Treo 650

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod AmPedro 4. 11. 2005 10:33

OldMan píše:Hledam nejaky programek ktery umozni nastavit a menit profily (vyzvaneni,tony,bluetooth,podsviceni-intenzitu a cas,zapnuti a vypnuti v urcitou dobu atd,atd ..... nic takoveho nemohu najit

tohle umí řada aplikací - začal bych freewarem Profiles, komerčním Butlerem a řadou dalších

lquote="OldMan"]ze opravdu za ty dva roky co Palma nemam se ten system neposunul vubec nikam !!! Pres skvely display to vypada celkem priserne , vetsina programu kolorovane jak obrazky od Lady ...
? Win vypadají 10 let taky stejně pokud jde o vzhled
Existuje třeba PalmRevolt který změní to jak PalmOS vypadá kompletně. Pokud jde o Launcher tak je řada náhrad třeba iSpin, AppShelf etc. Pokud jde o systém tak někde jde o mírný pokrok - drobná vylepšení PIM aplikací etc, jinde o zásadní změnu - přechod na NVFS, přidání ovládání jednou rukou atd.

lquote]nektere programy vubec nerozchodim , resetuje se to ... no jsem na to zvedavy jestli se to nejak da dohromady

Je otázka které programy, právě třeba přechod na NVFS znamenal pro PalmOS naprosto radiakální změnu a s tím se něktré starší aplikace neumí vypořádat. Existuje několik seznamu Treo 650 kompatibilních aplikací. A doporučuji aplikace hledat třeba na mytreo.net apod. které mají seznamy aplikací vyhovujících Treu :wink:

btw "Dědku" neříkal jsi že Treo chceš pro syna?
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 4. 11. 2005 10:43

OldMan píše:Hledam nejaky programek ktery umozni nastavit a menit profily (vyzvaneni,tony,bluetooth,podsviceni-intenzitu a cas,zapnuti a vypnuti v urcitou dobu atd,atd ..... nic takoveho nemohu najit :-( jinak zatim pocity rozpacite,obzvlaste kdyz zjistuju ze opravdu za ty dva roky co Palma nemam se ten system neposunul vubec nikam !!! :-( Pres skvely display to vypada celkem priserne , vetsina programu kolorovane jak obrazky od Lady .... nektere programy vubec nerozchodim , resetuje se to ... no jsem na to zvedavy jestli se to nejak da dohromady :-(

Ja jsem vas pred Palmem VAROVAL ! :) :D :lol:
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod AmPedro 4. 11. 2005 10:57

Aplikace Profiles kterou jsem zmiňoval výše je stažení tady nebo tady
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 4. 11. 2005 19:45

Já jsem asi před dvěma týdny usoudil, že kombinace PDA a mobilu je jeden velký kompromis (např. navigace v autě je díky malém displeji hrozná), teď mám samotného palmíka (TX) a hloupoučký mobilek (N6230) a jsem opět šťastný.
Tímto nechci říct, že je Treo špatné! Treo 650 stále považuji za nejlepší smartfoun na trhu, ale na velký displej běžného PDA a odolnost normálního mobilu (běžně až 10 pádů na zem týdně) prostě nemá :!:

btw. včera jsem viděl MDA/C po pádu asi z metru na beton a byl to úžasný pohled jak z toho displeje vytékala ta černá břečka :D
Základ tuningu je chlupatý volant!
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 4. 11. 2005 22:42

trocken píše:btw. včera jsem viděl MDA/C po pádu asi z metru na beton a byl to úžasný pohled jak z toho displeje vytékala ta černá břečka :D!/quote]

ja bych chtel videt Treo po takove nehode : )
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod mvp 5. 11. 2005 09:00

Ohledně těch pádů,já měl víc štěstí,na kole v cca 40km rychlosti jsem skákal přes retardér a z kapsy my vylétnul compact :-) Plachtil po asfaltu minimálně 15 metrů ale kromě škrábanců po celém těle a ztraceného stylusu se mu nic nestalo , display přežil :-) K té navigaci .... na display typu compacta je TomTom více než dostatečný,není potřeba se navíc na něho ani dívat,perfektně funguje hlasová navigace a tu tlustou šipku by špatně viděl jen asi slepej :-D Ani TomTomGO není větší,myslím že má rozměry stejné . Dokonce jsem zkoušel TomToma na WM pro smartphone s "maličkým" displayem a nic mi tam nechybělo ..... Kompromis je v telefonní části která dnes není tak pohodlná jako na "blbém" mobilu a PDA část je "problémová" tak v prohlížení tabulek v excelu atd. Je to daň za rozměry přístroje .... ale návrat zpět ... to by se už nedalo btw.starý muži , jak pokračuješ s Treem ?? Ještě jsi to nevyhodil ? Já včera koupil taky jeden na "obchod" tak se na něj dnes vrhnu ... škoda že to dělá jen co to dělá a umí jen to co umí , design , klávesnice , display jsou fakt super ..... asi bych skousnul i ten rozměr a váhu
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod Kojot 5. 11. 2005 10:48

