů proč používám Zire72 a nechci se ho vzdát. Mimochodem Web Pro 3.5 kterým je 72 vybavena zvládne při správném nastavení klidně >1,5 MB stránku a resety opravdu nepotkávám 8) jen ještě HVGA a WiFi a není pro mne lepší PDA.
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod OldMan 1. 11. 2005 21:43

Web Pro 3.5 je v ramci Palm OS urcite dost pokrok , ale zase to je je o krok , respektive o nekolik kroku zpet oproti treba NetFrontu 3.2 nebo 3.3 na WM .... v kazdem pade uz jsem objednal treo :-D
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kojot 2. 11. 2005 10:31

Jak jsem psal, nepristupuj k Treu jako nahrade notebooku, k tomu maji spise blize PPC, ale k jako telefonu s temer neomezenymi moznostmi.
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 2. 11. 2005 19:18

K tem obrazkum: ja si v MDAc vedu vsechny skolni sesity, takze kdyz napriklad si chci v biologii nakreslit nejakou tu trepku nebo bunku, tak kresleni potrebuji
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod OldMan 3. 11. 2005 23:17

Hledam nejaky programek ktery umozni nastavit a menit profily (vyzvaneni,tony,bluetooth,podsviceni-intenzitu a cas,zapnuti a vypnuti v urcitou dobu atd,atd ..... nic takoveho nemohu najit :-( jinak zatim pocity rozpacite,obzvlaste kdyz zjistuju ze opravdu za ty dva roky co Palma nemam se ten system neposunul vubec nikam !!! :-( Pres skvely display to vypada celkem priserne , vetsina programu kolorovane jak obrazky od Lady .... nektere programy vubec nerozchodim , resetuje se to ... no jsem na to zvedavy jestli se to nejak da dohromady :-(
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kojot 4. 11. 2005 09:25

Ja teda nevim, co bys chtel furt za zmeny? Symbian S60 se take za dva roky nezmenil, PPC znam tri roky dozadu, krom toho, ze pribyl krizek na zavirani se v ergonomii nezmenilo vubec nic, aplikace byly v CE 3.0,PPC 2002,PPC2003,PPC 2003SE byly stale stejne mizerne (Excel,world,IE, prehravac videi)...Nejak nechapu co bys chtel za zmeny?
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 4. 11. 2005 10:32

OldMan píše:Hledam nejaky programek ktery umozni nastavit a menit profily (vyzvaneni,tony,bluetooth,podsviceni-intenzitu a cas,zapnuti a vypnuti v urcitou dobu atd,atd ..... nic takoveho nemohu najit

tohle umí řada aplikací - začal bych freewarem Profiles, komerčním Butlerem a řadou dalších

lquote="OldMan"]ze opravdu za ty dva roky co Palma nemam se ten system neposunul vubec nikam !!! Pres skvely display to vypada celkem priserne , vetsina programu kolorovane jak obrazky od Lady ...
? Win vypadají 10 let taky stejně pokud jde o vzhled
btw lze vyzkoušet PalmRevolt který změní to jak PalmOS vypadá kompletně. Pokud jde o Launcher tak je řada náhrad třeba iSpin, AppShelf etc. Pokud jde o systém tak jde tu o mírný pokrok - drobná vylepšení PIM aplikací, tu o zásadní změnu - přechod na NVFS, přidání ovládání jednou rukou atd.

"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka