Zalohovani Symbianu

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dream 24. 11. 2005 19:21

zdravim vsechny,
se symbianem si teprve hodlam zacit ale zajima me pro me velice dulezita vec, jak je to se zalohovanim smartphonu do PC? zalohuji se jenom uzivatelska data nebo i naistalovane programy?

nyni se svoji N6230 pouzivam zalohovani pres pc suite a to bud "zalohovat data z telefonu do pocitace" nebo "prenest data z telefonu do pocitace"

bohuzel uz se mi nejednou stalo ze jsem prisel o data z telefonu ale i z pocitace takze ted si uz na zalohovani potrpim, pokud by nebylo mozne seriozni zalohovani je to pro me duvod zustat u "hloupeho" telefonu protoze s absenci OS je vetsi bezpeci stability, moc diky vsem kteri se mi pokusi tuto problematiku objasnit
notebook Acer Aspire 2012WLMi, Nokia 6230+256MB MMC A-data, vybírám nějaký smartphone
Dream
Junior

Odeslat příspěvekod M. 24. 11. 2005 19:28

Tak zalohovani by melo byt kompletni, nastesti jsem to jeste nikdy nepotreboval. Pametova karta se da take zalohovat.
Programy mam i tak zvlast v pocitaci, stejne jako kopii cele karty.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Dream 24. 11. 2005 20:07

diky, mam to chapat tak, ze se vlastne vytvori jakysi otisk? protoze kdyby se zalohovali jenom data a programy se museli stale instalovat znovu tak by to nebylo moc prakticke :?

me bohuzel zkusenost naucila zalohovat, krome toho jsem dost casto v diskuzich cetl ze se uzivatelum ztraci data nebo pada system a musi se reinstalovat
notebook Acer Aspire 2012WLMi, Nokia 6230+256MB MMC A-data, vybírám nějaký smartphone
Dream
Junior

Odeslat příspěvekod fales 24. 11. 2005 20:41

JInak jeste zaloha C se da udelat: :arrow: menu :arrow: tools :arrow: memory :arrow: options :arrow: backup phone mem. :wink:
fales
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M. 24. 11. 2005 20:43

Tak to zazalohuje jen pamet telefonu, ale programy maji vsichni na karte.
Zaloha by mela byt se vsim vsudy.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Dream 24. 11. 2005 22:06

a zaloha karty staci prostym zkopirovanim nebo je na to nejaky postup aby programy nainstalovane na karte byly funkcni? :hm
Dream
Junior

Odeslat příspěvekod Dream 24. 11. 2005 22:08

fales píše:JInak jeste zaloha C se da udelat: :arrow: menu :arrow: tools :arrow: memory :arrow: options :arrow: backup phone mem. :wink:

jsem zacatecnik: to C znamena samotny system? :oops:
Dream
Junior

Odeslat příspěvekod M. 24. 11. 2005 22:20

C je flash, D je RAM, E je disk, Z je rom.
C je proste vlastni pamet telefonu.
M.
Expert

Odeslat příspěvekod Návštěvník 24. 11. 2005 22:37

Vysiel novy Oxygen phone manager 2.7.6 pre symbianove mobily.S tym by sa mozno dala urobit kompletna zaloha.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod najnaj 24. 11. 2005 22:46

Najlepsie je spravit si zalohu telefonu na kartu a potom celu kartu nahrat na pocitac. Potom pri obnove, staci nahrat vsetky subory spat na kartu a spravit obnovu z karty.
Mne vzdy staci zaloha kontaktov a to si robim cez Oxygen
Pomozte pri tvorbe databazy slovenskych BTS
najnaj
Junior

Odeslat příspěvekod Dream 24. 11. 2005 23:03

ok, dikes za vysvetleni :) ten Oxygen asi neni free ze?

nejlepsi by bylo kdyby to vsechno resilo pc suite ale to by asi bylo moc jednoduchy :roll:

zatim jeste smartphone nemam ale uz tak me Nokia (jiny nechci) stve s tim ze porad ochuzuje telefony o nejake funkce a uzivatel aby to porad nahrazoval jinymi aplikacemi, to aby v telefonu bezelo na pozadi deset aplikaci aby mel zakladni funkcnost :twisted:
Dream
Junior

Odeslat příspěvekod najnaj 24. 11. 2005 23:40

Oxygen nie je free. Ale nevidim dovod,preco by si to vsetko nespravil aj v PC Suite. Ja len,ze Oxygen je viac "user friendly".
Pomozte pri tvorbe databazy slovenskych BTS
najnaj
Junior

Odeslat příspěvekod Dream 24. 11. 2005 23:55

pc suite jsem zvykly pouzivat se svoji 6230 akorat jsem nevedel jake jsou tam moznosti pro symbian :hm
Dream
Junior

Odeslat příspěvekod vetristo 12. 6. 2007 20:08

M. píše:Tak to zazalohuje jen pamet telefonu, ale programy maji vsichni na karte.
Zaloha by mela byt se vsim vsudy.

Ani nahodou nie je "se vsim vsudy" ... uz nikolkokrat som zalohoval N80 (telefon aj kartu) cez PC Suite a ked som to nahral naspat, zacal telefon robit pri zapnuti problemy ... bolo to preto, lebo chcel nainstalovat programy na krate, ale po asi 3 minutach napisal, ze instalacia nie je mozna ... pomohol az format karty... programy (a vsetko ostatne) nainstalovane v telefone problemy nerobili. Aj na kratu sa vratili subory, ktore som tam predtým mal, ale instalovat som musel nanovo.

Bol by som rad, keby sa dalo zalohovat kompletne vetko... nema niekto tip? Cez Oxygen sa to da?
vetristo
Junior

Odeslat příspěvekod M. 12. 6. 2007 20:19

Taky jsem to psal pred dvema roky.
Zaloha je uplne k nicemu, extra ta z te karty, pac na kontakty to nefunguje. Programy me netrapi, instalacky mam.
"Systém GPS není určen pro přesné určování polohy
a nikdy byste neměli výhradně spoléhat na data
o poloze získaná z přijímače GPS a rádiových sítí pro
zjišťování polohy nebo navigaci."
M.
Expert

Další stránka