Majitelé E61, podělte se o zkušenosti.

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod trew.x 24. 7. 2006 10:40

Jaký má te z tohoto telefonu pocit? Zdělte nám své zkušenosti..zejména ohledně připojení k internetu přes wifi.. zajímalo by mě pokud jste přihlášeni do některé wifi sítě, tak veškereé aplikac epouživájí pro připojení k internetu toto připojení nebo třeba edge či gprs... jde mi o to, zda musí být program speciálně napsany pro přopojení přes wifi nebo ne... Děkuju moc ka každý věcný názor :)
trew.x
Junior

Odeslat příspěvekod Slonik 25. 7. 2006 22:21

E61 mám asi tři týdny a celkový dojem je velmi dobrý. Připojení via GPRS/EDGE je naprosto bezproblémové, připojení přes Wifi rovněž. Co se týče připojení wifi, tak jsem zkoušel free hotspot v OKC Eden, připojení přes praha5.net a dále pak wifinu v kanceláři. Jediné co se mi nepovedlo zatím rozchodit je VoIP od Volný. Ale neměl jsem moc času si s tím hrát. Prozatimní poznatek je, že wifi v telefonu vyžaduje opravdu dobrý signál.

Interní web prohlížeč je docela slušný, ale neporadí si s některými stránkami (http://www.jizdnirady.cz), trial verze Opery mi přijde o chlup lepší. Zabudovaný e-mail klient mi příliš nevyhovuje, ale dá se to snést. Dodávané office jsou použitelné, nicméně uvažuji o Office Suite od Mobile Systems Inc. - tenhle balíček mi přijde lepší.

Na netu se objevily nějaké návody na to jak rozchodit streamované video. To se mi zatím taky nepodařilo.

I přes výše uvedené mušky jsem s tímhle telefonem zatím velmi spokojen
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Junior

Odeslat příspěvekod trew.x 26. 7. 2006 10:26

Vis taky si ho chci poridit, jen se bojim ze sice je to nadupanej telefon, ale aby to vsechno nefungovalo napul... jak je to s tim pripojenim na intenet..kdyz si pripojenej pres wifi..a pustis nejakou starsi java aplikaci..nesnazi se pripojovat pres edge nebo gprs?
trew.x
Junior

Odeslat příspěvekod Jandik 26. 7. 2006 14:19

Zkoušel jsem několik starších java aplikací a vždy, když potřebovaly stáhnout data z Inetu, zobrazila se mi nabídka možných připojení. Zvolil jsem právě dostupné wifi a šlapalo to bez problémů.
Jandik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod War 10. 8. 2006 19:36

Nemá někdo prohlížeč PDF na E61/Symbian 9.x ??
War
Junior

Odeslat příspěvekod Jandik 10. 8. 2006 20:02

Mám. Dokonce mám dojem, že je to free.
Jandik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zekon 10. 8. 2006 20:05

Možná vám pomůže tato stránka: http://forum.klubkomunikator.cz/forum_topics.asp?FID=4
R.
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod War 10. 8. 2006 23:04

Zekon: ne tam nic není

Jandík: jak se ten produkt jmenuje, tajnůstkáři?
War
Junior

Odeslat příspěvekod Jandik 11. 8. 2006 08:26

Kupodivu Adobe Reader :-)
A abyste neřekli ... http://www.nokia-asia.com/nokia/0,,91844,00.html
Jandik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod War 11. 8. 2006 09:53

Jandik: Díky, ale jsem dost zklamanej. Tohle neotevře víc jak 2MB pdf soubor. Nečekal jsem zázraky, ale tak do 5 MB jsem se chtěl vejít :hm
War
Junior

Odeslat příspěvekod Jandik 11. 8. 2006 09:55

Jo jo, PDF na mobilu nic moc. Jedině si to rozsekat na více menších souborů.
Jandik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MobilManiak 13. 8. 2006 19:53

Nevíte někdo jak rozchodit to streamové video v E61? Mě to pořád píše "příliš dlouhá prodleva" nebo tak něco a nechce mi to šlapat... Díky za reakce... :wink:
MobilManiak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod urbanb (novy) 14. 8. 2006 15:13

Zkoušel jste někdo připojení přes WiFi na E61?. Mám doma router Smc Barricade a na první pokus jsem se s telefonem bez problémů připojil. Poté jsem se odpojil a chtěl jsem si nastavit maily pod., jenže už nešlo se připojit, buď WLAN nebyla nalezena nebo se telefon jako připojoval a pak vypsal chybovou hlášku o chybě spojení na definovaný profil připojení. Zkoušel jsem vše, odebrat profil, vytvořit nový, vše vypnout a zapnout, Restartovat telefon, měnit nastavení na routeru, ale nic. Zabezpečení na Routeru je WEP 128 a v telefonu je nastavení stejné včetně hesla. Díky
urbanb (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MobilManiak 15. 8. 2006 01:39

Nevíte někdo jak sdílet připojení k internetu přes wifi usb adaptér a na ten se pak připojit s E61? Mám Microcom a zatím se mi to nějak nepodařilo rozchodit. Děkuju... :wink:
MobilManiak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lojza_ 15. 8. 2006 09:51

A proč píšeš stále tučným písmem :?: To jako že na nás křičíš, nebo chceš snad zdůraznit, že když všichni ostatní píšou normálním typem písma, tak ty jsi něco jiného :pozor2 To jsi rovnou svůj příspěvek mohl JEŠTĚ VÍCE ZVÝRAZNIT :roll:
No stress, keep smiling.
lojza_
Mírně pokročilý

Další stránka