Proč si nekoupit N9500

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod zdeeck 5. 5. 2005 17:11

Pokud by to někoho zajímalo, zde jsou moje postřehy (sorry, in English) ohledně N9500, pokud máte nějaké podobné zkušenosti, sem s nimi.

http://zdeeck.borg.cz/linuxhw/n9500.phtml

Zatím to není kompletní, budu dopisovat...
zdeeck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luke 5. 5. 2005 17:24

no ja tu anglictinu louskat nebudu, ale napadaji me hned dva hlavni duvody.

1. je to velka cihla (ne jak 9300)
2. vysoce poruchova vec...
Luke
Junior

Odeslat příspěvekod tomashl 5. 5. 2005 22:45

Luke píše:1. je to velka cihla (ne jak 9300)

no, jenže kvůli tý velikosti se poměrně poholdně píše na tý qwerty, což je duležitej fakt, no a poruchovost, tys ten telefon asi nikdy nedržel viď? poruchovej teda ne, jasně, že se u nějakých kusu naka chybka ukaže, ale to u naprosto všech telefonů, N9500 jede hodně slušně :wink:
tomashl
Junior

Odeslat příspěvekod iwigirl 7. 5. 2005 15:14

moje rec,slape jak hodinky, a to,ze je velka??chtela bych videt qwerty na telefonu velikosti t230...
iwigirl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Juaquin 7. 5. 2005 17:59

Luke píše:no ja tu anglictinu louskat nebudu, ale napadaji me hned dva hlavni duvody.

1. je to velka cihla (ne jak 9300)

Drzel jste nekdy 9500 v ruce? Kde jste vzal, ze je poruchova? Mohl byste treba tenhle vyrok nejak podlozit?
Juaquin
Junior

Odeslat příspěvekod zdeeck 8. 5. 2005 15:23

Pro vsechny obrance N9500: zkuste si precist muj anglicky text a najdete jedinou vec, ve ktere nemam pravdu. Bohuzel jsem majitelem N9500 a popravde receno krome vnitrni klavesnice (vnejsi je uplny odpad) a velkeho displeje na ni nevidim zadna pozitiva...
zdeeck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TOMBY 8. 5. 2005 19:23

@ zdeeck: tak proc jsi si ho kupoval a ted ho tu pomlouvas...prodej a kup si jiny.....takove lidi opravdu nechapu...2x měř a jednou řež
Fiat Bravo 1.9MJT 120k Dynamic - šedá techno + dodělaný tempomat
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Junior

Odeslat příspěvekod zdeeck 8. 5. 2005 19:34

TOMBY píše:@ zdeeck: tak proc jsi si ho kupoval a ted ho tu pomlouvas...prodej a kup si jiny.....takove lidi opravdu nechapu...2x měř a jednou řež
zdeeck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dave 8. 5. 2005 19:42

Bohužel 9500 opravdu cihla je, ale jak jinak by tam mohla být tak pohodlná klávesnice a obrovský displej?
Myslím že váha a velikost je férová cena za tyto výhody...
Ale můj další foun už asi bude zase series 60 (třeba N90 :oboze ...)
"In the world without walls and fences, who needs Windows and Gates?"
Dave
Junior

Odeslat příspěvekod TOMBY 8. 5. 2005 20:07

@ zdeeck :no jo od ceho jsou an netu fora a recenze. neni ani problem v nejakem obchode vyzjkouset a osahat. kdyz uz predem neco vis, jdes tam a vyzkousis urcite fce co te zajimaji. Nektere samozrejme nejdou a o tech se pise na netu.
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Junior

Odeslat příspěvekod zdeeck 8. 5. 2005 20:20

TOMBY píše:@ zdeeck :no jo od ceho jsou an netu fora a recenze. neni ani problem v nejakem obchode vyzjkouset a osahat. kdyz uz predem neco vis, jdes tam a vyzkousis urcite fce co te zajimaji. Nektere samozrejme nejdou a o tech se pise na netu.

Bohuzel na netu byly recenze plne superlativ, jak je to vsechno super, jak vsechno vali, atd. No a skutek utek. Tohle se mi nestalo poprve. Kdyz jsem asistoval u koupe LG5400, az posleze jsem zjistil, ze to sice IrDu ma, ale jaksi totalne nestandardni, takze to jede jenom s nekterym jinym HW (lepe receno jenom s WXP se spesl drajvrama). V recenzi bylo napsano "nepodarilo se nam spojit, asi chyba u nas". No a houby houby, chyba u LG. Problem je mozna v tom, ze ja vyzaduji od telefonu velmi specificke veci, o kterych recenzenti vetsinou nemaji ani paru. Napr. ObexFTP client mode.
zdeeck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TOMBY 8. 5. 2005 22:48

To je potom treba hledat v recenzich zahranicnich serveru, taky se nedivam na recenze na MM treba. Nekdy jsou velice nepresne a zavadejici. Ale muzes tel kdykoli prodat ne.
NOKIA N97
Apple MacBook White
TOMBY
Junior