Java hry - Pekelna hratelnost aneb vývoj mobilních her..

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod S.T.A.L.K.E.R 30. 12. 2007 18:55

V poslední dobe mam pocit, ze se vývoj mobilních her plizive zacina ubirat jinym smerem nez tomu bylo doposud. Gameloft sice dal chrli obdobne hry hezci grafikou, ale jejich zabavnost vecinou byva +- stejna :pozor2 . Ja osobne jsem cekal, kdy se konecne objevi nejaka jednoducha a zabavna hra, ktera by umoznovala multiplayer. Nejvetsi problem byl vetsinou BT, ktery nefungoval spravne napric spektrem mobilnich telefonu. Pisu tento prispevek, protoze jsem konecne takovou hru nasel :tleskani :tleskani :tleskani , a chtel bych znat vas nazor na trend, ktery tato hra snad nastartovala, a ktery me osobne okouzlil. A to prave perfektni hratelnosti, moznosti mp na jednom zarizeni(vazne originalni napad :idea: - ale nedeste se - da se to vpoho hrat, muzete si totiz nastavit klavesy na ovladani, a kazdy hrac potrebuje pouze 2)
Zajimalo by me, jestli si myslite, ze se hry budou vyvyjet dal spise k obrazu svych komplexnich bratricku na PC ci PSP(zatim spis asi to PSP :D), nobo jestli se bude smer vyvoje blizit spise "navykovym hrickam"? Takze co vy na to? Hratelnost nebo komplexnost? Slozite nelinarni hry v budoucnu treba s vetvenym pribehem a rozsahlym svetem(rpg - nejblizzsiho zastupce uvedu M&M2 - i kdyz ten je linearni a na par hodin), zavody s rozsahlym tuningem, vsudypritomnymy policejnimy vozy, desitky zpusobu zavodeni k odemknuti..(napriklad uvedu Asphalt 3: Street Rules) ci naopak jednoduche napadite hry, ktere stavi prave na navykovosti, jednoduchosti a pristupnosti. Prikladam obrazky z obou her, ktere jsou pricinou tohoto tematu..

Snake360°
Obrázek
Pong360°
Obrázek

PS: Hral jsem spustu her ale jen malo z nich dokaze opravdu zabavit na dlouhou dobu. Mezi ne jsem radil napriklad BrainJuice - opravdu uzasna logicka hra, ktera testuje vasi mozkovnu oprvadu dukladne. Nyni mezi ne pribyl i Snake & Pong 360. Samozdrejme za predpokladu ze mate s kym hrat - prave multiplayer je totiz oblast, ve ktere hry exceluji, i kdyz hrani s AI u pongu je na urovni, cloveka nikdy nenahradi..

PS2: Stoji jenom 30kc :twisted:

Tesim se na vase nazory..
S.T.A.L.K.E.R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sp@c3 31. 12. 2007 11:06

Mal som tieto hry na N 6300 a akosi mi nefungovali. Ja mam v mobile mnoho jednoduchich hier (aj cierno bielich:D) pretoze ich hratelnost je omnoho vecsia ako na hrach z vymakanou grafikou. A gameloft a ini vyvojari java hier budu myslim vyvijat hry s co najlepsou grafikou ale na to treba aj telefony s displejom aspon 240x320. Casom budu velke displeje viac rozsirene a aj dostupnejsie a tak to bu du skor hry s dobrou grafikou. No vzdy sa medzi hrami s dobrou grafikou najde aj taka, co ma celkom dobru hratelnost. Napr. NFS Pro Streert. Podla mna sa da hrat. Prikladom su aj ine diely NFS. A z dielne Handy Games lmala vymikajuci uspech seria hier Townsmen. Vsetky graficky dobre a pre tych co oblubuju budovatelske strategie to boli hry s hadam najlepsou hratelnostou. A mali to co mnohim chyba. Boli to hry na dlhe doby => dlho trvalo kym sa prejdu vsetky misie a po nich ,vynimkou T3, nasledovala aj volitelna hra. Seria tychto hier je podla mna najlepsia s vybornou hratelnostou a s grafikou zaroven. :tleskani :tleskani :)
sp@c3
Junior

Odeslat příspěvekod DomWindows 31. 12. 2007 11:53

Osobně jsem s dnešními java hrami naprosto spokojen. V poslední době mě překvapil Prince of Persia: Classic! Koupil jsem ho od Gameloftu a jsem opravdu unešen. Příběh je podobný jako v klasické verzi na PC, grafika je zmodernizovaná a počet levelů (15) také naprosto dostačoval. Ale revoluční hra byla a je Galaxy on Fire od FishLabs. Pařím ji už dlouho a nejsem nabažen. :mrgreen:
DomWindows
Junior

Odeslat příspěvekod tomopk 31. 12. 2007 12:49

Moja oblubena jednoducha java hra je Gravity Defied ale to je tak asi vsetko pretoze u mna java hry nebudu mat nikdy velky vyznam. Kvalitnejsie su symbianovky a ked uz si chcem nieco naozaj zahrat tak si pustim pc.
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kniter 31. 12. 2007 12:58

Dobru hratelnost ma asphalt urban. Zatial mi staci verzia 2. Ale do noveho fonu si stiahnem 3. Dobre je aj to ze ma prenasleduju a ja tiez mozem burat. A potom ziskat dalsie vozy a trasy. 3Drelly tam je multiplajer ale vasinou hram sam a je to nuda len prejst poceste na cas. Tiez si zahram princa varrior within a AliThePenguin ale najradsej mam solitaire a to burnie stien loptickou a tiez splash bomb (ako prasknut balony na co najmenej pokusov)o2 to teraz dava zadarmo. co je dost na rozmyslanie.
V hre musi byt zasadne viac moznosti vyberu ako zareagujem. A nie stale to iste dokola. Hra sa musi predovsetkym prisposobit mne ako napr ten arkanoid. Grafika az taky vyznam nema.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Najja 2. 1. 2008 04:26

Jakým si myslím, že se budou hry ubírat? Podle mě se bude spíše upouštět od délky a zábavnosti her. Jenže zase bude lepší grafika, zvuky a hratelnost. Ale - hry budou náročnější... :hm ... Kratší a dražší, tudíž si je budeme muset častěji kupovat... :lol:
„Copywriter je prodavač za psacím strojem.“ – Judith Charles
Najja
Junior

Odeslat příspěvekod krMeEjNzy 3. 1. 2008 23:50

No vyvoj... Imho to pude asi tim smerem, kam pude Gameloft (popr. jina velka firma), coz podle me bude predstavovat postupny zlepsovani grafiky (jako tomu bylo a je na PC), a aby ve hre bylo vic moznosti, tak se bude zavadet slozitejsi ovladani a tim klesne hratelnost. A taky si myslim, ze hraci doba bude pekelne smutna.
Prave kvuli hram typu Gameloft sem nikdy na mobilu moc nehral (hry od G. clovek dycky koupi za 80,- jednou je (asi tak za 3/4 hodiny) dohraje a pak uz nema smysl je hrat znova). Ale ted sem si zkusil koupit toho Snejka co tu ukazujes a musim rict, ze asi presne tohle mi na trhu chybelo (s Pongem uz sem pak ani nevahal)... Clovek to muze hrat porad dokola a dokola a furt to je zabava, hlavne ta moznost hrat proti nekomu a vysmat se mu dycky kdyz to skazi nebo ho ruzne provokovat je uzasna. Tenhle mobilni "smer" tady vazne chybi a myslim, ze to je velka skoda. Takze muzem bejt radi, ze tu sou aspon tyhle 2 hry. :tleskani Takhle sem se ve skole uz dlouho nebavil :D Taky je dobry, ze si muzete hru nejdriv vyzkouset (i kdyz jenom kratoucce ale to se da pochopit) nez si ji koupite a ze si muzete nastavit "detaily" tak, aby to stihaly i stary telefony. Tak kdybyste si to taky chteli zahrat (a za sebe rikam ze to stoji za to) tak tady muzete stahovat (jak pres PC tak rovnou do mobilu)
Kód: Vybrat vše
http://files.lifeweb-interactive.com/games/Snake360.jar
http://files.lifeweb-interactive.com/games/Pong360.jar

PS: hned na zacatku se nastavuje ovladani tak abyste se nelekli co to po vas chce, tim pak ovladate jednotlivy hady/palky ve hre.
krMeEjNzy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S.T.A.L.K.E.R 13. 1. 2008 15:51

Zapoměl jsem postnout link na jejich stranky.. Muzete si tam něco precist o hrach a sosnout demoverze.. vypada to ze stranky jsou este ve vystavbe ale to nejdulezitejsi tam je..

:lol: http://www.games360.wbs.cz/Games360.html :lol:
S.T.A.L.K.E.R
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .DeToX. 20. 1. 2008 19:23

Ja zase postradam hru se skvelou hratelnosti a MP pres BlueTooth. Na mobilu hram jen BT Biplanes a Splinter Cell. BT Biplanes je podle meho nazoru tez jedna z her ktere chyti a nepusti a kdyz to pak ve skole hrajete pres celou ucebnu ve dvou tak to je potom srandy. Jeste by se hodilo aby mohlo hrat vice hracu. Treba 8 nebo vic. Ale to je zatim asi malo pravdepodobne az nemozne.
Telefon: MOTORAZR V3i non-iTunes -> V3iTunes
FW: R479_G_08.B5.10R B/L: 0A.52 -> 0A.30 w/ TP
.DeToX.
Junior

Odeslat příspěvekod s.h.o.r.t.y. 24. 1. 2008 16:56

tak sem si sehnal BT Biplanes a souhlasim ze je to super hra! :tleskani
takovych her by mohlo byt vic...
a ve skole behem hodiny je to fakt spickova zabava :lol:
s.h.o.r.t.y.
Junior

Odeslat příspěvekod krMeEjNzy 24. 1. 2008 17:20

Presne, multiplayer rulezzzz!!! Ale skoda ze se nam s kamosem nedari zprovoznit hry pres BT, bylo by toho vic, ale v jedny lavici si vystacime i na jednom telefonu :)
krMeEjNzy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod s.h.o.r.t.y. 25. 1. 2008 18:01

jo chtel jsem se zeptat
kdyz hrajete BT Biplanes s nekym, taky sem vam to tak jakoby seka?je to normalni? Hral sem to na moji w610i proti kamosovi s k750i...
s.h.o.r.t.y.
Junior

Odeslat příspěvekod sp@c3 25. 1. 2008 18:57

Ked hram blizko tak nie ale od cca 2,5 metra to zacne sekat.
sp@c3
Junior

Odeslat příspěvekod s.h.o.r.t.y. 25. 1. 2008 19:20

aha,no my sme sedeli vedle sebe v lavici...
s.h.o.r.t.y.
Junior

Odeslat příspěvekod sp@c3 25. 1. 2008 22:58

Mi sme to hravali rano vo vlaku cez 2 az 3 sedacky. Obe nokie 6300. Najlepsie kominikuju rovnake typy telefonov.
sp@c3
Junior

Další stránka