Co byste změnili na současných smartphonech Series 60?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod RedBaron 24. 5. 2005 22:07

Hlavní tři nedostatky:

- Rychlost, okamžité nabíhání aplikací, svižnost otevírání databází
- Prostorově lépe uspořádané prostředí (menší fonty, tenčí oddělovače atd.)
- Lepší kalendář (i na staré 7110 šlo kopírovat události)
RedBaron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milan.smart 26. 5. 2005 14:21

Smartfony by taky mely bejt rychlejsi, dokun nebudu moct na smartphonu plynule nazoomovat obrazek, nebo plynule pustit film ve vyssi kvalite tak si novej asi kupovat nebudu!!
Takze ja sem pro RYCHLEJSI PROCESOR a VICE RAMKY!!
milan.smart
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Ferda 7. 9. 2005 07:46

Sakal píše:Nazdar lidi mám dotaz? proč rádio na N6260 hraje vcelku dobře a mp3 hrajou tak zajebaně???
Přeji hezký a úspěšný den.
Mr.Ferda
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Ferda 7. 9. 2005 07:50

milan.smart píše:Smartfony by taky mely bejt rychlejsi, dokun nebudu moct na smartphonu plynule nazoomovat obrazek, nebo plynule pustit film ve vyssi kvalite tak si novej asi kupovat nebudu!!
Takze ja sem pro RYCHLEJSI PROCESOR a VICE RAMKY!!

Tak tohle bych ctel taky. Sehnal jsem si starsi Pentium III 533 ktere udajne nemusi mit aktivni chlazeni ale odmitli mi to v SX1 vymenit za tu linou potvoru co tam ted je. Nemam doma na toto naradi jinak bych si to vymenail sam.
Mr.Ferda
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Ferda 7. 9. 2005 08:18

RedBaron píše:Hlavní tři nedostatky:

- Rychlost, okamžité nabíhání aplikací, svižnost otevírání databází
- Prostorově lépe uspořádané prostředí (menší fonty, tenčí oddělovače atd.)
- Lepší kalendář (i na staré 7110 šlo kopírovat události)r/quote]

Z tohodle ma smysl jen jedine VYKON. od toho se odviji vse ostatni na prvnim radku Vaseho textu.

Dalsi veci jsou zalezitosti doplneni SW. Nekdo totiz dava prednost Aktive desktop nekdo zase Smart Laucher a nekdo zase jinak takze pokud to jde doplnit tak at zaklad zustane co nejstihlejsi a tim snad i rychlejsi a zbytek at si kazdy doplni dle potreby.

Nechci v mobilu nic co je stejne "genialni" jako je v PC MS WIN.

Mne osobne by chybelo (a u N3650 co mam jako nouzovku chybi) je stereo FM a MP3. Nevim jak je to u novych pristroju s podporou STEREO zvuku a to i smerem k ostatnim aplikacim (Smart Movie atd..)

T9 se da resit pomoci vhodneho SW (Tusim se NaSMS) u vsech ostatnich veci by mi diakritika chybela.

Pro vyssi rozliseni bych poridil uz PDA s modulem GSM nez tohle chtit po mobilu. (MDA III a pod..)Bavime se ale o Series 60. Jestli se nepletu tak pristroje se Symbianem maji i vyssi rozliseni displaye, a dokonce i dotykove, ale uz to neni Series 60 ale IMHO 80 nebo 90.

takze zhrnu li to za sebe.:
Vyssi vykon
Aspon 16 milionu barev na plazmovem displayi
podpora stereo nebo 5.1 zvuku pro vsechny aplikace
technologie pro Hooodne rychly inetnet
integrovany GPS
Foto aspon 5MBpix, autofokus, blesk se smernym cislem aspon 20, opticky zoom
bezdratova stereo sluchatka (IMHO uz jsou)
Plnohodnotna bezdtatova akladaci nebo IrDA projekcni klavesnice (taky uz oboji je) ale ne ve standardnim baleni s mobilem.
A to hlavni, pri tom vsem a plnem vytizeni vydrz na jedno nabiti aspon mesic.

:oboze
Mr.Ferda
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Ferda 7. 9. 2005 08:34

MobilerxXx píše:
Storm píše:Co je AoC?

Způsob účtování předplacenek, který sice umí zobrazit kredit na displeji, ale není moc používaný a tak ho Nokia do nových telefonu od N 6600 přestala implentovat (ale i třeba v 6230 není) a tak dlouhou dobu nešly Gočka s novýma Nokiama. Dneska uz je to napraveny /quote]

Tady je IMHO pruser cely ET. Ono totiz ani pomoci tohoto systemu neni 100% jiste ze je to pravda. U mne se to stavalo dosr casto ze pres AoC to ukazovalo neci jineho a dotazem taky neco jineho. Navic po vybiti kreditu zablokuje pristup na adresar na SIM a to mne sere. Blokovan je i PIN2 a to trvale. Diky temto vecem jsem ted definitivne zrusil 6 SIM v rodine a presel jinam. Bracha obdobne. Cetl jsem ze ET toto chce rusit a nove SIM uz to nemaji mit vubec ale zatim nic a cekat uz se mi nechce.

Takze po teto funkci se mi opravdu nestyska.
Mr.Ferda
Junior

Odeslat příspěvekod PD 7. 9. 2005 09:18

Když už tohle téma někdo ožvil tak taky něco přidám

-micro USB s možností nabíjení a funkcí masstorage

-snadná editace programů "po spuštění"

-změna asociací programů a souborů

-lepší kontrola závislostí, někdy mě štve, že program skončí s hlášením program uzavřen bez větších podrobností co se mu vlastně stalo. Někdy se dostávaj do konfliktu i programy, který sice nainstalovaný jsou, ale neběžej

-přemístění většiny systémových souborů ze Z na C: nebo MMC, aby je bylo možný snadno editovat (jde to pomocí patchů, ale někdy je to nepohodlný)

-možnost volby umístění sys složek na C: nebo MMC (jde to pomocí patchů, ale někdy je to nepohodlný)

PS:
Ještě poznámka pro majitele SX1. Pohyb v menu atd. lze urychlit pomocí patche. Telefon neni zase tak pomalej, jenom SW přibržděnej.
PD
Junior

Předchozí stránka