Co (1. užitečného) (2. neumí java) umí symbian ?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Wolfenzi 19. 11. 2007 18:20

screenovat si obrazovku nepotřebuju, klient na email nechci...
Zajímalo by mě na co jsou ty real player + smartmovie , userfriendly ? Mě stačí že to umí přehrávat ten film, že to umí udělat stop/play a že to umí přetáčet dopředu a dozadu. Jedinou výhody vidim v tom že symbian umí navíc titulky z přiloženého .srt

Na co mi bude nějaká správá souborů abych pravdu řekl ani nevim.

Na icq bych občas zašel když budu několik dní bez počítače (teda nevim moc o tom kolik to stojí) V čem je to 2x pokročilejšie ? Jak řikám, občas bych zašel na icq, podíval se na seznam lidí, někomu něco krátého napsal (dlouhého bez qwerty klávesnice rozhodně ne) a maximálně poslal nějaký obrázek/video/song . Jestli tohle Jimm umí tak v čem je problém ?

Breaker sice toho napsal docela dost (čehož si vážim) ale argumenty že je to milionkrát lepší a nejde to porovnávat, to mi prostě nepomůže :wink: Například ty přehrávače fakt nevim co můžou nabídnout navíc, co existuje co by ještě takový přehrávač na mobilu potřeboval ? nastavení jasu/kontrastu ?

Kromě toho jestli se mi potvrdí že n73 neumí narozdíl od k800i 4GB karty tak mě už ty aplkace ani moc zajímat nebudou, protože k čemu mi budou když se tam k písničkám a filmům nevejdou :-P
Wolfenzi
Junior

Odeslat příspěvekod sandra 19. 11. 2007 18:26

Panebože, to je furt dokolečka, běžte si Symbian vyzkoušet osobně a budete mít klid.
iPhone Xs :-*
sandra
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tomopk 19. 11. 2007 18:43

Wolfenzi: Napis prosim ta co ocakavas od mobilu, pretoze podla toho co tu pises tak na mobile telefonujes a pozeras 3gp/mp4 filmy. Na toto ti uplne staci nejaky K800i. To ze vyhodu operacneho systemu nevyuzivas za to nemoze nikto. Mimochodom prostredie symbian aplikacii je velmi rychle a "userfriendly" znamena ze prostredie je krajsie, rychlejsie a viac ladi oku, napriklad smatmovie sa mne osobne ako aplikacii paci velmi.
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Breaker 19. 11. 2007 18:57

Wolfenzi: Jasne ti stačí dumbphone a neviem prečo Symbian vôbec riešiš. Si jasný užívateľ pre multimediálne telefóny, ktorý viac nepotrebuje, tak prečo si robíš vrásky s nejakým Symbianom.

Ja nie. Priam neznášam, keď mi niekto povie:"Tu máš to a to, môžeš s tým robiť hento a tamto, ale niečo iné už nie." Také sú presne "blbé" telefóny. Proste, aj keby si veľmi chcel, inú možnosť nemáš a musíš používať to, čo ti tam dal výrobca. ;)
#ledžendery
Breaker
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod richardos 19. 11. 2007 19:08

Wolfenzi píše:screenovat si obrazovku nepotřebuju, klient na email nechci...
Zajímalo by mě na co jsou ty real player + smartmovie , userfriendly ? Mě stačí že to umí přehrávat ten film, že to umí udělat stop/play a že to umí přetáčet dopředu a dozadu. Jedinou výhody vidim v tom že symbian umí navíc titulky z přiloženého .srt

Na co mi bude nějaká správá souborů abych pravdu řekl ani nevim.

Na icq bych občas zašel když budu několik dní bez počítače (teda nevim moc o tom kolik to stojí) V čem je to 2x pokročilejšie ? Jak řikám, občas bych zašel na icq, podíval se na seznam lidí, někomu něco krátého napsal (dlouhého bez qwerty klávesnice rozhodně ne) a maximálně poslal nějaký obrázek/video/song . Jestli tohle Jimm umí tak v čem je problém ?

Breaker sice toho napsal docela dost (čehož si vážim) ale argumenty že je to milionkrát lepší a nejde to porovnávat, to mi prostě nepomůže :wink: Například ty přehrávače fakt nevim co můžou nabídnout navíc, co existuje co by ještě takový přehrávač na mobilu potřeboval ? nastavení jasu/kontrastu ?

Kromě toho jestli se mi potvrdí že n73 neumí narozdíl od k800i 4GB karty tak mě už ty aplkace ani moc zajímat nebudou, protože k čemu mi budou když se tam k písničkám a filmům nevejdou :-Pl/quote]

Velmi som sa pobavil na tom, co pises. A na Tvojich nazoroch. N73 sa s K800 neda ani porovnat a nehovorim radsej o porovnani symbianu a hlupych telefonoch, ku ktorym K800 patri. Sposob,akym pises mi pripomina zaslepeneho Sony-Ericssonaka,ktory dalej nevidi od svojho nosa. To,ze sa pytas takou formou vyznieva iba ako provokacia a vsetky Tvoje argumenty o tom svedcia a niekto tu uz pisal, ze Tebe neprinesie symbian nic a nepomoze Ti nicim a s tym suhlasim. Preto zabudni na chytre telefonony a utekaj si kupit K850. Tesim sa na Tvoje dalsie prispevky vyzdvihujuce K850-ku,co vsetko dokaze oproti symbianu,napr.v N-95. :D Pobavil som sa :D
HTC TOUCH HD2
richardos
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 19. 11. 2007 19:54

Wolfenzi: No tak jestli opravdu požaduješ telefon jen na volání, SMS a film, tak je pak jasný, že symbian nepotřebuješ. A asi to tak bude, když jakékoli jiné využití zavrhuješ jako zbytečnosti atd. Když máš takovéto silně tendenční podmínky, tak se pak nediv, že ti z toho vychází vítězně ta tvoje božská K800i :D
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kniter 19. 11. 2007 20:07

Ja mozem povedat len tolko ze ked som porovnaval rychlost zapnutia na OS a bez OS tak je OS slimak. Po zadani pinu na 6288 a vynechani uvitania (stlacenim cerveneho) nabehne za mozno 4sec.
Po druhe staci mi fotak, opera mini, radio a mp3 na pozadi a budik.
Po tretie su symb.tehli N93 a pod. oproti 6230i. Malych symb.moc nieje a spotreba energie. Tiez mozem stahovat hocico bez ohladu na vyry (ale pre istotu to nerobim). A symb nieje pre zaciatocnika. Kamos stlacil cervene a aplikaciu mal zapnutu ani o nej nevedel. Komu stacia multimedia tam netreba OS. Ale ked som videl Moto.MPX200 s WM5 tak to bolo skoro ako pc ale nepohldlne oproti pc Ja ked uz chcem robit nieco narocne tak to robim na pc. Nevyhovuje mi velkost displeja a chyba plna klavesnica. Este tak E90. Ale ziadny jojstyck gulicka pero ani dotykovy displaj sa nevyrovna mysi s tlacitkami a kolieskom(rychlost,presnost) ale jednoznacne je symbian lepsi. Multitasking smartmovie+aplikacie na mieru.
Edit:porovnaval som 3650,mpx200,E65,6230i,6288. E65 napr zhasina display pri vstupe do funkcie. Ani na pc nevyuzivam okrem pozerania filmov a mp3 nic. Len podrobny vypis si na nom pozeram
Naposledy upravil Kniter dne 20. 11. 2007 08:58, celkově upraveno 1
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FastIkarus 19. 11. 2007 21:31

jannnn píše:FastIkarus: Extended Log, výrobce Psilocc/quote]

Koukám, že bohužel není pro 3rd... nu co se da dělat...
K tematu uz asi nemam co rict, jsou proste lidi, kterym Symbian (nebo jiny OS) něco přinese a sou lidi, kterým ne. každý ať si rozhodne, do které kategorie patří.
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfenzi 19. 11. 2007 22:00

děkuji děkuji :-P sem musel zvolit agresivnější způsob vyptávání, jinak bych se nic nedozvěděl. Neřikám že je symbian úplně k ničemu, ale ty funkce návic mi nestojej ani za tu pomalost + malou výdrž a věci s tim spojené. Natož aby mi to stálo za 2,5 litru navíc. Kdyby k800i uměl nahrávat QVGA video tak jsem úplně šťastnej :D
Nepotřebuju mít spuštěno najednou 5 aplikací a 5 her, ani nepotřebuju screenshot, ani dělat v excelu na mobilu.

Ale ještě si dovolim rejpnout do toho userfriendly přehrávače :
Na co mi je že to hezky vypadá když v nastavení toho přehrávače budu několik sekund, jen dokud nepustim fullscreen 2hodinovej film na kterym změnu v přehrávači opravdu nepoznám :-P

A když je tady to diskuse tak hezky rozjetá tak můžete rovnou pokračovat tady
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=44837

:lol:
Snad muj poslední problém u k800i vs. n73 :D
Wolfenzi
Junior

Odeslat příspěvekod tomopk 19. 11. 2007 22:24

Len nechapem co si tu riesil, vedel si ze symbian nevyuzijes tak naco si to vobec rozoberal...
To je otazkou teba ci chces aplikacii s peknym grafickym prostredim.
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Frankye 19. 11. 2007 22:47

lol, tak mpx200fka sa nechyta.. wm03 v lepsom pripade 05, bez fotaku, s drsnou podporou mms a multitaskingom jak svina :) a to ze aplikaciu minimalizujes stlacenim cerveneho - no double lol. windows vies aspon zbezne ovladat? :) inak autor o com pindas? ze spravcu suborov nevyuzijes? a preco ti potom ze N73 nepodporuje sdhc? loool. smartmovie je proste best: do 1GB karty vtlacis 4cele divxove filmy v takej kvalite (aj stereo :) ) ze si 3gp ani nepipne. nevraviac o tom ze hodinu filmu v pohode pretocis za par sekund... vsetci rozumni uz tu nieco rozumne napisali: v aplikaciach si limitovany len velkostou pamete, a program ktory neexistuje urcite coskoro existovat bude :)
Frankye
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wolfenzi 19. 11. 2007 23:27

No nejvíc mě na tom láká to že to umí nahrávat 320*240 video a co se symbianu týče tak to že tam můžu pouštět .avi s přiloženejma titulkama a že to asi umí hodně rychle přetáčet. Bohužel 2GB paměti mi nestačí, jenom songů mám víc než 2GB a nemluvě o nějakých seriálech a filmech co bych měl na mobil nahrané.

Jó kdyby se to nějak skloubilo do sebe že by to mělo symbian kterej by nebyl pomalej, mělo to 320*240 video a umělo to 4GB karty.... to by pak byl mobil mých snů :nenapadne Láká mě ten symbian trošku ale 2GB je málo.
Wolfenzi
Junior

Odeslat příspěvekod 4daPeace 19. 11. 2007 23:48

Wolfenzi mas mou podporu, dobry topic a neco realneho si z nich dostal, misto reci o milionech extra aplikaci. Jedine co me tady zaujalo je to pocitadlo provolanych penez a ten screenshot (i kdyz kolikrat bych screenshotoval, kdyz nejsem redaktor cehokoliv o mobilech apod.). A dat za pocitadlo o nech 2500,- navic? Abych byl cool a mel pracovni telefon, kde jde nahrat milion aplikaci s nulovou uzitnou hodnotou? 1000x vic vyuzije 99% lidi fotak s autofocusem a bleskem nez delani si screenshotu a vylepseny spravce souboru, kde delat nevim co.

Nevim proc mu vlastne rikate, ze je dumb, tak at si poridi dumb phone, kdyz to nechape a evidentne pro neho smart neni. Ale ty vase argumenty vyhod jsou opravdu chabe. Uz pred ctyrmi (tremi?)lety, kdy jsem si koupil Siemens C65, jsem si rekl, ze muj dalsi mobil musi byt Symbianovy. Proc? Ptz jsem zbezne vedel, ze si tam muzu nahrat co chcu, milion her a aplikaci. Jak postupoval cas a ja si vybiral/vybiram novy mobil (C65 byl ztracen a nahradil ho S65), tak jsem se o to zacinal zajimat stale vic a vic, cetl fora, diskuze, recenze, nazory uzivatelu...a me nadseni casem opadlo...i kdyz stale tajne verim, ze na tom WM/Symbianu v mobilech neco je. I pro mne. Nevim jak vy, ale mam notebook, online mohu byt prakticky kdykoliv, mam kvalitni prehravac iriver clix, kde si poustim mp3 a filmy (i toto nadseni casem odpadlo)...a tyto dva pristroje mi nabizeji milionkrat vetsi efektivitu nez mi nabidne jakykoliv ''chytry mobil'', ktery proste tuto dvojici zarizeni v dnesni dobe neporazi v zadne kategorii.
4daPeace
Junior

Odeslat příspěvekod Frankye 19. 11. 2007 23:52

no tak ja mam bezne 50GB zbierku hudby, tiez mi to ziadny fon nevezme :) No a este takyto rozdiel: ked si do dumbu stiahnes nejaky midlet, je to ako samotna applikacia, ale ked si nieco doinstalujes, je to proste dalsia funkcia telefonu
Frankye
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomopk 20. 11. 2007 06:53

4daPeace - Cital si tuto temu aspon trochu zbezne? Ak nie tak si ju prosim ta precitaj, nikto mu tu nenutil symbian.
Ale pobavila ma tvoja veta "Abych byl cool a mel pracovni telefon, kde jde nahrat milion aplikaci s nulovou uzitnou hodnotou? 1000x vic vyuzije 99% lidi fotak s autofocusem a bleskem nez delani si screenshotu a vylepseny spravce souboru, kde delat nevim co."
Asi to nevies ale na svete su ludia ktory s mobilom pracuju a nechodia len s mobilom a fotia...
Plati pre teba to iste ako pre Wolfenziho. Ked nevyuzijes symbian tak si ho nekupuj, len neviem preco sa kazdy pohorsuje nad tym ze ho nevyuzije :roll:
HD2
tomopk
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka