Prograování Java-Dotázek

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 12. 2006 17:13

Ahoj,začínám s programováním javě MIDP2,ale zajímalo by mně,jak můžu na levé tlačítko pomyslného telefonu přiřadit MINIMIZE. A ještě jeden dotázek-jak si můžu skompilovat to,co jsem vytvořil do JAR archívu? Moc děkuji a doufám,že mi někdo poradí!
anonymni

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 12. 2006 21:53

Ještě něco-neznáte někdo dobrý kompilátor Javy? Dík moc
anonymni

Odeslat příspěvekod christian 7. 12. 2006 15:36

kompilator javy byva vetsinou jen jeden a to javac :)

no asi by se ti spis hodilo k tomu nejaky IDE jako treba NetBeans od SUNu s mobility packem (daj se zdrojaky zkompilovat,zaroven to vyrobi i jar a deskriptor a dokonce to ma i emulator na testovani aplikaci bez nutnosti instalace do telefonu).
A zalezi jestli chces delat pro konkretni znacku nebo pokud mozno co nejvic obecne.
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 12. 2006 17:08

Co nejvíce obecně jednoduché programy-nápadů mám stovky. Mám Java Studio a Wireless Toolkit ale u Java Studia ne a ne přijít na to jak vyrobit JAR Archiv... Poradíte?
anonymni

Odeslat příspěvekod christian 7. 12. 2006 18:53

Tak na obecne programy wireless toolkit 2.0 bude stacit.

No bohuzel Java Studio neznam tak s tim ti neporadim. Osobne bych radsi presel na NetBeans.
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikL 7. 12. 2006 19:01

mám taký pocit že na javamanií je to všetko vysvetlené
začiatok "tutorialu":http://www.surfer.cz/javamania/content.php?id=65
PatrikL
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 12. 2006 19:16

Není tam nic o tvorbě JAR...
anonymni

Odeslat příspěvekod PatrikL 7. 12. 2006 19:27

ale je :wink: asi v strede článku
PatrikL
Junior

Odeslat příspěvekod girus 7. 12. 2006 20:08

neviem ale taky mam pocit ze *.jar je len archiv zip premenovany...
ta co uz...???
girus
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 12. 2006 20:22

Který obsahuje manifest a třídy a TY já potřebuju zkompilovat... kdybych tam dal zdrojáky,tak je jasné že to telefon nespustí
anonymni

Odeslat příspěvekod Jerry 7. 12. 2006 23:17

No ja pouzivam Wireless toolkit, naprosto vyhovuje a kompilace i zapsani do JARu je tam trivialni. Proste zalozis novy projekt, nastavis jeho vlastnosti, v adr projektu do podadresare src umistis svoje zdrojaky a das menu Project - Package - Create Package.
Za par vterin budes mit v podadresari bin vytvorene soubory JAR a JAD.

Cesta prekladu primo pres javac je sice zrejme mozna, ale je tam potom potreba jeste verifikace a je to silene pracne. Ostatni prostredi neznam, ale nemelo by to byt prilis slozite. Mne WTK vyhovuje svou jednoduchosti.
Jerry
Junior