Kupujete si software pro smartphony?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Kupujete si software pro smartphony?
Ano, všechny aplikace mám legální 5 %  3%  [ 5 ]
Ano, často používané programy mám legální 10 %  6%  [ 10 ]
Něco by se našlo, ale většina to nebude 18 %  11%  [ 18 ]
Už jsem to zkusil... 4 %  2%  [ 4 ]
Ne, software nekupuji 77 %  50%  [ 77 ]
Nemám smartphone 38 %  25%  [ 38 ]
Celkem hlasů : 152

Odeslat příspěvekod jumbo 25. 4. 2005 12:28

jenicekk píše:To mas pravdu, neni to otazkou financi....Ne! co to placas...je to hlavne o financich, at delam co delam, tak jako student proste na ty silene drahy apps nemam..a to se treba muzu stavet na hlavu....nerikam ze warez je spravnej, to ne...ale ceny apps taky nejsou na pomery CR v poradku....

A copak by bylo v pořádku?!? Jako student nemůžeš mít to, co má čtyřicetiletý dospělák po více než dvaceti letech práce!!! Začínáš pěkně jako zloděj!!!
jumbo
Junior

Odeslat příspěvekod jumbo 25. 4. 2005 12:32

jenicekk píše:myslite ze uzvani warezu je kradez? zlodej je mozna ten co se k fw dostane nelegalne, pak ho crekne a poskytuje dalsim lidem, ale uzvani warezu , cili uz neceho co je vlastne "volne" ke stazeni na "onech " mistech uz asi kradez neni....Ne? Ale timto rozhodne nechci obhajovat warez a jeho uzivani, aspon ne ve velke mire....

Takže znovu pro imbe*ila: Až ti někdo ukradne auto a nechá ho někde stát i s klíčkem, co stihl udělat, a někdo ho najde, budeš spokojený, že si ho ten "nálezce" užívá?!? Ne, ty budeš řvát jako pavián, že ti to auto ukradl a že ho musí vrátit, viď?!? TAK UŽ SI TO V HLAVĚ SROVNEJ!!! Jsi zloděj, ať si ti vysvětluješ jakkoliv.
jumbo
Junior

Odeslat příspěvekod jumbo 25. 4. 2005 12:37

Horymir píše:Spiderer a Asspenn
milí chlapci i nadále si kupujte software po svém a jinÍ ho budou taky kupovat po svém. Je dobré, že alespoň někdo je tak hodný a sponzoruje tvůrce softu.
DĚKUJEME VÁM NAŠI SPASITELÉ.....A ODPUSŤTE NÁM NAŠE HŘÍCHY, PROTOŽE MI JSME JEN OBYČEJNÍ LIDÉ, KTEŘÍ NEMAJÍ 3 TELEFONY A PODOBNÉ VYMOŽENOSTI. MI SI PROSTĚ NEMUSÍME HRÁT NA MORALISTY JAKO JINÍ ŽE :-)))
A ať mi ani jeden z vás netvrdí, že v telefonu neměl nebo nemá aplikaci která by nebyla koupená. Sáhněte si na svědomí a uvidíte, že jste ty aplikace "zadarmo" taky měli nebo dokonce stále máte.
Pro mě a myslím si že i jiné lidi je zbytečné utrácet tolik peněz za aplikace, když jich používám minimum a z toho hodně freeware a za druhý za rok změním telefon a to co si koupím potom můžu spláchnout do záchodu, protože na jiné verzi symbu to nepojede....
jumbo
Junior

Odeslat příspěvekod jumbo 25. 4. 2005 12:42

Horymir píše:BobSegeth, chlape myslím že to jde řešit i v klidu ne? Proč se tady oháníš tak silnými slovy. Prostě řekni svůj názor a nikoho přitom nemusíš ponižovat a sebe nemusíš povyšovat. Každý si hledá varianty jak si něco sehnat a nejde o to ty druhé nějak ztrapnit, ale jen si s nimi vyměnit názor. Tak se prosím zkus příště zamyslet nad tím co napíšeš, aby jsi sám nevypadal jako buran a tím, že ho ze sebe uděláš ztratí na váze i tvůj názor.

Spiderer v poho a omluva je akceptována :-)i/quote]

Jo, pojď si vyměnit názory na kradené telefony, kradená auta, kradené peněženky. To budeš ronit slzy a nadávat do zlodějských sviní, až ti ten tvůj telefon s kradeným SW někdo vytáhne z kapsy! Nebo jsi s tím smířený a jen tak pokrčíš rameny, protože víš, že to tak chodí? Až jednou najdeš vlastní byt s vylomeným zámkem (někdo věděl, jak si sehnet přístup k tvému vlastnictví), budeš přemýšlet nad tím, jak mu to příště ulehčit? Přeju tobě a podobným zlodějům, aby se někdo tvojí morálkou nechal inspirovat a ukázal ti, jaký je to med, něco si někde najít a vzít.
jumbo
Junior

Odeslat příspěvekod jumbo 25. 4. 2005 12:45

Pročetl jsem celé fórum a reagoval tam, kde jsem se opravdu vytočil. Nejsem grafoman a takový výkon hned tak nezopakuji. Jen by mě zajímalo, jestli je většina čtenářů Mobilmanie opravdu tak morálně v bahně, že krádež považuje za normální ("...dělají to tak všichni, tak proč ne já..."), jestli je tu někdo, kdo to "chápe" a bere to jako součást života. Nebo jestli tu ještě někomu vadí, že zloději jsou obdivováni? Zatím jsem v tomto fóru našel dvě nebo tři kategorické odpovědi. Smutné.

P.S. Veškerý soft, který mám (2x PC, PDA, 2x mobil) je legální (tj. placený nebo free). Přeju všem zlodějům, ať jim naskáčou vředy na obličeji.
jumbo
Junior

Odeslat příspěvekod odklizec 25. 4. 2005 14:31

To byl teda vykon Jumbo :) Tolik trpelivosti jsem ja teda nemel, zvlast kdyz vim, kolik je tady nedozralych hlav, kterym jeste tak nejak nedocvaklo, ze kradez je proste kradez. A je mi jasne, ze vetsina nasich komentaru se akorat obrati proti nam a bude nam sborove spilano a nadavano, protoze udajne my nejsme ti normalni ;) Bohuzel, tenhle stav tady je jeste pozustatek dob minulych, kdy platilo "kdo nekrade, okrada rodinu" ;)

Ja mam pochopeni pro lidi, kteri neco strasne moc chteji a nemuzou si to dovolit. Sam jsem kdysi soft porizoval jako "vetsina"..kde se dalo..jenze tehdy (pres 10 let zpet) se velka cast SW a her u nas ani nedala sehnat (a to ani legalne) a cena byla oproti prumerne mzde taky uplne mimo. Ovsem zasadni rozdil mezi mnou a temi kdo tady dnes tvrdi, ze "krast SW je normalni", je ten, ze ja jsem se uz tehdy stydel, ze kradu a rozhodne jsem se s tim nechlubil jako nekteri omezenci tady. A je mi jasne, ze vetsina z nich jsou jeste "deti" :D
odklizec
Junior

Odeslat příspěvekod BobSegeth 25. 4. 2005 16:42

2 Jumbo&Oklizenec
Kdyz mi nekdo ukradne auto tak budu bez auta.. kdyz mi nekdo vykrade byt budu bez vybaveni... kdyz 'UKRADNU' (da-li se tomu tak rici) software... NIKDO O NIC CO JIZ MEL NEPRIJDE... tohle asi ale nechapete...

Jsem taky student.. Smartfone 5000kc souhlasim.. ale program tam nemam jeden ale cca 30, tedy 30*500=15000... 5000+15000 ANI OMYLEM...

Panove my jsme vam vdecni ze si ty programy kupujete.. jen tak dal... Nejste schopni si obstarat cracky tak to hold musite kupovat.. nezoufejte amateru jako vy je vice....

BS
BobSegeth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P.V. 25. 4. 2005 18:28

Víte, se softwarem je to jak se sexem - ano, lepší je to mít zadarmo.
Ale má to háček - to "zadarmo" musí být dobrovolné.
P.V.
P.V.
Junior

Odeslat příspěvekod Nortonek 25. 4. 2005 19:49

P.V. píše:Víte, se softwarem je to jak se sexem - ano, lepší je to mít zadarmo.
Ale má to háček - to "zadarmo" musí být dobrovolné.b/quote]

Jo tak takovému SW se říká freeware :D
Siemens C35i -> MT50 -> CX65 -> SX1 -> Nokia N70
Nortonek
Junior

Odeslat příspěvekod odklizec 25. 4. 2005 20:11

BobSegeth píše:2 Jumbo&Oklizenec
Kdyz mi nekdo ukradne auto tak budu bez auta.. kdyz mi nekdo vykrade byt budu bez vybaveni... kdyz 'UKRADNU' (da-li se tomu tak rici) software... NIKDO O NIC CO JIZ MEL NEPRIJDE... tohle asi ale nechapete...
Ale prijde..autor programu o penize za svou praci. Jenze to zase nechapes ty, protoze nemas ani kapku moralky v tele a v hlave toho mas asi jeste min. Asi te doma pekne vychovali, kdyz ti ani nedokazali vysvetlit, co to je kradez.

BobSegeth píše:Jsem taky student.. Smartfone 5000kc souhlasim.. ale program tam nemam jeden ale cca 30, tedy 30*500=15000... 5000+15000 ANI OMYLEM...
No potes..to nas ceka budoucnost se studentama jako jsi ty. A to mi rekni takovou malickost..na co ti je 30 programu v mobilu? To ani nejde spustit najednou, protoze bys nemel dost pameti a i kdyby jsi jich spustil 5 najednou, tak je to vic, nez nejednou dokazes pouzivat. A kdo vi, jestli v tvem pripade i tech 5 na tebe nebude moc??... :D

BobSegeth píše:Panove my jsme vam vdecni ze si ty programy kupujete.. jen tak dal... Nejste schopni si obstarat cracky tak to hold musite kupovat.. nezoufejte amateru jako vy je vice....

BS
Jediny amater a zoufalec jsi tady ty, protoze neznas cenu lidske prace a uz vubec ne prace dusevni. Docela mne mrzi, ze nebudu u toho, az ti jednou docvakne, ze kradeni SW je stejne nemoralni, jako kradeni aut, protoze v tom neni vubec zaden rozdil. A to jednou prijde..to se neboj..

Miluju jelita jako ty, co v zivote zatim nedokazali nic jineho, nez ukrast SW a jeste se tim jako pako chlubit ;) Pak uz existujou uz jen trosku vetsi mamlasi nez jsi ty, a to ti co pisou viry a mysli si, jak nejsou velci frajeri :D
odklizec
Junior

Odeslat příspěvekod tomashl 25. 4. 2005 21:44

odklizec píše:No potes..to nas ceka budoucnost se studentama jako jsi ty. A to mi rekni takovou malickost..na co ti je 30 programu v mobilu? To ani nejde spustit najednou, protoze bys nemel dost pameti a i kdyby jsi jich spustil 5 najednou, tak je to vic, nez nejednou dokazes pouzivat. A kdo vi, jestli v tvem pripade i tech 5 na tebe nebude moc??... :D

tak z týhle odpovědi je jasně vidět, že si smartphone viděl tak akorát na obrázku a nic víc o tom nevíš, tak si tvoje rady, že stačí mín jak 5app nech tak akorát pro tebe, abych tě potešil, tak na svym sx mam momentalne přes 50 app a rozhodně to neni konečnej stav, co bych tam mít mohl

jinak taky co rejpeš do studentů, ono v tom věku těch penez na volný věci moc neni, navíc i když sou, tak ti dokážu vyjmenovat mnohem víc důvodu, jak s nima mnohem líp naložit, než je kupování sw, kord když si stahnu trial a do 30s z ní mam full, nebo necham běžet download přes noc a je doma třeba movie nebo game atd

a hlavně tu nezačni zas dĚlat kázaní o naší morálce a radši začni u sebe :wink:
tomashl
Junior

Odeslat příspěvekod odklizec 25. 4. 2005 23:15

tomashl píše:tak z týhle odpovědi je jasně vidět, že si smartphone viděl tak akorát na obrázku a nic víc o tom nevíš, tak si tvoje rady, že stačí mín jak 5app nech tak akorát pro tebe, abych tě potešil, tak na svym sx mam momentalne přes 50 app a rozhodně to neni konečnej stav, co bych tam mít mohl /quote]To te asi zklamu clovece..mam sx1 akorat nemam obsesivni poruchu, ktera mne nuti do nej nainstalovat kazdou aplikaci, ktera se na internetu objevi ;)

tomashl píše:jinak taky co rejpeš do studentů, ono v tom věku těch penez na volný věci moc neni, navíc i když sou, tak ti dokážu vyjmenovat mnohem víc důvodu, jak s nima mnohem líp naložit, než je kupování sw, kord když si stahnu trial a do 30s z ní mam full, nebo necham běžet download přes noc a je doma třeba movie nebo game atde/quote]Nerejpu do studentu, ale do lidi, kteri jsou tak pitomi jako ty, kteri nechteji/nedokazou pochopit, ze kradez je proste kradez, i kdyz to muzou omlouvat jak chteji. A kdyz uz krades, tak se tim aspon nechlub jelito. Je to stejne stupidni jako strkat hrebik do el. zasuvky, nebo "dotykati se kabelu i na zem spadlych" :D

tomashl píše:a hlavně tu nezačni zas dĚlat kázaní o naší morálce a radši začni u sebe :wink::/quote]
A cim konkretne bych mel dle tveho soudu zacit? Jestli jsem kradl SW? Ano kradl..uz jsem to tady rekl, ale nikdy jsem na to nebyl hrdy a uz vubec jsem se tim nechlubil, jako nekdo... Jestli ho kradu dnes? Ne, dekuji. Prijde mi to nefer vuci lidem, kteri doslova poti krev aby program napsali a aby se tim napriklad uzivili. A za druhe, casem i ty pochopis, v cem je vyhoda vlastnit legalni SW, jen musis jeste trochu zestarnout a pochopit par veci ;)

A BTW, kolik z tech 50 aplikaci, ktere sis do sx-ka nahral jsi pustil dneska..vcera..pred tydnem?..tipuju ze ani ne 10?;) To znamena, ze ten zbytek je akorat balast, ktery nepotrebujes a nikdy jsi nepotreboval, ale mas dobry pocit s toho, ze jsi zase vyzral na "pitomce" vyvojare..fakt chytre ;)
odklizec
Junior

Odeslat příspěvekod tomashl 26. 4. 2005 05:53

odklizec píše:Nerejpu do studentu, ale do lidi, kteri jsou tak pitomi jako ty, kteri nechteji/nedokazou pochopit, ze kradez je proste kradez, i kdyz to muzou omlouvat jak chteji. A kdyz uz krades, tak se tim aspon nechlub jelito. Je to stejne stupidni jako strkat hrebik do el. zasuvky, nebo "dotykati se kabelu i na zem spadlych" :D

ty si uplně bl*,ej, tak abych tě uklidil, do firmy kupujem jenom multilicence a veškerej soft potřebnej pro práci tam je koupenej, ale co mam u mě doma muže bejt každýmu jedno a žádnej blb*c, jako ty, se mi nebude snažit tlačit na svědomí, že kredu atd. , jestli ti to tak vadí, tak se o mě přestaň starat, navíc sem pro tebe uplně cizí člověk a nic o mně nevíš, tak si příště další tvoje výlevy nech pro sebe, uděláš líp

abych ti udělal aspon nejak radost, tak za poslední tejden sem nevyužil akorát 1game, jinak všechno, prostě maximalni výkon :wink:
tomashl
Junior

Odeslat příspěvekod BobSegeth 26. 4. 2005 07:02

2 tomashl
dekuju.. jsem rad ze i normalni lide navstevuji mobilmanii, v posledni dobe jsem tady byl v oblezeni nebezpecnych silencu (odklizenec a jumbo)..

2 odklizenec
prosim nauc se cist.. mas vubec zakladni vzdelani??? Obavam se z
ea ne.. Ja ti to nejdulezitejsi v te vete cervene a jeste tucne zvyraznim a ty nic... to jsem necekal.. tak znovu:

(jestli to nepochopis ani napodruhe tak si zavolej nekoho na pomoc )
BobSegeth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BobSegeth 26. 4. 2005 07:18

2 jumbo
jumbo píše:
jenicekk píše:To mas pravdu, neni to otazkou financi....Ne! co to placas...je to hlavne o financich, at delam co delam, tak jako student proste na ty silene drahy apps nemam..a to se treba muzu stavet na hlavu....nerikam ze warez je spravnej, to ne...ale ceny apps taky nejsou na pomery CR v poradku....

A copak by bylo v pořádku?!? Jako student nemůžeš mít to, co má čtyřicetiletý dospělák po více než dvaceti letech práce!!! Začínáš pěkně jako zloděj!!!
BobSegeth
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka