Chystám se ke koupi chytrého telefonu

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod _._ 19. 8. 2005 13:28

No a co pannasonic x700? Není to sice nokia, ale funkčně je na tom stejně jako nokia 6600, a přitom je stylová. Ale hlavně, stojí dnes jenom 5600 kč!
_._
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod odklizec 19. 8. 2005 14:30

SX1 uz je stary, do budoucna nema perspektivu, ale bohuzel, zatim to je nejvybavenejsi mobil, ktery ma uz davno to, co zadna z nokii, ktere jsou prave v prodeji (konkurencni nokia 6600 nema ani stereo!). Teda abych byl presny, osobne by mi nejvic chybelo radio ;) Nekdo rekne blbost, ale ja uprednostnim radio pred fotakem. RS-MMC mne taky zrovna neuchvacujou, protoze jsou jednou tak drahe jako stejna mmc karty, ale lepsi nez nic.

Osobne bych nad nokii bych zacal uvazovat ve chvili, kdy se konecne zacnou prodavat nove nokie z N serie. Jenze mi mezitim pribylo dalsi kriterim, ktere zatim nesplnujou ani nove N nokie. Az doted jsem bral fotak v mobilu jen jako hracku pro decka, ktera je totalne k nicemu, jen zvysuje cenu mobilu. Zmena v pohledu na vec u mne nastala, kdyz jsem videl vysledky z K750..moc pekne na telefon. A na to nema ani nova nokia N70, takze ted co?

Hodne velke nadeje vkladam do pripravovaneho SE Pxxxx(nevimkolik), ktery ma podle ruznych fam mit az 3MPix fotak a kvalita snad bude porovnatelna s K750 nebo lepsi. Jedine ceho se obavam (kdyz pominu cenu), ze to bude nejaka silenost bez klavesnice, nebude mit radio a aplikaci je porad poskrovnu.

Tim padem zatim jeste porad zustavam u sveho cerneho sx1, ktery ma sice nedostatky a nepouzitelny fotak, ale knizky se na nem ctou skvele, radio hraje a pametovky menim za behu!
odklizec
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 19. 8. 2005 15:14

:-\ heh, takže teď to bude chtít ještě probrat s přítelkyní... Mě se u Nokie zalíbil zmiňovaný Lifeblog, musí to být zajímavé, přeci jen jsem jen člověk a ne robot na práci, takže se mi to zdá velmi praktické :) No, uvidím uvidím. Ještě ani nevím, kdy bych si ho chtěl koupit, jestli na podzim nebo o vánocích. Ale pište dál své poznámky a postřehy, mě se velmi hodí. ;)
[Anu@P910i]^_^
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 19. 8. 2005 15:26

Přemýšlel jsem i o nějakém chytrém a stylovém telefonu pro mojí drahou polovičku... myslíte, že by jí Nokia 7610 vyhovovala? Z funkcí vím, že jakmile se v tom naučí, potom je hojně využije, hlavně třeba na knížky, různé hry, focení, jako diář a "deníček" atp.
[Anu@P910i]^_^
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 22. 8. 2005 21:26

Tak po dlouhém přemýšlení se začínám přiklánět k 6630 a pro přítelkyni 7610 ... jen nevím jak do budoucna ... zajímalo by mě, kolik budou "videjo" konference stát... jestli hodně, tak budu za tu 6630 radši jak za 6680 nebo N70
[Anu@P910i]^_^
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod InfernoX 22. 8. 2005 21:42

Já si budu kupovat taky 6630.Dneska sem měl možnost si jí pořádně prohlídnout a i vzhledově je docela dobrá.
InfernoX
Junior

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 22. 8. 2005 21:53

InfernoX píše:Já si budu kupovat taky 6630.Dneska sem měl možnost si jí pořádně prohlídnout a i vzhledově je docela dobrá.l/quote]

No, tak k tomuhle se ještě musím dopracovat ... než ji koupím, tak jí chci pořádně prohmatat jen si nejsem jist klávesama po stranách... ale to až při zkoušce
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod Dave 23. 8. 2005 14:20

Ať už si vyberete 6630, 668x nebo třeba N70, vždycky se bude jednat o absolutní špičku a v podstatě při výběru z výše uvedených nemůžete udělat chybu.
Pakliže jde o poměr cena/výkon, tady je to jasné : 6630, pokud o funkce, je to N70 (která ale bude až tak za dva měsíce). 6681 je slušný kompromis (pořád je to spolu s N90 nejlepší mobilní telefon series 60 co je na trhu). Někde výše jste psal že chcete také to, co má nejvíc lidí, protože se pak lépe najde člověk co Vám poradí -> ať už budete mít jakýkoli přístroj se symbianem series 60, může Vám potom pomoci v podstatě jakýkoli člověk co má Symbian, a to třeba i na mobilu 3x levnějším (SX1 vs N70), protože většina dotazů se bude patrně týkat softwarových záležitostí, a po této stránce se smartphony liší opravdu pramálo...
"In the world without walls and fences, who needs Windows and Gates?"
Dave
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 24. 8. 2005 08:43

Marek L. píše:Tohle jsou ale nevýhody i všech ostatních smartphonů, mezi kterými se tady vybírá. Žádný z nich nemá infra, žádný nemá rádio,...n/quote]

A to mě právě na nich štve. Copak je problém přidat IRDA a FM tuner (třeba jako u staré Nokie 6510)?
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod olas11 24. 8. 2005 09:55

2odklizec: to samy muzes delat i na k750:) radio dokonce s RDS, pametovky menis za behu, a dokonce fotis a poslouchas MP3, hrajes hry v 3D prohlizis internetovy stranky...:)
olas11
Junior

Odeslat příspěvekod RoboDuck 24. 8. 2005 18:42

Marek L. píše:No, nebyl bych takovy optimista. Aplikace na pozadi se postupne samy zaviraji. Casto se mi stane, ze se treba prave Smart Dialer nebo aplikace pro delani screenshotu na pozadi sama zavre, bez jakehokoli dotazu.

Zajimave je, ze Lifeblog je aktivni porad, Nokia mu asi nastavila nejakou prioritu.

Skoro bych se domnival, ze aplikace je zavrena z duvodu nejake nepovolene operace. System na techto telefonech zavira aplikace bez jakehokoliv upozorneni, pokud neni neco v poradku. Samozrejme aplikace muze byt take zavrena v dusledku nedostatku pameti, nicmene i tomto pripade bych vzhledem k tomu, ze malektery program dokaze OOM situace zvladnout, se priklanel k provedeni nepovolene operace.
RoboDuck
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 24. 8. 2005 18:58

Nemám informace o technickém pozadí, ale nejde jen o jednu nebo dvě konkrétní aplikace. Konkrétně při testech Opery Mini se mi v pozadí zavíralo úplně všechno, co jsem pustil. Totéž tře při otevření Lifeblogu nebo přístup na internet vestavěným browserem. Podívám se do správce běžících aplikací a dříve spuštěné programy jsou pryč.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod AnubiSeth 24. 8. 2005 21:43

Dnes jsem porovnával fyzicky (jako v ruce) 6630 a 6681 ... 6630 není zas tak špatná a začíná se mi docela líbit :) Ale 6681/80 je pořád velmi atraktivní... no, pořád mám čas do příchodu N70, tak uvidíme :) ... BTW. taky by mě zajímalo to s automatickým zavíráním aplikací, které běží na pozadí ... není to chyba firmwaru třeba?
Naposledy upravil AnubiSeth dne 31. 8. 2005 16:22, celkově upraveno 1
AnubiSeth
Junior

Odeslat příspěvekod goodoldalex 25. 8. 2005 00:05

Preco vlastne z vyberu vypadlo P910 :eh
goodoldalex
Junior

Odeslat příspěvekod melipa 25. 8. 2005 00:24

Preco vlastne z vyberu vypadlo P910?

no,...

....Toť otázka nad kterou jsem se nepozastavil ... dotykový displej musí být určitě dobrá věc, navíc je velký a zřejmě přehledný. Teď opravdu nevím. Půjde spíše o vkus, Nokia (ač jsem býval zastánce značky Siemens) mě oslovila. Pořád jsem obyčejná ovce ve stádě a vybírám si očima... i když musím přiznat, možná trochu chytřejší ovce...i/quote]

odpoved:
Ivo M.

ad P910i: dotykovy displej je jiste zajimavou zalezitosti, jen mam pocit, ze v tomto pripade bychom UIQ mohli prirovnat k vyse zminovanemu Windows Mobile - zatim nema prilis sirokou softwarovou zakladnu a neni tudiz moc z ceho vybirat..i kdyz na druhou stranu je v posledni dobe docela trendem aplikace pro Series 60 portovat na UIQ a opacne...
melipa
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka