JIMM vs. AGILE MESENGER

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Muchapuk 14. 3. 2007 07:18

mam dilemu neviem sa rozhodnut ktory klient je lepsi na ICQ nie po vyzorovej stranke ale po datovej lepsie povedane ktory je setrnejsi a hladam uzivatelsku skusenost
Muchapuk
Junior

Odeslat příspěvekod Wictorko 14. 3. 2007 09:07

Ja pouzivam JIMMa. Hned po pripojeni mi to scucne 12KB. No zavisi to od poctu kontaktov. Ja mam 54 ludi v kontaktoch. Mozem povedat, ze JIMM nie je datovo narocny. Niekedy si vecer pri telke pisem aj hodinu a neminiem viac ako 100KB.
Agile messenger som ani nemal sancu rozbehat, lebo neexistuje verzia pre nokiu6230i, ale iba pre telefony so simbianom.
Wictorko
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 14. 3. 2007 10:45

Zkousel jsem na sve Nokii E50 oboji, Agile i jimm.
Jimm spotrebuje o neco vice dat (ale nikterak vyrazne, spise jen o jednotky kB) nez Agile. Na druhou stranu, pokud jde jen o komunikaci pres ICQ, nabizi Jimm mnohem vice funkci i pohodli pri pouzivani. Zvlast, kdyz clovek zvoli jimm XaTTaB edition (cesky, Xtra status atp.).

Screeny z obojiho: http://carnero.info/screenshot/
poznal jsem Symbian... proto uz ho nikdy nechci!
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod PMacko 14. 3. 2007 21:35

Pouzivam Jimm. kedysi som sa pokusal aj o instalaciu Agile, no nejako ma neoslovil.. A ked sledujem vyvoj Jimma, asi uz pri nom zostanem. Teda pokial ho vyrazne niecim nepokazia
PMacko
Junior

Odeslat příspěvekod Alone 15. 3. 2007 01:51

Ja pouzivam stICQ za hodinu mi zozerie asi 17kb ked pisem len velmi malo.Kontakty nestahuje z icq ale ma ich ulozene v sebe! Jimm mi na n3660 nejde!A mal som aj agilem... Uz nieje zadara tak ho nepouzivam.Ten zrial viac kb.Dali sa cezen posialat aj subori.S stICQ sa da len pisat!A bez diaktriky!A na symbian 3rady nieje!Mne to staci!Na posielanie fotiek atd.Mam Profimail!Aspon na icq nechytim virus!Vraj je tam teraz rozsireny...
Alone
Junior

Odeslat příspěvekod jami 15. 3. 2007 06:34

sticq je super program ale problem je v tom ze nepodporuje najnovsie symbiany, tiez som ho pouzival na svojej n70 ale ked som kupil e50 tak tam okrem jimma a agile trial nerozbeham nic, jim mi uz od pociatku nesadol a je dost poznat ze je to "len"javova aplikacia, teraz vazne uvazujem ze zaplatim dozivotnu licenciu na agile a bude pokoj :)
www.imagehosteronline.com - miesto pre vase obrazky
jami
Junior

Odeslat příspěvekod carnero 15. 3. 2007 09:04

jami: Je to prirozene otazkou vkusu a potreb kazdeho, ale me se treba Agile (i IM+) jevi jako pomalejsi nez "jen javovy" jimm. Od nativni symbianove aplikace bych cekal rychlost, dobre funkce. Rychlost je srovnatelna nebo lepsi u jimma a funkci ma take vic. Agile ma pouze vice protokolu, ale to je vse, co muze nabidnout :(
poznal jsem Symbian... proto uz ho nikdy nechci!
carnero
Junior

Odeslat příspěvekod Egee 15. 3. 2007 09:40

Zlatý stICQ , minimální spotřeba dat, 3x méně než i poslední vychytaná verze jimma ....
( o kterém se i s náhledy zmiňuji zde http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtop ... 649#444649) , jinak najdete na mých www
„Kvalitní produkt /systém nepotřebuje reklamu“
Egee
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bigmarian 15. 3. 2007 23:14

hej hej zlaty sticq. Diakritiru nepozuzivam a ani nikdo koho mam v seznamu, takze pohoda. Na bezny chat to staci a je to supr. A rozhodne je stym min problem to rozbehat ako jimma.
bigmarian
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 16. 3. 2007 13:09

Agile ma hlavne vyhodu v tom ze zvlada vic protokolu. Pokud nekdo chce i neco jineho nez icq a nechce mit nekolik aplikaci tak je agile dobra volba.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod tvojesmrt 20. 3. 2007 15:50

Já používám stICQ a jsem spokojen.Není zas tolik náročný,a docela i přehledný.Co mi tu akorát chybí jsou smajlíci.
Philips Savy ->Motorola T192 ->Alcatel 311 ->SE T610 ->SE T630 ->Nokia N-GAGE ->Philips 755 ->Siemens SX1 ->Nokia 9500 -> SonyEricsson P990 ->Nokia N90
tvojesmrt
Junior

Odeslat příspěvekod Egee 28. 3. 2007 09:57

již cz

Kód: Vybrat vše
http://www.symbianforum.com/viewtopic.php?t=38329&rnd=652895&sid=90047262dfc3c74d7a958065c1005441
„Kvalitní produkt /systém nepotřebuje reklamu“
Egee
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Dedomil 7. 4. 2007 09:20

AgileMessenger sa zacal vyvijat i v Java Platforme. Mne na N73 AgileMessenger v praci za 8 hodin zozoere cca, tych 80kB a to mam v mobile okolo 80 kontaktov.
Dedomil
Junior

Odeslat příspěvekod kundt 13. 4. 2007 11:25

Dedomil: presne. agille je dobry podla mna, nezere vela a je prehladny, da sa tam vela veci nastavit atd. predtym som mal Jimm, ale to bolo slabe dost
SonyEricsson K800i unbranded
kundt
Junior

Odeslat příspěvekod p990i 13. 4. 2007 11:28

já používám Agile messenger 3.79(cracked) a jsem naprosto spokojený :mrgreen:
Sony Erisson P990i+Sandisk MSPD Ultra 6GB
Sony Erisson W900i
Sony Erisson D750i
p990i
Trvalý BAN

Další stránka