Skype na Symbianu: je to tady!

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod |Mio| 1. 2. 2007 00:15

Moje zkusenosti s FRING pro S60v3 jsou asi tyto:

- posledni verze aplikace funguje OK
- volani z fringu na fring je kvalitnejsi, protoze to jde cestou fring-->fring server-->fring, kdezto volani na Skype jde fring-->fring server-->skype server-->skype, z toho vyplyva i delsi spozdeni pri volani na PC
- v praxi jde telefonovat celkem dobre ovsem stylem pockam az druhy domluvi a pak mluvim ja, i kdyz u me bylo spozdeni pod 0,5 sec, ale to bylo pres Wi-Fi
- fringu chybi prime vyhledani a pridani skype uzivatele, muzete si ho pridat jen tim ze vam zavola, nebo kdyz je zaregistrovan primo u fringu
"Nemam rad CENZURU = nemam rad De Funese"
Motto: "Heh pry pravidla fora, ale nikdo mi nezdeli ktere jsem porusil. Kam ten svet speje"
|Mio|
Junior

Odeslat příspěvekod country1 3. 2. 2007 20:45

I mně se zdá, že žere kredit. Instalace vzala 150,-Kč. Beru. Ale mám pocit, že každé volání na SKYPE přes wifi žere kredit také!!! Tak mám pocit, že je to vlastně k ničemu. To si můžu zavolat normálně přes telefon a nemusím experimentovat. P.S. Mám T-mobile a Twist!
country1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod |Mio| 4. 2. 2007 13:47

Jiste je ze pres WI-FI to kredit urcite nezere, otazkou je jestli je spravne nastaveno pres co ma FRING komunikovat.

Jinak 3 minuty hovoru sezerou cca 210 kB v kazdem smeru, tedy cca 420 kB placenych za 3 minutovy hovor.
"Nemam rad CENZURU = nemam rad De Funese"
Motto: "Heh pry pravidla fora, ale nikdo mi nezdeli ktere jsem porusil. Kam ten svet speje"
|Mio|
Junior

Odeslat příspěvekod Topa 5. 2. 2007 15:16

Mám E60, nainstaloval jsem Fringa a ono to šlape. Teda používám ho jen jako IM. Problém je, že se mu občas nedaří připojit na Skype. Někdy pomůže vymazat nastavení Skypu a znova ho zadat, to se pak připojí hned. Je to normální? :roll:
Topa
Junior

Odeslat příspěvekod Martin_X 18. 2. 2007 19:51

Kolik stojí to poslání SMS?
Nokia forever

3250 :arrow: 5110 :arrow: N-gage :arrow: N80

Jeste mrkev, jeste zelí, p.r.d.e.l se vám rozveselí! :D
Martin_X
Junior

Odeslat příspěvekod Majkl_M 1. 3. 2007 22:16

Když mám neomezené data nic by mě to stát nemělo ne? Jen, aby mi to nenaúčtovali.
Notebook: Intel Core2Duo T7200, 1 GB RAM Kingston 667 MHz, 100 GB Seagate 7200 ot/s, nVidia 7600 256 MB, čtečka otisků prstů, bluetooh, Wi-Fi, webkamera
Majkl_M
Junior

Odeslat příspěvekod andrevN80 20. 3. 2007 13:20

NAZDAREK VLASTNIM NOKIU N80 A NA MOJEJ VERZII TO funguje len na 50 %... chat ide v pohode ale ked dam volat na kontakt.. tak sa restartne cely fring.. takze N80 asi este nefunhuje...
A pouzivam WIFI..
Mam V3.0617.0.6
03-05-2006
RM-92
NokiaN80 (69.01)
andrevN80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bart 31. 5. 2007 10:21

Tak me to na N95 facha v pohode. Jak pise Mio, musi se holt cekat, az domluvi druha strana, je tam asi sekunda zpozdeni. Hlasitost u me je na hrane, v mistnosti se da v poho, venku by to uz asi byl problem. Jedu tedy pres wi-fi... Mam ale maly problem - kdyz je Fring pres wi-fi pripojeny, nemuzu s tim pripojenim uz pracovat, treba maily si nestahnu a kdyz spustim Internet (tedy prohlizec), tak Fring se vypne. Stejne tak kdyz mam spusteny prohlizec a spustim Fring, tak se prohlizec zavre. Nejak tedy se spustenym Fringem blbne multitasking, i kdyz vypada to spis na to, ze se mu nelibi jiny programy, ktery se pripojujou :? Ale co, hlavne ze to jede :D
Bart
Junior

Odeslat příspěvekod kolebr 7. 7. 2007 12:48

Mám tomu rozumět tak, že u nás si ze Skypu v mobilu člověk nezavolá, pokud bych chtěl využívat mobilní internet?

carnero píše:A pokud se nepletu funguje to jen v siti 3 (mam tuseni ze patri do skupiny Hutchinson). Tudiz je to pekne, ale krome lidem v GB, je to vsem k ho...nicemu ;)
kolebr
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_2 21. 8. 2007 17:22

kolebr: Používám Fring s kartou O2. Protože nejsem v pokrytí 3G, musím se bohužel spokojit pouze s chatem. Testovací hovor, který pouze přijímá data, fungoval bez problémů. V Praze, kde je dostupné 3G, jsem to nezkoušel.
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod mmarek26 24. 8. 2007 09:27

prosim mam dotaz, zda existuje nejaky funkcni VOIP z mobiu (via UMTS, EDGE, pripadne Wi-Fi) krome FRINGu - ten mi na N70 blbne - jde potichu a navic lze pouzit jen SKYPE. Jedna se mi o levne hovor do zahranici. Vim ano E60, ale tam jsem vazan na VOLNEHO a myslim ze tomoc levne do zahranici (pevna, mobil) neni, ikdyz je to asi levnejsi nez standardni hovor pres mobilniho operatora. Jde o to, ze kdyz jsem u pevneho NETu, vetsinou mi bezi NTB a muzu volat z neho, ale kdyz jsem mimo kancelar atd.
mmarek26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 4daPeace 2. 10. 2007 09:44

Kolik bude priblizne IM (pouze, ne telefonovani - jedna zprava odeslat a jedna prijmout) komunikace s Fringem pres Skype a s O2 tarifem Pohoda, zrejme s APN profilem Internet? Diky
4daPeace
Junior

Odeslat příspěvekod kemperko 15. 10. 2007 21:17

Taakze mam n95 fring mi frci v pohode ale len skype dokonca ani nic neovplyvnuje .. jedine co imi prekaza ze nefrci icq .. vie mi niekto poradit aj programek na icq? Dik kemperko
kemperko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jwindi 5. 11. 2007 00:12

ted jsem si stahnul na svuj n73 free programek fring z
http://www.fring.com/
a uskutecnil prvni hovory na skype
pripojil jsem se pres gprs a musim rict ze mne prekvapilo ze pri volani na skype do PC to mam docela cisty a bez nejakych vetsich vypadku
ufff
jwindi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stedy 5. 11. 2007 01:46

Já používám Fring na N73 asi rok. Poslední verze umí i ICQ. Mě funguje bez problémů.
stedy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka