Elektronické knížky v mobilu

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mickaelb 21. 8. 2005 18:57

Hele ted sem se cosik hrabal v MMS na 6230i tam byla funkce objekty a byl tam jako obrazek .jpg a pak tam byl jako textovy soubor .txt a telefon ho normalne otevrel ;)
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zamis 21. 8. 2005 19:03

hlavne ze to vime 4x.
zamis
Junior

Odeslat příspěvekod mickaelb 21. 8. 2005 19:04

Proboha :-o omlouvam se a prosim admina nebo moderatora o smazani, me blblo spojeni a vzdy to napsalo, nebyl zvolen typ odeslani, jeste jednou omluva ;)
mickaelb
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 21. 8. 2005 21:44

Zamis: No jasne. 100 kB neni tak moc ale uz jenom na tomhle jde usetrit tolik mista, ze se na kartu tech knizek vejde o tretinu vic. Muj telefon bohuzel nevezme vetsi kartu nez 128 MB a uz mam dve uplne plny a na treti toho mista taky moc neni. A to uz jsem si hral s velikosti bloku pri formatovani aby se tam toho veslo vic.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod zamis 22. 8. 2005 12:04

asi nejsu zas takovej ctenar jako ty. mam tam jen par knizek, ktery si ctu ve volnych chvilich. no a kdyby nahodou misto doslo, tak neco smaznu a nahraju si tam novy.
zamis
Junior

Odeslat příspěvekod kodl 22. 8. 2005 12:31

Fido+ píše: Zkousel jsem DocReader, ktery sice funguje ale mrsi cestinu. Na nic jineho jsem nenarazil.

Ja pouzivam DocReader (na tvoreni) a nemam s tim nejmensi problem. Diakritika naprosto v pohode.

Na cteni pouzivam iSilo - tam se da menit kodovani cestiny a tim "opravit" pripadne chyby diakritiky.
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod penemy 24. 8. 2005 05:54

TXT je sice dost velky ale je to jediny format, kt. vie MicroReader editovat. PDB je mensi, neda sa v mobile editovat, ale je to velmi pouzivany format. A este je tu tretia moznost - zabalit TXT do ZIPu. Toto vie precitat najnovsi MicroReader aj ReadManiac, uspora miesta je naozaj velka:
TXT (1000 KB) som previedol do PDB (595 KB) cez DocReader. a ten isty TXT som ulozil do ZIP (360 KB) - 36% z povodneho TXT, to stoji aspon za vyskusanie..
poznamka: zipy nerobte vo windowse, ten ich robi trochu vacsie.
ziadny dobry skutok nezostane nepotrestany..
penemy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fido+ 24. 8. 2005 12:10

zamis píše:... a kdyby nahodou misto doslo, tak neco smaznu a nahraju si tam novy.

To je prave ten problem. Knizky si do mobilu nahravam prave proto, abych si je mohl cist nekde na cestach a nemusel se tahat s notebookem. Takze jaksi neni odkud nahrat. Jiste, muzu pres net. Ale to by byla v cizine sakra draha sranda.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Fido+ 24. 8. 2005 12:13

Kodl: Kodovani cestiny muzu menit taky ale nic mi nepomohlo. Proste to blbe vytvori ten PDB soubor. Zjistil jsem, ze to dela kdyz jsou dva a vic znaku s diakritikou hned za sebou. To je bohuzel ve spouste ceskych slov.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod kodl 24. 8. 2005 12:52

Fido+: A nemas nejakou starou verzi DocReadru? Ja si ty knihy prevadim z txt do pdb. Ono to asi jinak ani nejde....
Jsem z Plzně, tak hádejte co piju ...

"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit… ale to je tak asi všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
kodl
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zamis 25. 8. 2005 13:54

2 fido+: no jo, ale kdyz rikas ze mas nekolik 128cek karet a jedna knizka ti zabere tak tech 500kb, tak to mas stovky knizek. to musis jezdit asi na hodne dlouhy cesty nebo hodne ctes. a s tou vymenou novy za stary jsem to myslel prave tak, ze kdyz ses doma, tak si tam natahnes novy aby ses pak bez notebooku nenudil.
zamis
Junior

Odeslat příspěvekod Andrew-DC 25. 8. 2005 16:27

ja pouzivam Bookreader a teraz tam mam Davinciho kod a zabera to 900kb :) sranda :mrgreen:
Andrew-DC
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 26. 8. 2005 01:58

Kodl: Stahoval jsem to nedavno takze by to moc stara verze byt nemela ale zkusim to stahnou znova.

Zamis: Mas pravdu. Mam toho stovky (spis tisice). Ted se chystam konvertovat jistej serial. Jeden dil ma v txt kolem 400 kB a tech dilu je neco pres 600.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Bakouš 13. 9. 2005 08:22

Čtu to stále dokola. Na 6230i číst e-book? Bomba. Máte oblíbené stránky na stažení ? Používám Atheneum, je jich tam pár OK. Teď je zkusím do mobu.
Bakouš
Junior

Odeslat příspěvekod Vlk 13. 9. 2005 09:22

Dobré jsou i ebooks.mobiledit.cz. Není to reader, ale přímo knihy v java aplikacích. Lze měnit velikost a barvu fontu, automaticky posouvat text a vyhledávat.
Vlk
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka