Program pro čtení e-books (+ e-knihy)

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ivo M. 4. 4. 2005 11:51

Jaký program používáte na čtení elektronických knih a proč (výhody × nevýhody)? Jeden bych si rád vybral, ale nevím jaký.
Naposledy upravil Ivo M. dne 4. 4. 2005 16:43, celkově upraveno 2
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod Ryba 4. 4. 2005 14:34

Používám QReader. Kdysi jsem zkoušel i další, ale tenhle mi naprosto vyhovuje.

Ryba
<*)(((<
Ryba
Junior

Odeslat příspěvekod koldaman 4. 4. 2005 15:25

Ja pouzivam iWEBReader. Mam s nim velice dobre zkusenosti. Viz. http://iweb.studio.cz/reader

Petr
koldaman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 4. 4. 2005 15:32

Skončil jsem u QReaderu.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod Ivo M. 4. 4. 2005 16:42

Zatím jej zkouším a vypadá docela dobře. Ještě najít nějaké weby, kde seženu knihy a mohlo by jít o docela dobrou investici.
Ivo M.
Junior

Odeslat příspěvekod fido_cz 4. 4. 2005 16:45

Vyzkousel sem temer vsechny a Qreader je podle me nej. Plna podpora cestiny a velke moznosti nastaveni.
fido_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Asspenn 4. 4. 2005 16:56

Zkuste MobipocketReader. Spolu se spoustou knih dostupný na http://www.palmknihy.cz
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 6. 4. 2005 00:18

Nevim jestli jsem lama, ale u MobilePocket Readeru se mi nepodarila nastavit cestina (mam na mysli kodovani), tak pouzivam eBook, ktery mi maximalne vyhovuje... 8)

Kazdopadne jak to tu ctu, tak jdu vyzkouset QReader, kdyz ho tu tak chvalite... :wink:
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Asspenn 6. 4. 2005 10:29

dolnajs píše:Nevim jestli jsem lama, ale u MobilePocket Readeru se mi nepodarila nastavit cestina (mam na mysli kodovani)...

Čestinu do MPR nutno doinstalovat a aktivovat (nahrát) ve spuštěném programu.

Zkracujte prosím citace. Děkuji, Ivo M.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 6. 4. 2005 11:41

dolnajs píše:Nevim jestli jsem lama, ale u MobilePocket Readeru se mi nepodarila nastavit cestina (mam na mysli kodovani...

Na palmknihach je ke stazeni cesky font. Ten je potreba nakopirovat do telefonu. Obvykle to byva disk:/system/fonts a potom telefon restartovat. Pak uz staci v mobipocket readeru zvolit tento font a cestina funguje. :wink:

Zkracujte prosím citace. Děkuji, Ivo M.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Fido+ 6. 4. 2005 11:42

Mimochodem ten cesky font se pak da pouzit v rade dalsich aplikaci. Napr. v opere.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod dolnajs 6. 4. 2005 12:57

Fido+: Diky... Urcite zkusim nahrat ty fonty... To me nenapadlo... Jinak se omlouvam za tento OT prispevek...
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod haf 6. 4. 2005 14:35

Docela me to zaujalo - cteni knih na telefonu. Muzete poslat nekdo link screenshoty jak to vypada v realu? Jde mi o to, kolik toho je videt na obrazovce, jak moc se musi scrolovat atd.
haf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Asspenn 6. 4. 2005 16:03

Zařízení se systémem Symbian/EPOC - Psion3(x), Psion5(x), Psion NetBook; dále Nokia Communicator, SonyEricsson P-800, a mnoho dalších modelů především chytrých mobilních telefonů.

Mobipocket Reader (Doc, Mob) - velmi komfortní program, který lze kromě prohlížení e-knih využít také pro stahování tzv. e-news (prohlížení internetu offline, něco jako AvantGo kanály). Kromě svého vlastního formátu umí prohlížet také dokumenty ve formátu Doc. Pro e-knihy doporučujeme a preferujeme právě tento prohlížeč.

Český font (pro Mobipocket Reader) - pokud se Vám nebudou správně zobrazovat české znaky v knihách ve formátu Mob, zkuste si nainstalovat tento font (podle pokynů v příručce k Vašemu PDA; u Nokia Communicatoru je to adresář C:/System/Fonts). Font se jmenuje 'CorinTEELig' a je třeba jej vybrat v programu na čtení elektronických knih.
POZOR! Po nainstalování fontu je dobré (a někdy i nutné!) provést reset!
Další české fonty jsou Verdana CE a Georgia CE, opět pro Mobipocket Reader

Zprovoznění češtiny v Mobipocket Readeru
Nainstalujte český font (viz výše).
Spusťte si MobiPocket Reader a otevřete libovolnou knihu.
V levém horním rohu displeje vidíte název knihy, vpravo vedle něj je malá šipka (trojúhelníček) otočená směrem dolů - označuje vstup do menu.
Když se na tuto šipku klikne, objeví se svislá rozbalovací nabídka: Library, Bookmarks, Find, Settings, atd.
V položce Settings jsou volby Font Size, Font Family, Background Color, Text Color atd.
Po nastavení Font Family na CorinTEELig by se měla dostavit správná čeština...
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod szkandi 11. 4. 2005 20:10

Handy Book
* Futurama 4ever!
szkandi
Junior

Další stránka