Oskárek

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod kubaaa 22. 2. 2006 13:33

Mam program Oskárek na posílání SMS. Už asi půl roku mi funguje bez problémů - SMS asi za 0,30 haléřů přes GPRS. Včera sem si jen tak zkontroloval kredit po odeslání SMS přes oskárek a bylo mi naúčtovány rovné 3,- Kč. Nevíte někdo čím by to mohlo být?? Dříve sem ty SMS posílal ze Siemense M65ky ale ten sem ztratil a od včerejška mám Nokiu 6021 - je to možná tím...připadá mi to jako blbost.

Díky za rady :hm
kubaaa
Junior

Odeslat příspěvekod mousefromhouse 22. 2. 2006 13:39

A nezmenil operator uctovani nebo tak neco ? Taky bych si rozmyslel, jestli to vubec stoji za to, kvuli jedne korune resit takovy problemy : )
mousefromhouse

Odeslat příspěvekod kubaaa 22. 2. 2006 13:44

Není to kvůli jedný koruně ale dvěma :wink:
A když pošleš za den asi 30 SMS - sakra ušetříš!!
Jo a mam tarif Twist Standard. A ůčtování je nezměněno.
kubaaa
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 22. 2. 2006 14:08

kubaaa píše:...od včerejška mám Nokiu 6021..../quote]
Je dost možné, že v novém mobilu se připojuje přes wapový profil. Nebo jsi nastavoval parametry připojení pro Oskárka v Nokii?
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kubaaa 22. 2. 2006 14:16

Ne nijak sem nic nenastavoval. V telefonu je aktivni nastaveni: T-mobile internet - nevim jestli je správné...
kubaaa
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 22. 2. 2006 17:32

kubaaa píše:Ne nijak sem nic nenastavoval. V telefonu je aktivni nastaveni: T-mobile internet - nevim jestli je správné..../quote]
No pokud nevíš (a já už vůbec ne), tak si to nastavení projdi, případně si nech zaslat konfigurační SMS pro připojení k netu a Oskárka povol jen přes toto připojení. Píšu to možná obecně, ale Nokii nemám.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kaytee 22. 2. 2006 18:27

Jojo, taky si myslim, ze se pripojujes pres wapovy profil..musis nastavit, aby se pro java aplikace pouzival inet profil..s APN internet
kaytee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bosto2 22. 2. 2006 19:07

Scela určitě se připojuješ přes wapový profil ten se účtuje 10krát dráž
musíš se připojovat přes internetový profil
název přístupového bodu je internet.t-mobile.cz
já používám SMS přes eurotel a tam mě účtujou jen 1KB takže platím jen 6 halířů
Mimo jiné pěstuji jmelí a ochmet
bosto2
Junior

Odeslat příspěvekod Vladco 22. 2. 2006 19:15

No jde o to, že ne každý telefon s Javou lze nastavit na APN Internet (třeba Nokia 6310i). Takže mobil pak automaticky používá pro Javu wapový profil, a tím je to najednou finančně nepoužitelný.
OxidVodný
Vladco
Junior

Odeslat příspěvekod kubaaa 22. 2. 2006 20:20

jj diky vsem! Stahnul sem si nastaveni z konfiguratora a stejne to nepomohlo. Ted uz to ani neposle-hlasi to chybu v nastaveni telefonu!
Asi to bude tim ze to v telefonu nejde nastavit :?
kubaaa
Junior

Odeslat příspěvekod phoneman 22. 2. 2006 20:33

souhlas, urcite je vyuzivan wap. Ja zkousel JIMM na nokii 3100 a nejde to a to same je nokia 6021, ted jsem na to koukal na oskarene. Je tam seznam mobilu a co vsechno a jak se da nastavit a u techto nokii neni HW MODEM, tak nepodporuji ani internet profil. BOHUZEL, pritom je to jen softwarova zalezitost.
phoneman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Redswift 24. 2. 2006 19:57

Zdarec mohli byste mi poradit jak to mam cely nastavit kdyz mam Vodafone. Diky
Alcatel OT Easy, Nokia 3310, Siemens MT50, Siemens M65, SE K750i, SE K800i, Samsung Galaxy S, LG G2, LG G6, Xiaomi Mi Note 10 Pro, Pixel 7
Redswift
Junior

Odeslat příspěvekod Charlie77 5. 5. 2006 09:52

Lidi nevite jak to mam nastavit v N6610 plus VODAFOUN??
Charlie77
Junior

Odeslat příspěvekod karelX 5. 5. 2006 10:12

Charlie77 píše:Lidi nevite jak to mam nastavit v N6610 plus VODAFOUN??

jestli ti jde o Oskarka, ten ti fungovat bude, ale mobil se ti bude pripojovat pouze pomocí wap profilu...tahle nokia nepodporuje data socket...
karelX
Junior

Odeslat příspěvekod karelX 5. 5. 2006 10:20

phoneman píše:souhlas, urcite je vyuzivan wap. Ja zkousel JIMM na nokii 3100 a nejde to a to same je nokia 6021, ted jsem na to koukal na oskarene. Je tam seznam mobilu a co vsechno a jak se da nastavit a u techto nokii neni HW MODEM, tak nepodporuji ani internet profil. BOHUZEL, pritom je to jen softwarova zalezitost.

s tou 6021 nemáš pravdu, funguje mi na tom Jimm, opera mini, gibo i oskarek :arrow: Jimm vypadá takhle , a mobil se připojuje s APN internet ....wap profil nemám ani nastavený, nepoužívám to 8)
karelX
Junior

Další stránka