Palm,Pocket PC - translatory

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod trocken 6. 12. 2005 13:55

Upgrade z verze 8 na verzi 9 neudelas protoze verze 8 je verze posledni a to ze je DTG v ROMce nema na upgrade zadny vliv :wink:
mousefromhouse píše:me slo o to, ze v DTG nemuzes kreslit... Co se tyce upgradu, jestli to je mozne, tak mi hod link na nejaky navod, jak upgradnou DTG v.8 na v.9, protoze to kamosovi s T|E2 vubec nejde (nejspis proto, ze DTG jsou v ROMce, to se pak tezko upgraduje ; )
Základ tuningu je chlupatý volant!
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 6. 12. 2005 19:01

sry, muj omyl, mozna to bylo V8.50 premium, uz je to dlouho co sem to stahoval... Ze je to v ROMce ma vliv docela zasadni, protoze to odtam nedostanes (ROM=Read-Only-Memory : ). Jestli na T|E2 lze provest upgrade DTG na novejsi verzi, tak mi sem hod nejakej link na navod : ) hodil by se ; )
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod trocken 6. 12. 2005 19:28

Heled tohle neni PoPelniCe, ROM na tungstenech je prepisovatelna a update DTG se navic nahrava do pameti RAM (viz. treba update pro T3, nebo Treo 650). Do toho Ecka jde normalne nahrat i posledni verze 8.002 a bez potizi bezi.
Velky update systemu se provadi kompletnim preflashnutim pameti ROM, stejne jako u mobilu (prehrani firmware) akorat ze si to udelas doma sam pomoci oficiani aplikace od palmu.
Tvuj kamarad at se priste obrati radeji na odborne fora (pdasoft.cz, palmhelp.cz, pajda.cz) a ne na kamarada PoPelare ;-)

mousefromhouse píše:sry, muj omyl, mozna to bylo V8.50 premium, uz je to dlouho co sem to stahoval... Ze je to v ROMce ma vliv docela zasadni, protoze to odtam nedostanes (ROM=Read-Only-Memory : ). Jestli na T|E2 lze provest upgrade DTG na novejsi verzi, tak mi sem hod nejakej link na navod : ) hodil by se ; )
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 6. 12. 2005 20:18

No, ROM na popelnicich, jak ty rikas je rovnez prepisovatelna ; ) no, diky za info... uvidim co se s tim da delat ; ) proc vy Palmisti musite byt vzdycky tak utocni... to nechapu...
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod trocken 6. 12. 2005 20:27

To neni utok, ale obrana ;-)

mousefromhouse píše:No, ROM na popelnicich, jak ty rikas je rovnez prepisovatelna ; ) no, diky za info... uvidim co se s tim da delat ; ) proc vy Palmisti musite byt vzdycky tak utocni... to nechapu...
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Krehule21 8. 12. 2005 20:08

Dekuji vsem za podnetne nazory, asi koupim teda ten FS410 - ma prece jen vice pameti,lepsi baterku i procesor a mozna i ten Windows mobile bude lepsi,kdo vi :) to je asi vec nazoru. Taky jsem na nej nasla vic slovniku... Ten pocket translator od Aponie vypada dost dobre,solidni zasoba...i cena v poho. Na Lingua lexicon jsem nenasla bohuzel franinu, kterou fakt potrebuju!
Krehule21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AmPedro 8. 12. 2005 20:28

Opatrně s FS 4x0/7xx, mají WM2003(SE) a NEBUDE pro ně update na WM5!

Když už WM tak bych počkal alespoň na VGA Acery n3x0 (ač mám ke kvalitě Acer PDA určité výhrady) s WM5. Když nic jiného tak klesne cena starších PDA, a jinak Pocket Office ve WM2003 je horší než DTG a to bez debat, slovníky jsou pro obě platformy srovnatelné.

