Nokia E50, zhroucení při upgradu firmware

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod labid 8. 7. 2007 16:22

Hezký den, dneska jsem přehrával firmware v mé Nokii E50. Jenže v půlce se mobil odpojil a teď už nejde ani zapnout. Znamená to že jsem si z něj udělal drahou cihlu, nebo mi v servisu pomůžou? Někde jsem četl že u tohoto typu je zhroucení systému neopravitelné. Díky předem.
labid
Junior

Odeslat příspěvekod Breaker 8. 7. 2007 16:27

Pokiaľ ste upgradeovali cez NSU, čiže legálne, autorizovaný servis by mal telefón oživiť cez box a v rámci záručnej opravy.
#ledžendery
Breaker
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martin-N66 8. 7. 2007 16:32

Presne tak,pokud probihal UPGRADE oficialni vyrobcem podporovanou cestou tedy NSU,v servisu ho v ramci zaruky daji do poradku.
Mohu vedet jak probihalo ono "odpojeni" behem flashovani?,neslysel jsem ze by se to nekomu stalo.....
Motorola RAZR2 V8
Martin-N66
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod labid 8. 7. 2007 16:49

Děkuju za odpovědi, upgrade byl dělaný přes NDS, ale špatné je, že jsem před tím musel změnit nějaký ten kód oblasti, protože poprvé se mi sice upgrade podaril, ale chyběla čeština... Proč se podruhé přerušilo spojení nevím. No zajímá mě hlavně to, jestli to vůbec jde opravit, třeba i mimo záruku, a na kolik to odhadem vyjde. Docela by se mi nechtělo dávat 6 tisíc za nový telefon ;-(
labid
Junior

Odeslat příspěvekod Ardeth 8. 7. 2007 17:08

Jo urcite to pujde opravit. Jeste jsem neslysel,ze by tohle neslo opravit.
Jinak pokud zjisti zmenu product codu,tak ti tu zaruku neuznaji a myslim si ze to 500kc se v pohode vejdes. Vetsinou se s tema prodejcema v autorizaku da celkem rozumne bavit,oni to chapou,snad :)
Ardeth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin-N66 8. 7. 2007 17:17

Kdyz jsi menil PC znamena to ze asi neni tvoje E50 urcena oficialne pro nas trh co? Kde jsi ji kupoval a jaky zarucak jsi dostal?
Motorola RAZR2 V8
Martin-N66
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod labid 8. 7. 2007 19:02

No kupoval jsem ho asi před 2ma měsíci od jedné nejmenované firmy a mám i jejich záručák, tedy ne ten Nokiáckej. Asi to fakt nebyl mobil určený pro náš trh... No držte mi palce, snad se opravdu nějak podaří, docela mě vyděsil ten chlapík co tvrdil že E50-ka je v tomhle směru neopravitelná.
labid
Junior

Odeslat příspěvekod Martin-N66 8. 7. 2007 19:09

Blbost neopravitelna...BOX to jisti,temhle kecum nesmis verit.(k tomu recem nejakyho "JOUDY" :oboze )
Co se tyka odpojeni behem NSU stalo se mi to take...byly asi "nakoply" ovladace,mobil se po zacatku FLASHovani prepnul do TestMode.WinXp hlasily nove USB Zarizeni,dal jsem aut. hledani ovladace a nic.NSU vyhodilo hlasku ze byl telefon odpojen a zda chci akci opakovat....nasel jsem ten ovladac manualne,nainstaloval a dal opakovat,NSU dobehlo az do konce bez sebemensiho problemu.
Hlavne se kabel nesmi za zadnou cenu od pristroje odpojit :!: a taky zalezi na tom v jake fazi flashovani se to stalo...ja mel kliku.
Motorola RAZR2 V8
Martin-N66
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Muchapuk 9. 7. 2007 07:08

Telefon by si nemal pri flesovani chytat hlavne ak je nanom napojeny ten americky sprosty konektor Pop-port , ten je nespolahlivy a lahko odpojitelny ( dobuducna) , dojdi do servisu bez zarucaku povec ze chces dat naflesovat Mt ze cez Nsu spadol zaplatis do 500sk a vpohode :) vratis PCODE a mas vyhrane zaneses MT tam kde si ho kupil a otrieskas im ho o hlavu sedivku jednu :)))
Muchapuk
Junior

Odeslat příspěvekod labid 9. 7. 2007 13:19

Díky vám všem. Telefon jsem právě odnesl do servisu (zatím neznačkového), kde mi technik řekl, že jestli mi update spadl ve zvlášť nevhodnou chvíli, že se opravdu může stát, že mám z telefonu stylové těžítko :-( Tak držte palce, za 2 hodiny se uvidí jak to dopadlo.
labid
Junior

Odeslat příspěvekod noker1 9. 7. 2007 13:32

kamosovy stalo to iste a zrejme mu ho nevedeli opravit tak po 30 dnoch dostal novy mobil :)
iPhone 6 Plus 16gb
noker1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zelych 13. 7. 2007 10:54

To LABIID: Tak jak jsi dopadl?
JEdna vec mi je ale divna. Ze puvodne jsi v ni cestinu mel, a po updatu už ne! Pokud ji tam nekdo nahraval tak uz by mel byt PC zmeneny, ne? :hm
Zelych
Pokročilý

Odeslat příspěvekod labid 25. 7. 2007 23:02

Zatím jsem nedopadl nijak, mobil je stále v servisu, už 3 týdny a nic :-( Až se mi vrátí (jestli vůbec), dám vědět. Labid
labid
Junior

Odeslat příspěvekod Piškot 28. 7. 2007 16:26

zdravim chtěl sem se zeptat jak poznam fazi flashovani protože při přehravaní fimware se mi po test modu vipla obrazovka a telefon se bez jakých koliv příčin odpojil a potom mi počítač ukazal at vindam baterku a dam jí zpatky a zapnu telefon a opakuju vše znovu ale telefon už se nezapl tak nevim jestli mi to v servisu daji do hromady
jen radim
Piškot
Junior

Odeslat příspěvekod labid 30. 7. 2007 23:41

Piškot: to Tě docela lituju protože nějak tak se to stalo i mně.

Pro ostatní:
v servisu mi sdělili, že mobil byl softwarově zhroucený takovým způsobem, že se nedal žádným způsobem spravit, tudíž jsem dostal mobil nový. Pro mě sice happyend, ale pro všechny s E50 obrovské varování - nechápu, jak může Nokia zmršit mobil tak, že se dá zlikvidovat pouze pomocí kabelu a /jejich vlastního/ softwaru!!! Takže fakt všechny varuju před flashováním firmwaru u Nokie E50. Pokud se to nepovede a spadne to v nějaké blbé fázi, mobil se již nedá žádným způsobem oživit!!!
labid
Junior

Další stránka