M600i x N73 x P990i dotazy na majitele

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Andilek1 24. 11. 2006 19:04

Pěkný den ve spolek,
uvažuji o koupi chytrého telefonu a rád bych se zeptal na několik maličkostí které jsem zatim nikde nenašel-pokud někde jsou a jen neumím hledat tak se omlouvám :oops:
Do užšího výběru se dsotali SE M600i a P990i a Nokia N73.U těchto telefonů by mne zajímali tyto věci:

1:Reálná výdrž telefonů-všude jsem se dočet že na symbianové telefony není špatná,ale zajímal by mne konkrétní údaj.

2:Lze v nich dokumenty MS Office pouze prohlížet nebo jdou i bez problémů upravovat?

3:Stabilnost telefonů a verze FW-konkrétně u P990 jsem četl že je hooodně nestabilní a rád se sám resetuje.

4:Máte zkušeností s navigací a je UIQ u SE výhodou?

5:Už u N73 vyřešili problémy se synchronizaci kontaktů s MS Outlook.Ví že Nokie řadili podle jména a né příjmení.

6:Jde u P990 synchronizace s PC i přes Wi-FI nebo jen kabelem a BT?

7:Jak se píše na klávesnici na M600 a není HW klávesnice na P990 až příliš malá?

8:Je už na trhu více kvalitních aplikací pro symbian 9.1 a UIQ3?

9:Jdou nějak upravit "aktivní displeje" ve smyslu že se tam dají přidat nějaké další položky nebo je to už přednastaveno od výroby a nelze to jakkoliv změnit?

10:jakékoli jiné klady či záporu těchto telefonů z vašeho hlediska.

Předem děkuji za jakékoliv názory či zkušenosti s těmito telefony.Snad to není moc dotazů na jednou a poůžete mi s výběrem.
iPhone 4S 32GB iOS 5.1.1 + HTC EVO 3D ICS
MBP 15' - C2D 2,66 - 8GB RAM - 320GB HD (Mid 2009), AirPort Extreem (5th gen), ext WD MyBook Studio 2TB, OS X Lion
Garmin Nüvi 660
Škoda Octavia II 1,9TDi
Andilek1
Junior

Odeslat příspěvekod Kapr73 26. 11. 2006 14:19

1) počítal bych se 2-ma dny při průměrném používaní přístroje
2) lze i editovat
3) poslední generic fw jsou již relativně odladěné
4) navigace běhá na všech strojích, ze kterých vybíráš v pohodě, s naviagací ale nespustíš současně moc aplikací
6) wi-fi neslouží k připojení telefonu přes pc suite k pc, takže nelze
7) u m600 to chce trochu času než si člověk zvykne, klávesnice na p990 má optimální stisk, dobrý poměr velikost tlačítek/ergonomie, je podsvícená (imho se jí nedá nic vytknout)
8) ke dnešku je v uiq3 sw catalogu 99 aplikací
9) řekl bych, že je to pevně nastaveno
Kapr73
Junior

Odeslat příspěvekod Deawo 26. 11. 2006 16:17

Odpovídám k telefonu M600i

1) 2 dny intenzivnější užívání (mp3,icq,interet), 3 - 4 dny když si nehraju (jen sms, volání, email, trocha internetu)

2) Jde obojí, vše se dá vyřešit SW

3) M600i mi jednou zmarznul, ale byla to moje chyba hrál jsem si sním. Při běžném užívání není problém. Mám nenovější FW

4) Myslím, že výhoda to není, jen velikost displaye. Používám TomTom 6. S dotykáčem je to sice o kus příjemější, ale dá se zvyknout i na klávenici.

5) Nevím mě to přišlo normoš, ale mám zkušenost s N80

6) Nemám P990i, ale mám dojem, že přes wifi jedině přes internet ne normálně. Jako u WM5

7) Píše se mi na ní dobře, chce to zvyk a ne moc velké prsty.

8) Málo :( ale roste to

9) U WM5 toho jde více. Tady je to na pevno, ale dají se změnit aplikace pro rychlé spuštění. A různé aplikace umí práci s telefonem vylepšit.
Deawo
Junior

Odeslat příspěvekod Andilek1 26. 11. 2006 16:18

Kapr73 píše:2) lze i editovat

No já jsem právě u N73 několikrát četl že snad v ní jdou dokumenty jen otevírat :(

Jo a ještě jeden dotázeček:jak velkou pam.kartu používáte a je telefon pomalejší při čtení nebo zápisu na kartu?
MBP 15' - C2D 2,66 - 8GB RAM - 320GB HD (Mid 2009), AirPort Extreem (5th gen), ext WD MyBook Studio 2TB, OS X Lion
Garmin Nüvi 660
Škoda Octavia II 1,9TDi
Andilek1
Junior

Odeslat příspěvekod M@ngo 26. 11. 2006 16:29

Hele P990 nedoporuvuju,to je fakt nutny cejat 30s nez se mi otevre smeska?Ja myslim ze ne...a na zacatku ty problemy s restarty byly moc drsny...moc
Jo a ke klavesnici na P990-je fakt suprova,nemuzu si ztezovat na velikost ani na nic,ta tam je fakt paradni...ale rekneme si jeste neco...pri porovnani n73 a p990...neni p990 az prilis velka a neohrabana?Jo a jeste k displeji: u p990 se priprav pouzivat ji pouze uvnitr mistnosti nebo vecer popr. rano-tak kvalitne zesloneny disp sem uz dlouho nevidel-na slunci absolutne necitelny kvuli jeho lesklosti...a to nekecam;-)
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod 14.jirik 26. 11. 2006 16:41

M600i
na klavesnici se pise dobre,vydrz me docela prekvapila,mel se pred tim D750 a podle meho je to srovnatelne,telefon se mi zatim jen jednou sam restartoval a pouzivam ho hodne uz asi mesic takze je to v pohode :arrow: stabilita dobra,aktivni dysplej se da upravit muzes si tam nastavit jaky chces ikony je to spis dosazovani ikon do pevne matice,dokumenty se daji i editovat,akorad mi chybi wifi jinak asi nic.a s navigaci zkusenosti zatim nemam ale chystam se nejakou zkusit.kdyztak nakou doporucte :eh
M600i 1GB M2
14.jirik
Junior

Odeslat příspěvekod Andilek1 26. 11. 2006 20:40

M@ngo píše:....ale rekneme si jeste neco...pri porovnani n73 a p990...neni p990 az prilis velka a neohrabana?....

Asi máš pravdu,ale P990 má Wi-Fi,které stejně nejde na syncronizaci s PC použít,takže ještě uvidím.A těch 30s na otevření SMSky je již od začátku nebo až po nějakém čase?

pquote="14.jirik"]
....vydrz me docela prekvapila,mel se pred tim D750 a podle meho je to srovnatelne....

S D750 nemá zkušenost,tzn že ti vydrží 2-3 dny?
Garmin Nüvi 660
Škoda Octavia II 1,9TDi
Andilek1
Junior

Odeslat příspěvekod Herbik 1. 12. 2006 20:15

P990i...
Těch 30sekund si sebral kde??? :shock: Já jsem z P990i zatím spokojen.Má sice nějaké mušky,ale to si myslím má i ta N73. Tu nemám tak nevim. :)
Herbik
Junior

Odeslat příspěvekod stedy 1. 12. 2006 20:46

Myslím, že SE usnulo na vavřínech. P990 proti MDA hodně pomalá. Proti předchozím modelům přináší minimum novinek a hlavně velikost a váha mohla jít dolů. Foťák taky mohl být z K800.
Mám N73 a je to první Nokie se kterou jsem spokojený.
Výdrž podle zátěže. Klidně 4 dny ale taky nepřežije jeden den.
Největší záhul jsou data.
U mě M600 nezvítězila jen kvůli absenci foťáku a EDGE.
P990 kromě WiFi asi ničím nevyniká nad N73. Dotykový dispay je někdy výhodou, někdy ne.
U N73 s novým FW roste rychlost a stabilita. Teď nepadá skoro vůbec.
stedy
Junior

Odeslat příspěvekod Ra 4. 12. 2006 15:20

stedy píše:Myslím, že SE usnulo na vavřínech. P990 proti MDA hodně pomalá. Proti předchozím modelům přináší minimum novinek a hlavně velikost a váha mohla jít dolů. Foťák taky mohl být z K800.
Mám N73 a je to první Nokie se kterou jsem spokojený.
Výdrž podle zátěže. Klidně 4 dny ale taky nepřežije jeden den.
Největší záhul jsou data.
U mě M600 nezvítězila jen kvůli absenci foťáku a EDGE.
P990 kromě WiFi asi ničím nevyniká nad N73. Dotykový dispay je někdy výhodou, někdy ne.
U N73 s novým FW roste rychlost a stabilita. Teď nepadá skoro vůbec.o/quote]
A neuvažoval si nad N95.
Ra
Junior

Odeslat příspěvekod jetel 4. 12. 2006 15:58

M@ngo píše:Hele P990 nedoporuvuju,to je fakt nutny cejat 30s nez se mi otevre smeska?Ja myslim ze ne...a na zacatku ty problemy s restarty byly moc drsny...moc
Jo a ke klavesnici na P990-je fakt suprova,nemuzu si ztezovat na velikost ani na nic,ta tam je fakt paradni...ale rekneme si jeste neco...pri porovnani n73 a p990...neni p990 az prilis velka a neohrabana?Jo a jeste k displeji: u p990 se priprav pouzivat ji pouze uvnitr mistnosti nebo vecer popr. rano-tak kvalitne zesloneny disp sem uz dlouho nevidel-na slunci absolutne necitelny kvuli jeho lesklosti...a to nekecam;-)

no tys me rozesmal, 30s na SMS :mrgreen: mozna tak 1s, pouzivam 990 bez flipu a velikost vice nez prijatelna
p.s. dnes vysel novy firmware na 990- stabilita vyresena :wink:
didaktik gama + videoterminál meteor
jetel
Junior

Odeslat příspěvekod Herbik 7. 12. 2006 21:44

Tak,tak, bez flipu je docela hubená... :lol: Já už ho tam asi nikdy nepřidělám. Jak je klávesnice na těle,tak flip ztráci účinost. :-P
iP5/64Gb,SGS4...
Herbik
Junior