No o velikosti dispalye asi nema cenu polemizovat, zde jasne plati, cim vetsi tim lepsi. Ted uvazuju o iPodu, a kdybych mel u sebe tahat PDA, MT a iPod, to uz je nemyslitelne, Treo + iPod se zda jako rozumny kompromis na ktery jsem ochoten pristoupit.
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod mvp 5. 11. 2005 11:15

Tak .. už se v tom vrtám a nějaké věci mi nejdou :
- doručenky na SMS ??
- nabíjení přes USB ?
- použití Trea jako modem k notebooku ?
- profily s mp3 vyzváněním
- infra - jaký má dosah ? remote mi funguje tak na 1 m , maximálně 1.5
- klávesnice - pří zadávání hesla např.zde na mobilmánii v Xiinu i Blazeru místo číslic píše háčky a nejde mi napsat třeba 0 ??? a nelze v tom dialogu vyvolat ani softklávesnice.
Díkes za rady , hlavně mi prosimvás ale nepište že to jde , ale JAK a co s tím aby to šlo :-))
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod Kojot 5. 11. 2005 12:34

mvp píše:Tak .. už se v tom vrtám a nějaké věci mi nejdou :
- doručenky na SMS ??
- nabíjení přes USB ?
- použití Trea jako modem k notebooku ?
- profily s mp3 vyzváněním
- infra - jaký má dosah ? remote mi funguje tak na 1 m , maximálně 1.5
- klávesnice - pří zadávání hesla např.zde na mobilmánii v Xiinu i Blazeru místo číslic píše háčky a nejde mi napsat třeba 0 ??? a nelze v tom dialogu vyvolat ani softklávesnice.
Díkes za rady , hlavně mi prosimvás ale nepište že to jde , ale JAK a co s tím aby to šlo :-))"/quote]

-Dorucenky pomoci kodu operatora, vkladat pres naeditovane zpravy
-USB nabijeni s neorig. kabelem
-pomoci extra softu, nevim nazev, mozna VolumeCare nebo tak, pouizvam jen vibrace takze nevim
-IR neni zesilen
-koukni na Piloca, zrejme ti to prepina ext. klavesnice
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod mvp 5. 11. 2005 20:44

Ty doručenky to je nesmysl- to bych čekal ale že normálně půjde , kablík jsem objevil , na ty mp3 jsem něco našel ale zase to neumí profily a navíc se to musí po resetu znovu spouštět , na profily jsem něco objevil,sice použitelného ale zase to neumí mp3,infra je teda shitka a s tou klavesnicí to tou externí nebude,tu mám vypnutou v Pilocu.dost prudící zařízení :-(( odvykl jsem si řešit a zkoumat dost základní věci :-( Přeci jen na jednoduché , koupit nebo najít , nainstalovat , spustit a používat se mi zvyklo rychle :-)) Jdou nějak do stroje namountit samostatně české fonty třeba s Font4OS5 ?? Aby šly změnit systémové fonty , nebo alespoň třeba v Xiinu ??? Jinak jediné co snad se zlepšilo od dob co jsem měl Palmíky je asi stabilita - alespoň na tom stroji co mám , šoupnul jsem tam nový fw a i při pokusech které s tím provádím se to nijak zvlášť neřítí . Moc se mi líbí display a zvykám si na EDGE ... to je clekm slušné , škoda že není lepší web-browser aby se ta rychlost opravdu využila :-( Nesmí se asi u těchhle zařízení srovnávat , ale vzít je jak jsou , jinak by to letělo oknem asi hned :-)) S čím se teda fest peru je BT - spojení s PC , zprovoznění "sitě" asi vůbec nejde a použití Trea jako modemu k PC se mi povedlo jakžtakž pouze s externí aplikací která stojí así 30 dolarů :-( Zjistil jsem také že soft na Palmy je řádově mnohem dražší nežli na PPC , to celkem nechápu .... např.pužitelný poštovní program (SnapperMail) za 50 dolarů je dost nechutný - srovnatelný - resp.dokonce lepší na PPC (WebISMail) stojí 25 dolarů !! Podobné je to u většiny aplikací :-( Bych blil .......
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 5. 11. 2005 22:26

