uvažuji o koupi chytrého telefonu a rád bych se zeptal na několik maličkostí které jsem zatim nikde nenašel-pokud někde jsou a jen neumím hledat tak se omlouvám

Do užšího výběru se dsotali SE M600i a P990i a Nokia N73.U těchto telefonů by mne zajímali tyto věci:
1:Reálná výdrž telefonů-všude jsem se dočet že na symbianové telefony není špatná,ale zajímal by mne konkrétní údaj.
2:Lze v nich dokumenty MS Office pouze prohlížet nebo jdou i bez problémů upravovat?
3:Stabilnost telefonů a verze FW-konkrétně u P990 jsem četl že je hooodně nestabilní a rád se sám resetuje.
4:Máte zkušeností s navigací a je UIQ u SE výhodou?
5:Už u N73 vyřešili problémy se synchronizaci kontaktů s MS Outlook.Ví že Nokie řadili podle jména a né příjmení.
6:Jde u P990 synchronizace s PC i přes Wi-FI nebo jen kabelem a BT?
7:Jak se píše na klávesnici na M600 a není HW klávesnice na P990 až příliš malá?
8:Je už na trhu více kvalitních aplikací pro symbian 9.1 a UIQ3?
9:Jdou nějak upravit "aktivní displeje" ve smyslu že se tam dají přidat nějaké další položky nebo je to už přednastaveno od výroby a nelze to jakkoliv změnit?
10:jakékoli jiné klady či záporu těchto telefonů z vašeho hlediska.
Předem děkuji za jakékoliv názory či zkušenosti s těmito telefony.Snad to není moc dotazů na jednou a poůžete mi s výběrem.