Jinak než FS410 (měl jsem ho nějaký čas) bych si já 100% vvybral Tungsten E2 - má lepší výdrž, vyšší rozlišení a celkově lepší LCD, výkon CPU obdobný, rozšiřitelnost srovnatelná ...
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 8. 12. 2005 20:41

Ja si myslim, ze s tema WM5 to nebude az tak horky... Jinak s T|E2 mam pomerne dost zkusenosti a za sebe muzu rict, ze bych misto toho bral jakekoliv PPC... A to srovnani DTG a PocketOffice je taky pomerne diskutabilni ; ) Ja mam napriklad radsi PocketOffice diky vetsi kompatibilite a lepsimu formatovani textu... A taky na Tungstenu|E2 jsou pouzity Grafitti2, ktery oproti Grafitti1 na PPC nestoji za nic...
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod Kojot 10. 12. 2005 12:30

Tak Graffiti 2 proti 1 na PPC je diskutabilni.
Nevim proc ji nvicovat neco vetsiho, toto plne uspokoji jeji potrebu. WM 5.0 upgrade nebude, to je pravda, ale stejne jsou upgradnuta zarizeni pomalejsi nez nove s WM 5.0, takze moc nechapou proc to delat. No ostatne, Vario je novy a taky snek, takze to neni tak jednoduche.
Ja jeji volnu schvaluji, FS 410 je pro ni perfektni zarizeni, kazda korun anavic by byla promrhana.
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod Tudor 16. 12. 2005 21:23

Kojot píše:Tak Graffiti 2 proti 1 na PPC je diskutabilni.
Nevim proc ji nvicovat neco vetsiho, toto plne uspokoji jeji potrebu. WM 5.0 upgrade nebude, to je pravda, ale stejne jsou upgradnuta zarizeni pomalejsi nez nove s WM 5.0, takze moc nechapou proc to delat. No ostatne, Vario je novy a taky snek, takze to neni tak jednoduche.
Ja jeji volnu schvaluji, FS 410 je pro ni perfektni zarizeni, kazda korun anavic by byla promrhana.

Taky uvažuji o FS 410 v podstatě to budu potřebovat jenom na čtení knížek a občas na nějakou tu MP3. Je to dobrá volba?
Tudor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kojot 16. 12. 2005 21:48

Plne bych ti doporucil Palm TX, na cteni knizek mnohem pohodlnejsi display, MP3 bez rozdilu. Vydrz na baterky nevim, skus pohledat na netu. Kdyby mel TX nebo FS 410 rozdil treba hodinu mp3/zapnuty display, tak je to pomerne na uvazenou.
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 16. 12. 2005 21:57

Kojot píše:Tak Graffiti 2 proti 1 na PPC je diskutabilni.

Grafitti 2 neni lepsi nez jednicka, to mi nevymluvis, v jednicce se vsechny znaky pisi jednim tahem, takze psani je mnohem rychlejsi. O nekolikavterinovem prodleni pred rozpoznanim interpunkce ani nemluvim..
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 16. 12. 2005 21:59

Tudor píše:Taky uvažuji o FS 410 v podstatě to budu potřebovat jenom na čtení knížek a občas na nějakou tu MP3. Je to dobrá volba?r/quote]

No, na cteni knizek mozna Palm, pac ma vetsi rozliseni... Co se tyce prehravani medii, tak to je MNOHEM lepsi PPC... Hlavne Real Player v Palmu nepodporuje .wma coz je docela pruser...
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod Tudor 16. 12. 2005 22:07

Kojot píše:Plne bych ti doporucil Palm TX, na cteni knizek mnohem pohodlnejsi display, MP3 bez rozdilu. Vydrz na baterky nevim, skus pohledat na netu. Kdyby mel TX nebo FS 410 rozdil treba hodinu mp3/zapnuty display, tak je to pomerne na uvazenou.

Zatím nemám žádnou praktickou zkušenost, myslel jsem že to rozlišení 240 × 320 bodů by mohlo stačit. Stejně bych asi nemoh použít nějakej hodně mrňavej font páč už uplně ideálně nevidím. A rozdíl v ceně je asi 2500kč. Pokud jsem nějak hodně mimo tak se omlouvám. :)
Tudor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod trocken 16. 12. 2005 23:42

Co to je wma, to je nejakej virus? :lol:
Ale ted vazne, v TXku je natvrdo v ROMce prehravac PocketTunes a ten tenhle pofiderni format prehrava naprosto bez problemu.
Pro obe platformy existuje prehravac TCMP od jednoho vyvojare, takze v oblasti multimedii jsou si obe platformy IMHO rovne :!: :nenapadne

mousefromhouse píše:
Tudor píše:Taky uvažuji o FS 410 v podstatě to budu potřebovat jenom na čtení knížek a občas na nějakou tu MP3. Je to dobrá volba?r/quote]

No, na cteni knizek mozna Palm, pac ma vetsi rozliseni... Co se tyce prehravani medii, tak to je MNOHEM lepsi PPC... Hlavne Real Player v Palmu nepodporuje .wma coz je docela pruser...
trocken
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka