Treo 650

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod trocken 7. 11. 2005 15:26

Soucasti kazde distribuce ZLauncheru je i plugin Today a napr. i plugin Status (stav Bluetooth a zapnuti zvuku) .
OldMan píše:Tak jsem zkoumal ten Zlauncher a hledal pripadne pluginy ... nenasel jsem vubec nic co by se dalo pouzit ,hezke barvicky , halda ikonek a podobne zhovadilosti , ale informacni hodnota nulova :-( Chci proste kouknout na display a bez hledani videt co mam na kdy dojednane , zda nemam neprijaty hovor , sms , nebo mail , stav BT - jestli je pripojen HF , stav baterie ... takovouhle zakladni vec kterou bych od "chytreho" telefonu opravdu cekal jsem zatim nenasel :-(
Základ tuningu je chlupatý volant!
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod trocken 7. 11. 2005 15:27

Vetsinu informaci co chcete prece zobrazuje zakladni telefonni aplikace Phone primo v ROMce Trea :shock:
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mvp 7. 11. 2005 15:33

Vidím že řešíš obdobné věci jako já :-D Snažíš se mermomocí naučit Treo to co umí WM :-)) Já už jsem asi na vrcholu , dopracoval jsem se s k maximální možné míře , něco jde , něco nejde , ale řádově obdobně to bylo možné , rozdíl je v propracovanosti a možnostech jednotlivých programů , tu "Today" tak jak jí můžeš mít ve woknech určitě dohromady nedáš , to nejde , Phone Alarm + PocketBreeze" , případně SPB , ničím v PalmOs nenahradíš , ale když budeš něco potřebovat tak řekni :-)
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod OldMan 7. 11. 2005 15:41

Trocken : na Zlauncher by ale byl potreba take plugin na telefon , plugin na sms , plugin na e-mail + BT atd , atd , coz jak jsem zjistil neexistuje , no a u te defaultni Treoobrazovky je to jak jsem psal - stacilo by ji rozsirit na vice dnu a vice appoitmentu , a uz bych to nemusel resit
MVP : bohuzel mas asi pravdu , necekal jsem ze "nejlepsi" komunikator nedokaze zakladni vec - dat bez problemu zakladni informace ktere se od PDA a founu ocekavaji , kdejaky debil se symbianem ï "obycejne" smartphony s WM to umi a MDA/XDA samozrejme take , ach jooo
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod trocken 7. 11. 2005 15:44

Dosle a neprectene SMS, email a prosle upozorneni zobrazuje na palmOS 5 standartne asterix (hvezdicka) v levem rohu obrazovky a to v jakekoli aplikaci, navic lze vse okamzite zobrazit podrzenim stredoveho tlacitka D-padu.
OldMan píše:Trocken : na Zlauncher by ale byl potreba take plugin na telefon , plugin na sms , plugin na e-mail + BT atd , atd , coz jak jsem zjistil neexistuje , no a u te defaultni Treoobrazovky je to jak jsem psal - stacilo by ji rozsirit na vice dnu a vice appoitmentu , a uz bych to nemusel resit
MVP : bohuzel mas asi pravdu , necekal jsem ze "nejlepsi" komunikator nedokaze zakladni vec - dat bez problemu zakladni informace ktere se od PDA a founu ocekavaji , kdejaky debil se symbianem ï "obycejne" smartphony s WM to umi a MDA/XDA samozrejme take , ach jooo
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kojot 8. 11. 2005 11:40

Mno s tou Today obrazovkou na Symbianech bych si tak jisty nebyl, nehlede na to, ze je tam jeste mensi plocha nez v Hires nevo QVGA. Palm ma proste jine vyhody a nevyhody nez PPC a opacne, kdyby byly platformy stejne jak vejce k vejci tak nema existence vice platforem smysl......
To je jako bys furt brecel u napr. MDAc ze bys chtel rychlost jako na svem puvodnim Treu, ovladatelnost a treba vydrz. Palm proste neumi Today jako PPC, umi to proste jinak, skoda ze jsi kvuli tomu protahl zbytecne forum o nekolik stran.....
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod OldMan 8. 11. 2005 15:38

Nerozumim tvemu prispevku,myslel jsem si ze smysl tohoto fora tkvi v tom kvuli cemu jsem zalozil toto téma. Pokud te irituji me dotazy neni nic jednodussiho nezli neragovat.Jinak diky AmPedrovi a Trockenovi , dost jste mi pomohli , ozivil jsem si znalosti a moznosti Palmu . Osobne ohledne Trea ale bud pockam na Treo s WM5 nebo s novym OS od Palmu , ale to je asi prilis daleka budoucnost :-( S tim garnetem je to spatne , to neni pro mne .
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OldMan 9. 11. 2005 11:00

Tak uz jsem zase zpet :-) Tentokrat dotaz k pouziti EDGE pri spojeni s PC/notebookem . Pokud pouzivam internet v ramci Trea (Xiino) tak mam rychlost na downloadu kolem 132kbps/16,5kB/s a pokud spojim Treo s notebookem tak je rychlost pouze na urovni gprs (42,6kbps/5,33kB/s) . Operatora mam ET , neni potreba pro spojeni s PC nejaky jiny initstring ? Pouzivam +cgdcont=3,"IP","internet"
Diky za info
OldMan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mvp 9. 11. 2005 18:34

Pánové znalci,existuje něco na Palma na ovládání buď WindowsMedia playeru,nebo třeba WinAmpu v PC přes BT ??? Dědku , to co píšeš ohledně toho EDGE , to bych viděl jen na momentální stav sítě .....
mvp
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 9. 11. 2005 19:13

WinAmp
- BTAmp odkaz zde není to freeware, stojí 5$, jde ale stáhnout trial verze tak ho můžeš nejdřív vyzkoušet zda ti na Treu bude fungovat.

- BrowseAmp - přes web browser - odkaz tady Na PC se naistaluje plug-in a winamp pak ovládáš přes web browser v Palmu.

- WMP i WinAmp
přes PalmVNC

ja používám PalmVNC - není to sice uplně pohodlný ale je to nejuniverzálnější :wink:
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 9. 11. 2005 19:44

No string by měl být ok, může být ale problém v profilu CID (zadán jako =3), když tak bych zkusil =1 apod.
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod trocken 9. 11. 2005 20:39

Ten string je správně takhle: at+cgdcont=1,"IP","[APN#]"
Jinak podrobný návod je zde: http://www.palmhelp.cz/html/modules.php ... ktivita#97
OldMan píše:Tak uz jsem zase zpet :-) Tentokrat dotaz k pouziti EDGE pri spojeni s PC/notebookem . Pokud pouzivam internet v ramci Trea (Xiino) tak mam rychlost na downloadu kolem 132kbps/16,5kB/s a pokud spojim Treo s notebookem tak je rychlost pouze na urovni gprs (42,6kbps/5,33kB/s) . Operatora mam ET , neni potreba pro spojeni s PC nejaky jiny initstring ? Pouzivam +cgdcont=3,"IP","internet"
Diky za info
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zipiik 10. 11. 2005 18:31

asi delam neco spatne, porad ctu neco AT prikazech pro pripojeni pres GPRS, ale nikdy jsem je nepouzil, vzdycky jen vytacim *99***1#...pripojoval jsem se pres erika t39, t610 (z noutase a ipaqa3870 s ppc2k2 a wm2k3) a ted treo650 (jen z noutase), vzdycky stacilo nastavit telefon v 1. datovam profilu pro internetove APN (u trea nemusim delat ani to) a jedu...
zipiik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AmPedro 8. 12. 2005 20:15

Ještě se vracím k hledání aplikace která by uměla sjednotit řadu podstatných informací na hlavní obrazovce u Trea650.
Doporučuji vyzkoušet aplikaci 2day

odkaz na 2day je tady
jediná nevýhoda je že není zadarmo ale za 12$.

Obrázek
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod Treo650 27. 1. 2006 12:42

Jaké je rozlišení obrázku který lze dát jako pozadí v aplikaci phone?
Treo650
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka