Chystám se ke koupi chytrého telefonu

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 22:17

melipa píše:no, ja bych osobne sel 6630ky

ale i ta ma svy mouchy:

-nema IrDA :pozor2
-nema radio
-pametovky rs-dv-mmc = drahy, spatne dostupny, a snad jen do velikosti 512ky..:nenapadne

pokud si teda koupis smartphone, ( taky jestli s nim budes neco delat), tak ti vydrzi 1den, a pak šup do napíječky... (nekdy ani ten jeden den nevydrzi.. muj rekord na SX1ce je ze nez se vybila vydrzela 3hodky:D )

taky uz jsem tu SX1cku x-krát formatoval... :eh :x:/quote]

Pokud vím, tak Rádio a IRDA nemá ani 6680 a 6681. S výdrží počítám, proto to bude nabíječka do auta jistit.
Velmi přemýšlím o té 6630... ale, jak napsal pan Lutonský, moc mi nesedí design alá sněhulák ... ne, že bych měl něco extra proti, je to jen malá vada na kráse, ale já cihličky radši :)
Je to opravdu jen malichernost, v podstatě mi jde hodně o funkčnost. Ale zároveň chci, aby mě mobilní telefon reprezentoval...
Trochu OT: Mam sice rád kulaté sedací partie, ale jen na ženách :)
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod melipa 17. 8. 2005 22:18

Btw. jen chci dodat: Marek L pise:

6681: navíc snad lepší design a aktivní pohotovostní režim e/b]

proc pisete "...aktivni pohotovostni rezim. jako +"kdyz se ten [b]pohotovostni rezim da dodelat aplikaci..??? :lol:
melipa
Junior

Odeslat příspěvekod melipa 17. 8. 2005 22:19

A co P910i..??
melipa
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo M. 17. 8. 2005 22:20

V tom pripade je ale polovina teto diskuse zbytecna, protoze jednou velkou prednosti Symbianu je moznost doinstalovat chybejici funkce - to uz je ale jina problematika.
Naposledy upravil Ivo M. dne 17. 8. 2005 22:21, celkově upraveno 1
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 17. 8. 2005 22:20

Aktivní pohotovostní režim = údaje o aktuálních schůzkách, úkolech apod. hned na hlavním displeji. Existují i přídavné aplikace, které to umí, nejsou ale tak svázané se systémem jako originál od Nokie.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 22:22

Motorolu MPx 220 má můj nadřízený a má docela problémy najít jakoukoli dobrou aplikaci pro Windows Mobile 2003. Na Symbian je jich daleko více a je z čeho vybírat. Také jsem nad tím přemýšlel, ale není to můj horký favorit.
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod Cahir 17. 8. 2005 22:25

tak to me nemile zaskocilo ...
ja porad poslouchal ty okridlene reci ze WM=prace a SYMBIAN=zabava, ci jak to plno "odborniku" rika :)

pravda ze ja se po smartfounu koukam tez, ale kvuli cene a referencim jsem sazel prave na tu motorolu, i kdyz asi spis mpx200.

takze takhle bud zacnu vice zvazovat symbian nebo obycejny chytry telefon
GA628 -> T10 -> J6 -> 6210 -> T610 -> Mpx200
Cahir
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 22:26

Ivo M. píše:V tom pripade je ale polovina teto diskuse zbytecna, protoze jednou velkou prednosti Symbianu je moznost doinstalovat chybejici funkce - to uz je ale jina problematika.

Tuto věc teď neřeším, i když je to taky malý argument. Jde potom hlavně o to, že když už to v systému je, je to pohodlnější a hlavně i myslím, že i méně problémové. Do problematiky Symbianu nevidím, takže ani nevím, jak moc je TODAY funkce náročná, když je v systému nativně a jak, když je nainstalovaná... Též by mě teď zajímalo, jestli se 6630, 6681 a 6680 liší v procesoru???
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod melipa 17. 8. 2005 22:28

janse - bavit se tady o moznostech doinstalovani fci nema cenu..

a jeste k tomu "vasemu" pohotovostnimu rezimu...
me se ten pohotovostni rezim zda kapanek jako blbost..

kdo by nechal mobil lezet v praci, a pres displej by mu bezelo "koupit sefovi vino,.. rict tomu volovi sefovi, at mi zvisi plat" :)

ale to at uvazi kazdej sam, na kolik je ta funkce uzitecna..
melipa
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 17. 8. 2005 22:28

Souhlasím s vámi, také mám radši, když jsou aplikace v telefonu už od výrobce. Kromě testů potom instaluji už jen to, co opravdu potřebuji.

Nokia neudává frekvenci procesoru, subjektivně ale soudím, že všechny tři modely jsou stejně rychlé.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 22:31

melipa píše:A co P910i..??

Toť otázka nad kterou jsem se nepozastavil ... dotykový displej musí být určitě dobrá věc, navíc je velký a zřejmě přehledný. Teď opravdu nevím. Půjde spíše o vkus, Nokia (ač jsem býval zastánce značky Siemens) mě oslovila. Pořád jsem obyčejná ovce ve stádě a vybírám si očima... i když musím přiznat, možná trochu chytřejší ovce :)
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 22:33

stejně rychlé... mě by jen zajímalo jak rychlé...
Taky je tu otázka "mrznutí" systému a aplikací, co jej nechávají "zmrznout"

edit: Já vím jsem trochu víc zvědavý, ale nechci udělat krok vedle, ne při takové investici.
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo M. 17. 8. 2005 22:37

ad P910i: dotykovy displej je jiste zajimavou zalezitosti, jen mam pocit, ze v tomto pripade bychom UIQ mohli prirovnat k vyse zminovanemu Windows Mobile - zatim nema prilis sirokou softwarovou zakladnu a neni tudiz moc z ceho vybirat..i kdyz na druhou stranu je v posledni dobe docela trendem aplikace pro Series 60 portovat na UIQ a opacne
T-Mobile CZ
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod melipa 17. 8. 2005 22:37

hmmm,... a taky je tu otazka, jak se vam bude pracovat na telefonu, s 1Gb mmc - 900mb plno, a s 10 spustenými appz... :roll:
melipa
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 17. 8. 2005 22:37

Absolutně rychlost nevyjádřím, relativně to ale jsou nejrychlejší S60, jaké najdete. Normální mobily jsou ale rychlejší, to je jasná věc.

Rychlost potom nejvíc závisí na zaplnění databází a využití paměti. Úplně čerstvý mobil je bleskově rychlý a postupně se zpomaluje.

Na 6681 mám zajímavý bug. Používám aplikaci Smart Dialer pro rychlé vytáčení čísel a kvůli ní se telefon při zapínání vždycky restartuje. Podruhé je to ale už pokaždé v pořádku. Jinak telefon v podstatě nepadá.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka