Co vsechno prestane fungovat pri flashi P900 na P910i?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Zelych 7. 7. 2006 11:06

Zdravim, nechal jsem si preflashovat P900 na P910i (kvůli cestine) a prodavac me informoval, ze telefon bude pomalejsi, a sem tam neco nebude fungovat (napr. bluetooth) Nerad, ale smiril jsem se s tim.
Po zapnuti trvalo asi minutu, nez telefon nabehnul, ale povedlo se. Bluetooth se zda funguje, ale poprve mi neslo nastavit zastupce (nejakej error) ale po vypnuti uz to slo. Dalsi co mi nejde je vestaveny Spravce souborů.
Dalsi vec co zlobi, je v servisnim menu, kdyz chci info o softwaru, tak se telefon restartne, pry pro zvyseni vykonu.
Mel jsem tam od predchoziho majitele flash na P910a (nikoli P910i) ale bez CZ a nesla mi tam ze stranek SE nainstalovat, ale jinak vse fungovalo korektne.
Chtel bych se zeptat majitelů, na jake dalsi prekvapeni se muzu jeste tesit? :|
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zelych 7. 7. 2006 11:41

Tak mam dalsi chybu, nesel mi vypnout infraport pri zavrenem flipu.
Neslo to teda az po tom co probehla nejaka IR komunikace, jinak to slo vypinat a zapinat bez problemu.
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 9. 7. 2006 00:25

Po flashi (at uz normalnim nebo na P910) je potreba vzdycky udelat master reset. Tim se telefon vyrazne zrychli. Nevim proc ale je to tak. P910 ma jiny BT chip takze ti nebude fungovat vsechno. Neco jako driv a neco vubec.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Zelych 9. 7. 2006 00:30

BT mi jde, mam jen problemy s tim co jsem uz psal, takze to neni tak hrozny, ale stve me to servisni menu, ze v podstate nefunguje! :-(
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Desperado 9. 7. 2006 07:07

Tvuj problem je v tom, ze ti dali spatnou verzi sw 910i. Sam tyto flese delam a vim, ze je to uz odladene. Nevim presne, jakou verzi mas, ale pokud jsi to mel kvuli cestine, tak Master reset ti nedoporucuji, bo prijdes o tu cestinu a uz ji tam nedas. Jinak bluetooth ti samozrejme fungovat bude např. se spojenim s PC atd. Jediny problem u bluetooth je pri spojenim s handsfree. Jedine handsfree, ktere ti bude fungovat je HBH 30. Co ti jeste nebude fungovat je quick word a excel a vestaveny internetovy prohlizec. Pokud prepnes do anglictiny, tak je to ok. Spise ti ale doporucuji verzi sw, kterou vytvorili kluci z SEmanie. Sam ji nahravam a je vazne super. Tot vse.
Desperado
Junior

Odeslat příspěvekod Desperado 9. 7. 2006 07:09

Jinak servisni menu ve verzi od semanie funguje, taky funguje prohlizec souboru, internetovy prohlizec, quick word, exel.
Desperado
Junior

Odeslat příspěvekod Zelych 9. 7. 2006 07:54

Tak bohuzel mas naprostou pravdu! Nejde mi presne to, co rikas. A v anglictine to jde zdá se vse! Mel jsem tam predtim FW P910a (nevim co znamena to áčko - ze by amerika?) kde bylo vsechno taky anglicky, a proto mi vse fungovalo.
A nechala by se tam ta verze ze SEmanie nejak dostat podomácku?
(mam teda jen COM kabel pro T29) a kdyz ho pripojim tak mi PC suite furt pise, ze se pripojije, ale nedokaze se pripojit úplne.
Jinak mam verzi:
PDA: CXC162041 R2A17 .....
Phone: R4A006 CXC162022
BT: CXC12529 R5D
CDA: CDA162005/4 R3A04
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 9. 7. 2006 23:33

Desperado: A neni nejaka uprava FW, ktera by zpristupnila karty PRO DUO? Nic jineho nechci a nechci flash na P910.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Peshi 11. 7. 2006 08:56

2 Zelych: Po domacku to tam nijak nedostanes, k tomu potrebujes specialni hardware. Radsi se domluv s nekym z SEMania nech si to za par stovek prehrat znova, bude ti i v cestine fungovat uplne vsechno, krome vetsiny BT handsfree, jak pise Desperado.
2 Fido+: Nic takoveho neni, jedina moznost je flash.
Peshi
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 11. 7. 2006 09:55

Hmm. To me stve. Proc nekdo neudela jen drobnou upravu stavajiciho fw treba podle fw z p910 kdyz ten je pro p900 stejne upravovany.
Fido+
Expert