Palm,Pocket PC - translatory

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 17. 12. 2005 09:23

WMA 80 kbps=MP3 140kbps, staci to takhle ? Jinak co se tyce TCPMP, tak ten je dobrej na prehravani videa, ale na hudbu neni moc komfortni... A je jeste v nejakym jinym Palmu nez v TX ?
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod Kojot 17. 12. 2005 12:07

Ted ti tady Trocken napsal, ze ma v ROMce PTunes, coz je imho naprosto nejlepsi prehravac WMA/MP3, prip. podcast na trhu. Mne napriklad vyhovuje pouzivat stejny skin jako na PC, ale to zvladnou i jine prehravace. Jde o to, ze kdyz porovnas WM Player v PPC a PTunes v TX tak je to sakra rozdil. Na videa vsichni pouzivaji TCPMP, tam neni co resit.

Uz roky se mi na HDD shromazduji MP3, virus jmenem WMA me neporesvedci k prokodovani stovek/tisicu souboru, nehlede, pokud das vyhledavat nejakou pisnicku napr v DC++ apod. tak na tebe WMA vybehnou oopravdu jen sporadicky. Defakto se nikdy nekoukam na priponu, jen na nazev a nestalo se mi, zebych omylem stahl WMA :D

EDIT: btw, vyznam velikosti souboru klesa, kapacity karet se zvetsuji, jejich ceny klesaji, to mi prace na predelavani sbirky hudby prijde drazsi nez si koupit vetsi kartu. Mluvim o clovekohodine :)
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod Kojot 17. 12. 2005 12:14

mousefromhouse píše:
Kojot píše:Tak Graffiti 2 proti 1 na PPC je diskutabilni.

Grafitti 2 neni lepsi nez jednicka, to mi nevymluvis, v jednicce se vsechny znaky pisi jednim tahem, takze psani je mnohem rychlejsi. O nekolikavterinovem prodleni pred rozpoznanim interpunkce ani nemluvim..

Grafiti 2 pouzivaji prirozene tahy, ktere clovek zna z papiru, je pro nej snazsi si na ne zvyknout, nez se ucit specialni tahy. Pro hardcore je vzdy moznost si do zarizeni dostat G1.
Zpozdeni neni zpusobeno G2, ale novym souborovym systemem NVFS. Ovsem, problematika je to siroka, neber me prosim za bernou minci.
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 17. 12. 2005 12:43

No nevim jak ty, ale ja si na Grafitti1 zvyknul asi za tyden... Zas tolik znaku se tam nelisi od normalniho pisma... K tomu .wma: nevim, proc tu mluvis o nejakych hodinach prace, ja kdyz chci prevest hudbu na .wma, tak vyberu asi 200 empetrojek a dam je konvertovat, nez odejdu do skoly, vratim se odpoledne a je to(jestli preferujes manualni prevadeni po jedne pisnicce spojene s nekolika hodinami sezeni u PC, tak to uz je tvuj boj ; ), takze dohromady mi to zabere asi 3 minuty... Pametovku mam pulgigovou, ale proc tam mit 150 pisnicek v .mp3, kdyz ve .wma jich tam muzu mit 300 ? : ). Co na me vykoukne v DC++ je mi docela jedno, kdyz .wma, tak to necham byt, kdyz .mp3, tak to prekonvertuju a hotovo...
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 17. 12. 2005 12:51

Kojot píše:Ted ti tady Trocken napsal, ze ma v ROMce PTunes, coz je imho naprosto nejlepsi prehravac WMA/MP3

Mozna mas pravdu, ale WMP mas na vsech PPC, zatimco PTunes jen na TXku, ktere stoji pres deset tisic. Na ostatnich Palmech je pouze RealPlayer (oprav me jestli se pletu), coz je oproti WMP docela bida..

EDIT: S PTunes sice nemam zkusenosti, ale docela by me zajimalo, jestli by mi nabidnul takovy komfort, jako WMP viz. sreenshot...

Obrázek
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod trocken 17. 12. 2005 15:30

Je i v LifeDrive a navic se da i koupit, nechapu co tady furt resis :shock:
mousefromhouse píše:WMA 80 kbps=MP3 140kbps, staci to takhle ? Jinak co se tyce TCPMP, tak ten je dobrej na prehravani videa, ale na hudbu neni moc komfortni... A je jeste v nejakym jinym Palmu nez v TX ?
Základ tuningu je chlupatý volant!
trocken
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 17. 12. 2005 16:04

no ze se da koupit je jedna vec, aby sel i nainstalovat a cracknout : ) (coz u Palmu neni tak samozrejme : )...
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod Kojot 17. 12. 2005 16:56

Ja uz vubec nechapu co resis, dobra duse nekde v predu chce PDA na MP3 a TX, premysli o FS410, ja mu dal variantu TX, jakozto nejlepsiho pomeru display/cena (cteni, pamatujes) a jako MP3 prehravac stejny jako FS410.

Proc tu zacinas resit WMA/MP3, PTunes/WMP, musi se rozhodnout o HW, SW si uz doupravi jak bude potrebovat, tam mu obe platformy nabizeji dostatek prostoru. Nebo ji, omlouvam se :)
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod Kojot 17. 12. 2005 17:15

Jinak pohled na "muj" prehravac:

Obrázek

Jinak jen pro poradek, ovladani na Treu je defakto komplet bez stylusu, coz velmi ocenuji (play,pause,open,skip atd.).
Naposledy upravil Kojot dne 17. 12. 2005 17:18, celkově upraveno 2
Kojot
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 17. 12. 2005 17:15

Tak ohledne te SW vybavy pro jednotlive platformy, bych se hadal, ale to je fuk, uz na to kaslem... Zcela evidentne mame kazdej svoji pravdu... : )

EDIT: Ten PTunes nevypada spatne, vypada to podobne jako PocketMusic, ktery taky obcas pouzivam...
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod Martin K. 17. 12. 2005 18:33

Zkuste se budto drzet tematu, nebo se prosim presunte do odpovidajiciho threadu. Dekuji za pochopeni.
Čo bolo, to bolo....
Martin K.
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 18. 12. 2005 03:30

Fajnová věc na čtení ebooks v palmu je třeba freeware PalmFiction.

Pokud jde o čtení knih a mp3 tak bych řekl že je to celkem fuk, tohle zvládne každý PDA nad 4 tisíce a je jedno zda to bude FS410, acer n50 nebo Palm TE2/TX.
Nebudu se opakovat, názor na FS410 jsem už napsal, pokud je cena limitujícím faktorem testnul bych i Tungsten E2, zvládne vše co je potřeba a v řadě parametrů je lepší než FS410.

ad anarki : hezky ses nám tady rozepsal ... fundovanost sama ... windows mobile, každopádně windows mobile, jedině windows mobile nic než windows ... kafemlejnek hadr :lol:

- nepřehrát wma je průser třeba pro tebe, ja wma vůbec nepoužívám tak je mi to šumák.
Real Player (i přes své nedostatky) umí krom mp3 třeba RealAudio .RM, .RMJ a RealAudio 8 (Atrac 3) a to zase wmp neumí takže klídek.
- Graffiti 2 je jiné než 1 a ja ho mám radši, argument jedním tahem je k pousmání, pokud jde o rychlost je to obecně problém pda s novou architekturou paměti, u palmu NVFS a WM5 persistent storage. Palm tuto záležitost vyřešil viz rychlost TX.
- software - pokud to vezmeme čistě statisticky a jako porovnání PalmGear a Pocket Gear tak pro palm mají 28.769 aplikací, pro PPC 19.991 a pokud to vezmu použitelností a kvalitou je to vždy "kus od kusu".
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 18. 12. 2005 09:29

Jo, T|E2 musi byt na cteni knizek se svym piskajicim displejem primo super... obzvlast v noci... : )
AmPedro píše:Nebudu se opakovat, názor na FS410 jsem už napsal, pokud je cena limitujícím faktorem testnul bych i Tungsten E2, zvládne vše co je potřeba a v řadě parametrů je lepší než FS410.
Naposledy upravil mousefromhouse dne 18. 12. 2005 09:41, celkově upraveno 1
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 18. 12. 2005 09:40

Martin K. píše:Zkuste se budto drzet tematu, nebo se prosim presunte do odpovidajiciho threadu. Dekuji za pochopeni.

Jako moderator sekce "Windows Mobile a Palm" byste si mel na takove veci pomalu zacit zvykat :D
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod Martin K. 18. 12. 2005 10:38

To, ze se mi tu prekrikuji microsofti s palmistama je normalni, jen valna vetsina postu treba zrovna v tomto threadu nema moc spolecneho s nadpisem. Kdyz pak nekdo neco hleda a vidi ty spousty offtopicu, tak radeji zalozi novy thread se stejnym tematem.

Pokud nemate nic k tematu uz sem prosim nepiste, jinak to tu zamcu. Dekuji za pochopeni. Pokud mate zajem mezi sebou diskutovat nad vyhodama, ci nevyhodama cehokoliv, bude sikovnejsi pouzit nas http://chat.mobilmania.cz

Dekuji za pochopeni.
Čo bolo, to bolo....
Martin K.
Junior

Předchozí stránka