Krácení SMS u SYMBIAN telefonu ...

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kobli 10. 5. 2005 12:51

Dobry den,
chtel bych se zeptat jak resite kraceni sms u symbian telefonu. Jde mi o to, ze Nokie krati sms na 70 znaku diky pouziti diakritiky.
Resi se to nejakou aplikaci nebo se snazite naucit slovnik T9 nepsat ceske slova s diakritikou nebo nepouzivate T9.
Diky za informace a rady K. :)
kobli
Junior

Odeslat příspěvekod Banny 10. 5. 2005 13:09

Nepoužívám T9-ku. A kdybych ju chtěl pužívat, tak bych si nainstaloval program NA SMS. Ten píše s T9-kou, ale bez diakritiky. Jak jednoduchý... :)
Banny
Junior

Odeslat příspěvekod kobli 10. 5. 2005 14:34

... muzu se zeptat co je to za program, ze ma v sobe ceskou T9 bez diakritiky ???
... lze ho ucit nova slova ???
K.
kobli
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 10. 5. 2005 15:29

naSMS je pouze program, ktery je schopny diakritiku odstranit. Tzn. standardne do nej napisete SMS s diakritikou a program ji pri odesilani odstrani, cimz padem Vam nezkracuje SMS. NaSMS umi samozrejme i dalsi veci oproti standardnimu "editoru" SMS zprav.
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Banny 10. 5. 2005 17:37

no, sem to napsal trochu jinak.. no bóže.. :)
Banny
Junior

Odeslat příspěvekod kobli 11. 5. 2005 07:52

Jeste se chci zeptat na rychlost tohoto softu ...
Na netu jsem nasel info, ze program se uz vice jak rok neaktualizuje, takze je pomaly na poslednim software N6600 a nikdo se nezminuje jak rychlo chodi na N6630 ....
Muze se k tomu nekdo vyjadrit ....
Diky K. :)
kobli
Junior

Odeslat příspěvekod RoboDuck 11. 5. 2005 08:07

Program jsem zkousel vcera na N6680 a dnes s N6630 a chodi naprosto bezproblemove, nejake potize s rychlosti jsem nezaznamenal. S N6600 byly problemy s rychlosti na poslednim FW, ale to byl spise problem telefonu, protoze cely byl trochu pomalejsi.
RoboDuck
Junior

Odeslat příspěvekod Honziš 11. 5. 2005 10:58

Na N6681 bez problémů.
Honziš
Junior

Odeslat příspěvekod RoboDuck 18. 5. 2005 18:06

N70 take bez problemu.
RoboDuck
Junior

Odeslat příspěvekod kobli 19. 5. 2005 16:33

to RoboDuck: Jak jsi se dostal k funkcni verzi N70??? Pokud mas nejake dobre zdroje, netusis jestli Nokia nechysta N71 - tedy verze bez predni kamery .....
diky za pripadne informace.
K. :)
kobli
Junior

Odeslat příspěvekod Lukáš Jícha 19. 5. 2005 16:45

tak jsem si nainstaloval NaSMS, můžete napsat jaké funkce a výhody kromě toho že odstraní diakritiku má?
Lukáš Jícha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RoboDuck 20. 5. 2005 17:12

to kobli: pracuji ve vyvoji Symbian aplikaci a mame k dispozici vzorky. Bohuzel se jedna o prototypy, takze podle nich nelze dost dobre usuzovat na chovani finalni verze. Nicmene z pochopitelnuch duvodu nesmim uverejnit nic, co nezverejnila nejprve Nokia. Ale o N71 nic nevim.

to Lukáš Jícha: Odstraneni diakritky je hlavni funkce programu a proto byl take napsan. Dalsi funkce jsou napr. vkladani jmena a tel cisla primo ze seznamu do zpravy, odstraneni mezer nebo automaticke vlozeni pozdravu. Tyto funkce jsou dostupne, pokud ovsem pouzivate posledni verzi 1.3
RoboDuck
Junior