No pokud se budeš koukat za jízdy třeba na SmartMaps (používám je na Slovensku, které TomTom zmapované nemá) tak si určitě rozbiješ hubu :wink:
Kolega taky praštil Treem o zem a přežilo, ale např. jeden můj zákazník ho jen upustil v autě a hned prasknul displej, oprava stála 7.000,-Kč

mvp píše:Ohledně těch pádů,já měl víc štěstí,na kole v cca 40km rychlosti jsem skákal přes retardér a z kapsy my vylétnul compact :-) Plachtil po asfaltu minimálně 15 metrů ale kromě škrábanců po celém těle a ztraceného stylusu se mu nic nestalo , display přežil :-) K té navigaci .... na display typu compacta je TomTom více než dostatečný,není potřeba se navíc na něho ani dívat,perfektně funguje hlasová navigace a tu tlustou šipku by špatně viděl jen asi slepej :-D Ani TomTomGO není větší,myslím že má rozměry stejné . Dokonce jsem zkoušel TomToma na WM pro smartphone s "maličkým" displayem a nic mi tam nechybělo ..... Kompromis je v telefonní části která dnes není tak pohodlná jako na "blbém" mobilu a PDA část je "problémová" tak v prohlížení tabulek v excelu atd. Je to daň za rozměry přístroje .... ale návrat zpět ... to by se už nedalo btw.starý muži , jak pokračuješ s Treem ?? Ještě jsi to nevyhodil ? Já včera koupil taky jeden na "obchod" tak se na něj dnes vrhnu ... škoda že to dělá jen co to dělá a umí jen to co umí , design , klávesnice , display jsou fakt super ..... asi bych skousnul i ten rozměr a váhu
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod trocken 5. 11. 2005 22:33

1) Treo jde použít jako BT modem, stačí jen zatrhnou v preferencich bluetooth volbu pro DUN. Chce to přečíst manual :wink:
2) Fonts4os tam nahrát jde.
3) VersaMail ti nestačí?
Jinak veškerý soft pro Treo najdeš pěkně pohromadě na mytreo.net
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mvp 5. 11. 2005 22:40

Nojo , Smartmaps jsou příšerné na jakémkoliv zařízení :-) Používám Dynavix a TomTom .. na východ od Brna se moc neodvažuji takže mi zatím nic nechybělo :-D Font4OS nahrát samozřejmě jde , jenže bez českých fontů je absolutně k ničemu , VersaMail je naprd,neumí automaticky sosnout víc accountů , s tím přepnutím BT - to samozřejmě vím , ale má to tu chybu že to prostě nechodí !!! Zkoušel jsem to na několika BT zařízeních a nefachá ani s jedním :-(
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 5. 11. 2005 22:45

Ja bohužel na východ jezdím služebně velice často :?
CZ fonty jsou přiložené u zaplacené verze (Lubák ti je pošle)
DUN na Treu normálně funguje, návod pro nastavení PC najdeš např. na palmhelp.cz
VersaMail stahuje poštu automaticky třeba z deseti učtů, jen to musíš u každého nastavit: Menu-Options-Preferences-Auto Sync
mvp píše:Nojo , Smartmaps jsou příšerné na jakémkoliv zařízení :-) Používám Dynavix a TomTom .. na východ od Brna se moc neodvažuji takže mi zatím nic nechybělo :-D Font4OS nahrát samozřejmě jde , jenže bez českých fontů je absolutně k ničemu , VersaMail je naprd,neumí automaticky sosnout víc accountů , s tím přepnutím BT - to samozřejmě vím , ale má to tu chybu že to prostě nechodí !!! Zkoušel jsem to na několika BT zařízeních a nefachá ani s jedním :-(a/quote]
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mvp 5. 11. 2005 23:34

Dikes , snad ještě něco dám dohromady , škoda že nemohu zkusit ty fonty , kupovat to nehodlám , pochybuji že bych si Treo nechával , Versa už snad běhá . ještě bych rád nějak vyřešil ty profily včetně mp3 vyzvánění , ale to vypadá na tvrdý oříšek , nenšel jsem ani na handangu ani na palmgear ani jinde program který by to zvládal :-(
mvp
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka