Soft pro Palm Tungsten T3

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod novak(smazano) 4. 10. 2005 08:45

Mám ho krátce a budu rád, když mi poradíte dobrý soft pro -

- záznam zvuku (diktafon), ale takový, u kterého nemusím tržet tlačítko během nahrávání

- prohlížeč webu a emailový klient

- přehrávání filmů z karty

- přehrávání audio streamu z internetu (radio)

- přehrávání videostreamu z internetu (např. čt24)

Existuje už Skype pro Palm?

Především mě ale zajímá, pomocí jakého softu propojit Palm a PC prostřednictvím Bluetooth.

Díky.
novak(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AmPedro 4. 10. 2005 09:19

Vezmu to postupně
- na přehrávaní filmů z karty - výborný freeware TCPMP (The Core Pocket Media Player)

- web browser - T3 má pokud vím předinstalovaný Web Pro 3.0, je pro něj drobná aktualizace na palm.com,
pokud ti nevyhovuje tak můžeš vzykoušet třeba placený browser Xiino který má demo verzi nebo free ale jen textový EudoraWeb.

- email - k T3 byl standardně dodáván Versa Mail 2.6, ale jinak je dobrý třeba Snapper Mail nebo Beyond Contacts etc. nebo free ale bez podpory příloh Eudora Mail (spolu z Eudora Webem součástí Eudora Internet Suite 2.1)

- audiostream - internetové radio umí mp3 player Pocket Tunes 3.1 (osobně nepoužívám tak ti nepotvrdím jak dobře to funguje ale je trial verze pocket tunes tak to mužeš vyzkoušet)

- videostream - žadnou volně dostupnou tedy freeware aplikaci jsem nenašel, existuje sice aplikace MobiTV, která videostreaming umí ale pro ni jsou dostupné zatím jen kanály z Ameriky a jen s předplatným od tamních operátorů.
Naposledy upravil AmPedro dne 5. 10. 2005 18:11, celkově upraveno 4
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 4. 10. 2005 16:09

- ad diktafon - nějak se mi to nezdá že by Voice Memo (diktafon) neumožnil nahrávání i bez držení tlačítka. Co přístup do té aplikace klasicky přes standardní launcher nebo krátkým stisknutím tlačítka diktafonu kde by pak měla být možnost začít nahrávat nový záznam i bez držení tlačítka?

- ad bluetooth - zaleží k čemu spojení chceš používat.
1. Pokud jen na hotsync apod tak stačí soft dodaný s většinou BT a správně nastavit bluetoth serial port v hotsyncu na desktopu (a mít nainstalovaný a spuštěný BT Serial Port), vytvořit si v connection profil pro připojení k pc přes bluetooth a spárovat pc s palmem toto spojení nastavit v Hotsyncu v palmu. Hot sync ti pojede. Mužeš taky použít aplikaci Bluetooth v palmu kde pod Setup Devices je přehledný průvodce který palma nastaví skoro sám.

2. Pokud se chceš přes BT připojovat k PC a použít internetové přípojení svýho PC tak to taky jde ale postup je na trochu delší psaní.

3. Pokud chceš z PC přes BT přistupovat na SD card v palmu tak to taky jde třeba pomocí apl. filepc2pda.

ad skype - skype jako takový pro palm os zatím není
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 4. 10. 2005 20:50

mobitv v trial verzi se nechá stahnout odtud download
mobitv bohužel vyžaduje minimálně PalmOS 5.4 a je primárně určena pro Treo 650, mezi operátory kteří tuto službu nabízejí krom těch z USA a Kanady je podle stránek mobitv i MOVISTAR :!: z Peru a Ecuadoru (a také Orange UK :!:) - tak bychom se třeba někdy mohli dočkat i tady v CZ od ET
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod novak(smazano) 5. 10. 2005 06:13

Díky za odpovědi.

Ještě pro upřesnění -

- mám doma pc, které nevypínám a má připojení na internet. Rád bych mu přidal Bluetooth a pomocí něho dostal internet do Palmu. Internetem myslím webový prohlížeč, poštu a streamované rádio i video. Podle vašich odpovědí vidím, že rádio nebude problém. Pokud jde o videostream, je pro mě překvapením, že neexistuje přehrávač na Palm OS, který by to uměl.

Vysvětlete mi prosím podrobněji, jak nastavit BT, abych měl v Palmu plnohodnotný internet, nejen Hotsync.

Dostanu se pomocí BT z Palmu do PC na sdílené složky? Existuje něco jako VNC (vzdálená plocha) pro Palm, abych se dostal z Palmu na obrazovku PC?

Díky.
novak(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AmPedro 5. 10. 2005 17:19

VNC - ano existuje a dokonce ve vice verzich, podle mych zkusenosti je dobry PalmVNC spolu s UltraVNC na desktopu.

BT - nastaveni sdileni internetu pres BT do palmu je popsano prehledne zde
ale postupu je vic a existuji i komercni programy ktere to resi.

streamovani radia - mohla by pomoci diskuze ktera je tady

ad pristup ke slozkam z Palmu na PC - nejsnaze asi pomoci freeweru SmbMate - ktery umoznuje pristup do sdilenych slozek Windows nebo pomoci WiFile - ale to je comerware za 30$ - nastesti maji k vyzkouseni i trial verzi.

dalsi mozny zpusob pristupu k windows z palmu je popsan tady
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety," observed Benjamin Franklin, "deserve neither liberty nor safety."
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 5. 10. 2005 17:22

jeste ad videostream - ten by mela umet velmi dobre aplikace Kinoma 3EX v plne placene verzi.
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod novak(smazano) 6. 10. 2005 06:44

Díky za informace, moc si mi pomohl.
novak(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maeko.boss 12. 2. 2006 18:42

A jak je to s hrama?? T3 má celkem svyžnej procák, co se na tom dá rozjet??
maeko.boss
Junior

Odeslat příspěvekod AmPedro 13. 2. 2006 21:14

porty - doom 1&2 plus custom wads, hexen, quake 1, duke nukem 3D, transport tycoon, colonizace ...
emulatory - snes, amiga, atari2600 ...
original pro pda - palm > EDGE (rpg)
Obrázek,

Warfare Incorporated (realtime stratgie)
Obrázek

Acedior (adventura)
Obrázek
Doufám že jsem to s těmi obrázky nepřehnal :nenapadne
AmPedro
Junior