Mobilní viry

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mobi 16. 8. 2005 16:26

Zajímalo by mě vše, jak je to s těmi všemi "pseudoviry" do symbianu, které si někdo stáhne přes BT do mobilu. Viděl jsem o tom nějaký články, ale už nevim kde to bylo. Zajímali by mě názvy + antiviry. Jenom, co si pamatuju z těch článků, tak si to může stáhnout fakt asi jenom nějakej hlupák :lol: když mám zaplej BT dejme tomu někde v metru apod. a vidim, že mobil chce něco přijmout tak to potvrdím a ještě následně souhlasím s instalací :lol:
Připomíná mi to ten fór s virem z nějaký rozvojový země :lol: Ahoj, já sem vir ten a ten, ale protože naše technologie není tak vyspělá, tak si zformátuj hard a pošli mě deseti dalším lidem... :lol:

//Ivo M.: upraven titulek
Mobi
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo M. 16. 8. 2005 16:34

To záleží na názoru jednotlivce. Někteří jsou přesvědčeni o tom, že viry jsou jen výmyslem antivirových společností, jak vydělat. Jiní ale věří, že se brzy mobilní viry dostanou na úroveň těch počítačových a svět je bude vnímat, jako reálnou hrozbu. Jaký náhled na tento problém zaujmete vy, to je jen na vás.

Článek věnující se blíže této problematice najdete zde, přehled známých mobilních virů pak v našem Katalogu virů.
T-Mobile CZ
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 16. 8. 2005 16:41

No symbian je také operační systém, a to samo o sobě voá po nějakém viru, sám už jsem pár zavirovaných SX1 viděl a není to pouhý výmysl.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Mobi 16. 8. 2005 16:51

Vím, že existují a, že zřejmě budou čím dál sofistikovanější. Fakt to nechci zlehčovat, jen jsem si vzpoměl na tu situaci, kdy si vir sám přes BT nainstaluji do mobilu :wink: Děkuji za linky.
Mobi
Junior

Odeslat příspěvekod Andrew-DC 16. 8. 2005 16:58

chcel by som sa spytat su uz virusy na mobili s Linuxom?

bo si chcem kupit mobil s linuxom a tie virusy ma statocne stvu
Andrew-DC
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 16. 8. 2005 16:59

Mobi píše:, jen jsem si vzpoměl na tu situaci, kdy si vir sám přes BT nainstaluji do mobilu l/quote]
tak to bude sranda, bude se odesílat přes Bt, MMS a emaily a budem už ůplně v pr**li.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo M. 18. 8. 2005 23:53

A co si vy myslite o mobilnich virech? Jsou to jen "vyplody" antivirovych spolecnosti pro zvyseni prodeje jejich produktu nebo jde v blizke budoucnosti o realnou hrozbu pro uzivatele smartphonu?
T-Mobile CZ
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod SPSS 19. 8. 2005 00:13

myslim si ze v budoucnu bude muset mit kazdej v mobilu antivir tak jako je tomu na PC a furt aktualizovat a aktualizovat
Impossible is nothing
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 19. 8. 2005 00:19

A nebo mit "blby" telefon :-)
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cahir 19. 8. 2005 00:20

na pc je antivir spis vec zvyku, klasickej poradnej vir se ukazal minulej tejden po cca dvou letech klidu, do ty doby spis bujeli cervy nebo spywarova havet a myslim ze toho se tolik bat nemusime. dokud jsou telefony omezeny vykonem a kapacitou pameti a kvuli tomu se programatori budou muset stale snazit udrzet aplikace relativne co nejmensi a nenarocne -> tzn. prehlednejsi a lip odladitelnou.

docela me ale zajima co Malymekky, jestli u novych mobilnich Woken pujdou ve slepejich jejich desktopovych sourozencu hlavne co se deravosti tyce ...
GA628 -> T10 -> J6 -> 6210 -> T610 -> Mpx200
Cahir
Junior

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 19. 8. 2005 08:13

A to zase ne, klasický vir se mi objevuje často, ale ještě častěji si stáhnu trojského koně, (ten snad pro MT neexistuje) a Avast! to odhalí. Ale na mobilu mám zatím F secure a žádný vir nenašel, možná proto že tam nemám warez.
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Cahir 19. 8. 2005 11:50

Igi z viry.cz píše:Po dvou letech skutečný virus!
26.07.2005

Server viruslist.com upozorňuje na to, že nový Virus Win32/Tanga je po dvou letech (!) opravdu Virem s velkým "V". /quote]

ja mluvil o vyvoji, ne o tom ze nekdo vyhrabal disketu s One_Halfem :)
GA628 -> T10 -> J6 -> 6210 -> T610 -> Mpx200
Cahir
Junior

Odeslat příspěvekod vriskot 19. 8. 2005 13:00

wow!! tak ten ONE HALF bych teda nechtel mit....
vriskot
Junior

Odeslat příspěvekod Nokiac007 19. 8. 2005 14:06

Vir ndo founku se muze v pohode dostat pokud stahujete programy pres DC,mIRC...
Nokiac007
Junior

Odeslat příspěvekod mirek6600 29. 8. 2005 22:42

Ahoj lidi kdyz si tady ctu ty vase nazory na viry tak by mne zajimalo jestli se muze do symbianu dostat pocitacovej virus nebo ten symbianovskej a to poslanim dat z pocitace do nokie 6600 pomoci bluethooth v souborech wav,mid,avi,3gpp,amr,jpg,gif,bmp s jine multimedialnich souborech. Nikde jsem o tehle moznosti infekce nedocetl.Poradte nakou prevenci pouzivam v pocitaci avast 4.6 home edition a vse projizdim a kdyz treba neco prijmu od kamose pres bluethooth.Proste jestli je mozne aby se v tehle souborech vyse uvedenych ten vir prenes nebo je to mozne jen tima aplikacema jak vsude ctu.Poradte piste bud jsem nebo mne na email: mirek6600@centrum.cz kdyz budu myt vedomosti a znalosti na to tak vam taky z necim poradim na oplatku jelikoz jsem od roku 2000 kdyz jsem mnel svuj prvni foun nokia 5110 vystridal min.30-40telefonu a ted momentalne mam baculku 6600
mirek6600
Junior

Další stránka