Chystám se ke koupi chytrého telefonu

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Greg (novy) 1. 10. 2005 14:41

8) Já ti rozumím, chceš se o tom dozvědět co nejvíc abys za své peníze dostal to nejlepší a neopakoval chyby druhých. Nekupuješ si to abys ho hned prodával. Hodně informací získáš také na serveru http://www.symbianforum.cz, tam se to řeší neustále co koupit a co komu vadí. I já mám své požadavky na mobil a proto mě třeba zklamala novinka N90. Moc hezké ale málo použitelné. Proč? Moc velká novinka na kterou není SW, malá výdrž baterie, nepochopitelná absence vibračního vyzvánění atd. Z toho plyne, že třeba nakonec skončíš u 6630 až se objeví N70 a klesne cena. Počkej do vánoc a hodně ušetříš. :)
N6681 blue + 512MB Kingston
Greg (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Karel01 1. 10. 2005 16:19

Stále se diskuze točí kolem Nokie, ale existují i jiné kvalitní chytré telefony – MOTOROLA.
Vlastním A925 + SD 512MB a tento telefon splňuje vše, co se od chytrého telefonu vyžaduje.
Určen pro 3G
Velký dotykový display
Operační systém Symbian UIQ – nesouhlasím, že není dostatečná podpora pro aplikace. Navíc, při instalaci jednoho programu chodí většina aplikací pro SE P800.
Paměť.karty MMC a SD s podporou do 1GB
Vestavěné GPS – někteří budou namítat, že se jedná o A GPS – ano, ale s aplikacemi MapView GPS II nebo Route 66 - plnohodnotná navigace
Rovněž nesouhlasím, že Symbian je pro zábavu a WM pro práci. Je dostatek aplikací pro Symbian UIQ od Exelu, Wordu, přes čtení e-book až po zábavu – hry, sledování filmů, poslech MP3 a další a další.
Řada aplikací je free a řada placené – je to jenom o penězích.
Musím říci, že Motorola A925 má fakt mega výbavu v ceně. Takže poměr cena/výkon je suprový.
Určitou nevýhodou je, že se oficiálně nedováží a v nabídce jí má jen Mobilarena v anglické nebo německé lokalizaci – možno si na mobilu zvolit jazyk.
Je pravda, že v současné době bych už nešel do A925, ale do novější (vzhledově, ne výbavou, ta je srovnatelná) Motoroly A1000 nebo A1010,ale vždy by to byla značka Motorola.
Karel01
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 1. 10. 2005 20:40

Karel01 píše:Stále se diskuze točí kolem Nokie, ale existují i jiné kvalitní chytré telefony – MOTOROLA.
Vlastním A925 + SD 512MB a tento telefon splňuje vše, co se od chytrého telefonu vyžaduje.
Určen pro 3G
Velký dotykový display
Operační systém Symbian UIQ – nesouhlasím, že není dostatečná podpora pro aplikace. Navíc, při instalaci jednoho programu chodí většina aplikací pro SE P800.
Paměť.karty MMC a SD s podporou do 1GB
Vestavěné GPS – někteří budou namítat, že se jedná o A GPS – ano, ale s aplikacemi MapView GPS II nebo Route 66 - plnohodnotná navigace
Rovněž nesouhlasím, že Symbian je pro zábavu a WM pro práci. Je dostatek aplikací pro Symbian UIQ od Exelu, Wordu, přes čtení e-book až po zábavu – hry, sledování filmů, poslech MP3 a další a další.
Řada aplikací je free a řada placené – je to jenom o penězích.
Musím říci, že Motorola A925 má fakt mega výbavu v ceně. Takže poměr cena/výkon je suprový.
Určitou nevýhodou je, že se oficiálně nedováží a v nabídce jí má jen Mobilarena v anglické nebo německé lokalizaci – možno si na mobilu zvolit jazyk.
Je pravda, že v současné době bych už nešel do A925, ale do novější (vzhledově, ne výbavou, ta je srovnatelná) Motoroly A1000 nebo A1010,ale vždy by to byla značka Motorola.v/quote]

A právě u toho si nejsem jistý. Telefony značky Motorola mě vůbec neoslovují. Co bych dal za to, kdyby byl nástupce SX1 od Siemense, ale žel není. Navíc pokud si pamatuju správně, tak chytré telefony pro Motorolu vyrábí externí firma (tedy alespoň co se týče telefonů s Windows Mobile). A jelikož jsem měl v ruce MPx220 a nemám s ní vůbec dobré zkušenosti, potom nemám ani důvěru ve značku Motorola. To už vůbec nemluvím o klasických telefonech které jsou svým uživatelským rozhraním jako žhavym drátem do oka. Toť asi všechny mé zkušenosti se značkou Motorola...
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod MobilerxXx 2. 10. 2005 13:17

AnubiSeth píše:A právě u toho si nejsem jistý. Telefony značky Motorola mě vůbec neoslovují. Co bych dal za to, kdyby byl nástupce SX1 od Siemense, ale žel není. Navíc pokud si pamatuju správně, tak chytré telefony pro Motorolu vyrábí externí firma (tedy alespoň co se týče telefonů s Windows Mobile). A jelikož jsem měl v ruce MPx220 a nemám s ní vůbec dobré zkušenosti, potom nemám ani důvěru ve značku Motorola. To už vůbec nemluvím o klasických telefonech které jsou svým uživatelským rozhraním jako žhavym drátem do oka. Toť asi všechny mé zkušenosti se značkou Motorola...v/quote]

Co se týká Motorol se Symbianem, onu motorulu jsem mel v ruce a musím říct že to tedy z mého pohledu žádný zázrak nebyl, ovšem to neznamená že někomu může plně vyhovovat....
ono
1) Symbian UIQ a S60 je hodne velky rozdíl a spousta lidí včetně mne kteří měli S60 a poridili si UIQ tak ho hodne rychle vymenili zpet, proste zvyknout si na 2 ruce je celkem obtizne. Ale jsou i lide kteri by nikdy nemenili UIQ za S60, je to otázka nazoru... Ale všeobecně pokud někdfo chce nástupce SX1 tak by pro nej byl prechod na UIQ byl hodne tezky...
2) A925 je hrozne veliky telefon a treba s porovnanim s SX1 je to nesrovnatelne..
3) Motorola A925 se k nám oficiálně nedováí proto je zde velice špatná podpora, když se na tlefonu něco porouchá tak nikde není záruka že se to spraví... Nemluvě o tom že díky tomu mobil nemá čj ale to je dnes pro většinu lidí celkem dobře překonatelný problém
4) Já osobně si nemůžu pomoct že když UIQ tak SE ale to je velice subjektivní názor mimoto co se týká Motorol tak sdílím názor s AnubiSeth ale opět je to ryze soukromý a subjektivní názor...
MobilerxXx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martas789 2. 10. 2005 15:44

Mno otazecka: kdyz existuji viry na symbian, existuje i antivirovy program?
Martas789
Junior

Odeslat příspěvekod MobilerxXx 2. 10. 2005 15:49

Ano, například F-secure
MobilerxXx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Greg (novy) 3. 10. 2005 00:18

Pro tebe je nejlepší jít do Nokie i když je určitě více značek. Změna by se ti vyplatila jen když bys dostal něco víc za míň. A to nezískáš. Nehledě na velký pokles ceny a malý zájem při prodeji 8)
N6681 blue + 512MB Kingston
Greg (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Karel01 8. 10. 2005 09:31

MobilerxXx píše:
AnubiSeth píše:A právě u toho si nejsem jistý. Telefony značky Motorola mě vůbec neoslovují. Co bych dal za to, kdyby byl nástupce SX1 od Siemense, ale žel není. Navíc pokud si pamatuju správně, tak chytré telefony pro Motorolu vyrábí externí firma (tedy alespoň co se týče telefonů s Windows Mobile). A jelikož jsem měl v ruce MPx220 a nemám s ní vůbec dobré zkušenosti, potom nemám ani důvěru ve značku Motorola. To už vůbec nemluvím o klasických telefonech které jsou svým uživatelským rozhraním jako žhavym drátem do oka. Toť asi všechny mé zkušenosti se značkou Motorola...v/quote]

Co se týká Motorol se Symbianem, onu motorulu jsem mel v ruce a musím říct že to tedy z mého pohledu žádný zázrak nebyl, ovšem to neznamená že někomu může plně vyhovovat....
ono
1) Symbian UIQ a S60 je hodne velky rozdíl a spousta lidí včetně mne kteří měli S60 a poridili si UIQ tak ho hodne rychle vymenili zpet, proste zvyknout si na 2 ruce je celkem obtizne. Ale jsou i lide kteri by nikdy nemenili UIQ za S60, je to otázka nazoru... Ale všeobecně pokud někdfo chce nástupce SX1 tak by pro nej byl prechod na UIQ byl hodne tezky...
2) A925 je hrozne veliky telefon a treba s porovnanim s SX1 je to nesrovnatelne..
3) Motorola A925 se k nám oficiálně nedováí proto je zde velice špatná podpora, když se na tlefonu něco porouchá tak nikde není záruka že se to spraví... Nemluvě o tom že díky tomu mobil nemá čj ale to je dnes pro většinu lidí celkem dobře překonatelný problém
4) Já osobně si nemůžu pomoct že když UIQ tak SE ale to je velice subjektivní názor mimoto co se týká Motorol tak sdílím názor s AnubiSeth ale opět je to ryze soukromý a subjektivní názor...
Karel01
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 8. 10. 2005 14:15

Karel01 píše:Nechci si vůbec hrát na obhájce telefonů Motorola, je to věc zvyku, názoru a vkusu.
K této značce jsem přešel po vyzkoušení telefonů Nokie a Siemens, s kterými jsem trávil více času v servisu než při jejich vlastním používání. Tím nechci tvrdit, že MT Motorola jsou bezporuchové, ale já nyní již pár let nevím, co je to servis.
Souhlasím, že A925 je velký telefon ( i když třeba svého času ve srovnání s populární Nokii 6310i - ten rozdíl není velký ), ale to je daň za velký display.
A pokud chci telefon pro ab]práci,,/b] je velký display nutností. Neumím si představit pracovat např. s Exelem nebo navigací GPS na SX1 nebo N70 apod., jejichž plocha displaye je poloviční. To samé je o zábavě - sledování filmů apod.
Takže sečteno a podtrženo - není důležité, zda je to MT Motorola řady A9xx nebo A10xx nebo SE9xx atd. Hlavním kritériem by měl podle mě být velikost displaye. Ostatní se dá doinstalovat.
P.S. Motorola má trošku odlišné ovládání ( nebo snad je to tak složité?), které ale dává velké možnosti si telefon upravit podle svého a myslím, že to není tak zásadní nedostatek při výběru chytrého telefonu - tzv. pro technoidy /quote]

Tak to je potom smůla, že jste neměl štěstí na mobila... já osobně jsem vlastnil od Siemensu telefony z řad 25, 35, 45 a 55. Ani s jedním (až na utopeného SL45i :(( ) nebyly žádné problémy a ani jednou nešli do servisu. S Nokií mám trochu zkušenosti, co se však poruchovosti týče - nevím. Kdyby Siemens nezaspal a trochu se tomu věnoval, samozřejmě bych zůstal u něj, takhle se koukám po jiných značkách. Nedávno jsem si zkoušel P910i, je to skvělý mobil s výborným dotykovým displejem, ale s rozměry to už tak žhavé není. Mám sice rád velké telefony, ale tím mám na mysli SX1 nebo Nokia 6600 a dál zatím nic... Ale je pravda, že očkem po něm pokukuji. Zatím mám hlavu jak pátrací balón a kupovat hodlám po vánocích.
Naposledy upravil AnubiSeth dne 17. 2. 2006 20:12, celkově upraveno 1
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 13. 2. 2006 08:29

Po dlouhé předlouhé době se hlásím... Tak jsem do toho praštil a po extrémně dlouhé rozvaze jsem si koupil P910i ... musím říct, že lepší hračku jsem v životě neměl :mrgreen: Děkuji všem v tomto threadu co mi dali nějakou radu :) :tleskani
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod Mysh-xXx 25. 3. 2006 14:08

AnubiSeth píše:Po dlouhé předlouhé době se hlásím... Tak jsem do toho praštil a po extrémně dlouhé rozvaze jsem si koupil P910i ... musím říct, že lepší hračku jsem v životě neměl :mrgreen: Děkuji všem v tomto threadu co mi dali nějakou radu :) :tleskani
5110->3310->3410->set68->set610->set630->cx65->k700->SX1 MMC 512!!! RULEZ !!!
Mysh-xXx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Medulko 27. 3. 2006 22:10

A co takto 3230?Ma vsetko vcetne radia,akurat nema 3g.Ale bezia na nej vsetky programy..
Medulko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod teplice 28. 3. 2006 21:04

Problém se vyřešil, nemá cenu reagovat. Zamkl bych to, plno lidí ještě napíše , že by doporučovala ten a ten telefon...
Myšpulín: Nevím mě živě moc neříká, byl jsem tam jen párkrát. Když potřebuju něco kolem PC tak se stejně zeptám v garáži, tam se nebojím že mě sjede někdo ve věku mýho syna :-D
teplice
Missák MobilMania

Odeslat příspěvekod Mos 28. 3. 2006 21:11

Gratulujem. :)
Mos
Junior