Chystám se ke koupi chytrého telefonu

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ivo M. 17. 8. 2005 22:41

Stejne tak Nokia 7610 (i kdyz tento model je pro vas passe, stale bezi na Symbianu, takze alespon v obecne rovine). Casto do telefonu instaluji nove aplikace, ktere zahy po nekolika dnech pouzivani zase odstranim. S padem operacniho systemu se ale setkavam opravdu jen prilezitostne.
T-Mobile CZ
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 22:43

No, jelikož budu používat telefon jen příležitostně k přehrávání MP3 nebo videí, tak si nemyslím, že by u mě hrozilo zaplnění 1Gbyte MMC. Též zatím nevím, kolik aplikací budu mít spuštěných.

Tak mě teď napadá, jak je to s těmi aplikacemi vůbec. Které běží na pozadí? Je to opravdu nutnost mít najednou 10 aplikací spuštěných? Mě se to moc nezdá.
[Anu@P910i]^_^
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo M. 17. 8. 2005 22:45

Není to nutnost. Da se to prirovnat k pocitaci. Aplikace, ktere potrebujete mohou bezet na pozadi tak, abyste je mel kdykoliv po ruce spustene. Ostatni nepotrebne programy vypnete a nezabiraji proto zbytecne pamet.
T-Mobile CZ
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 22:47

Takže se mi v podstatě zůžil výběr jen na 2, potažmo 3 smartphony... 6630 a 6681, případně 6680, který se dá dovézt. Nejvíce mě láká 6680, protože oproti 6681 toho může nabídnout více. Na cenu teď na chvilku zapomeneme, protože ta se s příchodem N70, jejím nástupcem, změní. No jo, jenže s 6680 tady zřejmě nikdo zkušenosti mít nebude :-\
[Anu@P910i]^_^
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo M. 17. 8. 2005 22:48

6680 je stejna jako 6681. Rozdil je jen minimalni - napr. podpora 3G.
T-Mobile CZ
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod Zbynek JIRKA 17. 8. 2005 22:50

Já si na MPX nemohu stěžovat. Myslím tím nedostatek SW pro WM2002/2003. ICQ, SKYPE,nejdokonalejší T9 co znám,PDF-xls-... reader, známé i neznámé hry, přehrávač skoro všech formatů vč divx-cca 2-3hodiny filmu na 256Mb.......a hlavně dokonalá synchronizace wokna-wokna
Zbynek JIRKA
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 22:52

Ivo M. píše:Není to nutnost. Da se to prirovnat k pocitaci. Aplikace, ktere potrebujete mohou bezet na pozadi tak, abyste je mel kdykoliv po ruce spustene. Ostatni nepotrebne programy vypnete a nezabiraji proto zbytecne pamet../quote]

Dobře, příklad... Budu poslouchat MP3 a v tom mi zavolá nadřízený, abych něco vyřídil. MP3 přehrávač se minimalizuje. Já si potřebné napíšu do Today, a když to třeba bude něco, kam musím zajet, potom spustím aplikaci pro GPS navigaci a tak ... to zřejmě nebude 10 aplikací a i kdybych měl na pozadí třeba nějaký antivirus nebo třeba nějaký zapomenutý program, tak si nemyslím, že to bude tak hrozné... Apropos, zřejmě lze poslouchat hudbu a do toho třeba procházet adresářem, fotogalerií a tak ... když je to jako u PC
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo M. 17. 8. 2005 22:56

Presne tak. Muzete poslouchat hudbu a zaroven treba prochazet obrazky, psat textovku nebo fotit a nasledne vytvaret MMSku. Navic uz na vykonu prakticky nepoznate, jsou-li spustene dve nebo ctyri aplikace na pozadi.
T-Mobile CZ
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 22:57

Zbynek JIRKA píše:Já si na MPX nemohu stěžovat. Myslím tím nedostatek SW pro WM2002/2003. ICQ, SKYPE,nejdokonalejší T9 co znám,PDF-xls-... reader, známé i neznámé hry, přehrávač skoro všech formatů vč divx-cca 2-3hodiny filmu na 256Mb.......a hlavně dokonalá synchronizace wokna-woknar/quote]

no, mívám šéfovo MPx 220 často v ruce a mě vadí, když s ní telefonuji... absolutně mi nepadne do ruky... má na bocích tlačítka pro vypnutí a fotoaparát a mě silně vadí, když o ně "štrejchnu" ... je to jen můj subjektivní pocit, ale ergonomie k telefonování taky patří ... navíc se mi v ruce převažuje, protože ji kvůli těm dvěma nepříjemným tlačítkům držím prapodivně.
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod Zbynek JIRKA 17. 8. 2005 22:57

na mém MPX200 jde poslouchat hudbu a pritom delat něco jineho, třeba telefonovat nebo debatovat po ICQ
Zbynek JIRKA
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 22:58

Takže do budoucna buď 6630 nebo 6680, 6681 tímto vypadává ze hry...
[Anu@P910i]^_^
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 17. 8. 2005 22:58

No, nebyl bych takovy optimista. Aplikace na pozadi se postupne samy zaviraji. Casto se mi stane, ze se treba prave Smart Dialer nebo aplikace pro delani screenshotu na pozadi sama zavre, bez jakehokoli dotazu.

Zajimave je, ze Lifeblog je aktivni porad, Nokia mu asi nastavila nejakou prioritu.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 17. 8. 2005 23:00

Co je ten lifeblog???
[Anu@P910i]^_^
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod Zbynek JIRKA 17. 8. 2005 23:01

Pravda je že 220ku jsem moc v ruce ještě neměl, ale moje 200ka se drží dobře, je menší a nemá foták. Jsem ale naprosto spokojenej a hlavně mam USBmini
Zbynek JIRKA
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo M. 17. 8. 2005 23:02

AnubiSeth píše:Co je ten lifeblog???

http://www.mobilmania.cz/Mobilnitelefony/AR.asp?ARI=107690
Ivo M.
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka