problem s instalovanim java aplikacii v K610im

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod vvest 6. 4. 2007 18:40

Hi
Neviem ci sa to uz niekomu stalo alebo sa to uz niekde rozpisovalo lebo som to nenasiel, ale mam taky zaujimavy problem:

Pred nedavnom som si kupil SE K610im, hlavne koli aplikaciam ktore by som chcel pouzivat.
Bolo tu pisane ako by sa mali nahravat aplikacie, klasicky cez kabel alebo bluetooth sa nahraje za pomoci PC suite a v telefone sa pouzije tlacitko instalovat, a aplikacia ide. Easy.
A tu mam problem, lebo ja to tlacitko tam nemam v ponuke. Samozrejme som sa pokusal premiestnit subor do games a app , ale bez uspechu. Ked sa pripojim cez kabel alebo bluetooth tak tam polozku games alebo aplikacia nemam, takze to tam nemozem skopirovat. Samozrejme daval som to aj do others a ostatnych priecinkov.

Takze chcem sa niekoho spytat kto by bol tak ochotny a poradil ze kde robim chybu alebo v com je chyba. mam to niekam inde skopirovat? aky postup pouzit? moze to byt softwarom? treba novy firmware? alebo ...... ? I dont know.

Dakujem za rady
vvest
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod YAMATO 6. 4. 2007 19:50

Normálně do Others a pak tam najet v telefonu a instalovat...nebo přímo poslat modrozubem a instaluje se to rovnou.
Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
YAMATO
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vvest 7. 4. 2007 10:32

presne som pouzil ten postup dal som to do Others, ale dalej som sa nedostal, lebo mne tu ponuku instalovat v telefone nezobrazi a tam mam problem. a cez bluetooth je to to iste. neaky ine riesenie?
vvest
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod YAMATO 7. 4. 2007 18:23

1) Others otevřeš přímo v telefonu a dáš instalovat?

2) Modrozub dáš odeslat-Bluetoth-telefon?
YAMATO
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vvest 7. 4. 2007 20:18

1) ano polozku Others otvorim, vidim tam aj nakopirovany balik.jar, ale ak stlacim prave tlacidlo More tak tam polozku install alebo nieco podobne nemam - to je asi to co mi chyba

2) bluetooth - to iste skopiruje mi to do Others, a tym to konci .Tak isto to vidim v phone ale install nie je

neveim mozno nieco zle robim neviem, lebo to mam iba tyzden ci 2
tiez sa mi na to pozreli ludia co uz dlhsie maju SE a tiez nevedeli poradit.

Thx za help
vvest
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod YAMATO 7. 4. 2007 20:24

No pak to nechápu...jar v Other má být normálně instalován levým softkeye (doslova instalovat). To samé s modrozubem, tam se to má rovnou automaticky instalovat, jen si vybereš, zda do aplikací nebo her...podivné. Asi nějaký problém ve founu...
YAMATO
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vvest 8. 4. 2007 18:25

no neviem ako to ma byt presne, v others ma to byt uz nainstalovane? lebo mne sa tam iba prekopiruje dani balik systemom drag and drop, ako cez kabel tak cez bluetooth.
1. Mozno nieco robim zle.
2. ak je chyba v telefone co tomu pomoze aby sa to instalovalo normalne? update firmawaru alebo novy ?

ak vie niekto poradit, ma neake riesenie, pls napiste

Thx people
vvest
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vvest 18. 4. 2007 11:14

hello
vie mi s tym este niekto poradit? pri posielani suboru ce MyPhoneExplorer mi vypise hlasku :
--------------------------------------------------
OBEX protokol sa nepodarilo inicializovat
OBEX Eror:
--------------------------------------------------

Tak isto ak davam instalovat neaku aplikaciu cez MyPhoneExplorer mi vypise tu istu hlasku .

Vlastne vie mi niekto povedat co je ten OBEX a ako to rozbehat? dik za rady
vvest
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JIRi03 23. 4. 2007 16:57

OK, odpoved na tvuj problem je dosti jednoducha, tvuj SE k610im je trosku jiny nez SE k610i to male 'm' znamena ze telefon je urcen pro sluzby i-mode, kterou napriklad provozuje O2 v Anglii. Java obsazena v tomto modelu je tvz. DoJo Java verze 2.5 a je nekompaktibilni s beznymi Java aplikacemi urcenymi pro normalni telefony. Takze zapomen na to ze si cokoliv do telefonu nainstalujes :( Ja vim ze to zni krute, ale je to realita... neboj nejsi sam s timhle problemem... na zahranicnich diskuznich forech jsem nasel ze snad prehranim firmwaru z jineho modelu napr SE k610i by se teoreticky tento telefon pak zacal chovat normalne jako klasicky k610i. Bohuzel jsem nenasel nikoho kdo by to v praxi odzkousel...
JIRi03
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vvest 26. 4. 2007 14:02

super dikes bracho
za objasnenie problemu si asi jediny co mi tu dal adekvatnu odpoved.
inac nevies ci su neake aplikacia na DoJo? snazim sa to neako pohladat na nete ale asi to nie je este tak rozsirene, tak ak mas neake links tak mozes poslat dikes
vvest
Kolemjdoucí