Kupujete si software pro smartphony?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Kupujete si software pro smartphony?
Ano, všechny aplikace mám legální 5 %  3%  [ 5 ]
Ano, často používané programy mám legální 10 %  6%  [ 10 ]
Něco by se našlo, ale většina to nebude 18 %  11%  [ 18 ]
Už jsem to zkusil... 4 %  2%  [ 4 ]
Ne, software nekupuji 77 %  50%  [ 77 ]
Nemám smartphone 38 %  25%  [ 38 ]
Celkem hlasů : 152

Odeslat příspěvekod jumbo 26. 4. 2005 07:44

BobSegeth píše:Mily jumbo.. mnoho studentu ve toho ma vice nez ty ted (verim ze i ja).. a je to jen dobre :lol: A nemaji to jen kvuli bohatym rodicum...

Ať si student má třeba Sněžku, když jí neukradne. Já nejsem rovnostář, co si myslí, že každej má mít stejný ho*no, jako všichni ostatní. Nesnáším ale zloděje a hnusí se mi, že to někdo považuje za normální. Doporučuju všem, kdo si myslí, že ukrást SW nejde, protože to nikomu nechybí, ať něco vymyslí. Ať nad tím stráví moře času, věnuje se tomu naplno, ať je to hlavním zdrojem jeho obživy. A ať pak chcípá hlady, protože nějakej puberťáckej vymaštěnec si myslí, že něco ukrást je normální a že platí jen magoři. MÁM JEN TO, NA CO SI VYDĚLÁM!!! Kecy typu "...jsem jen student, kde na to mám brát..." jsou opravdu jen KECY!!!

Pro všechny zloděje: Kraďte jablka a nechte se pokousat psem! Až bude normální udávat zloděje SW, budou váma nacpaný kartouzy! Jste stejná pakáž, jako zloději aut nebo kapsáři!!!
jumbo
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 26. 4. 2005 07:45

BobSegeth píše:Kdyz mi nekdo ukradne auto tak budu bez auta.. kdyz mi nekdo vykrade byt budu bez vybaveni... kdyz 'UKRADNU' (da-li se tomu tak rici) software... NIKDO O NIC CO JIZ MEL NEPRIJDE... tohle asi ale nechapete...

Těmto argumentům také nerozumím. Jedině tak, že okrást majitele nějaké věci je špatné a okrást vývojáře softwaru je správné. To jste chtěl říct? Protože vývojář samozřejmě o něco přijde, když mu za jeho práci nezaplatíte.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod jumbo 26. 4. 2005 07:51

BobSegeth píše:2 Jumbo&Oklizenec
Kdyz mi nekdo ukradne auto tak budu bez auta.. kdyz mi nekdo vykrade byt budu bez vybaveni... kdyz 'UKRADNU' (da-li se tomu tak rici) software... NIKDO O NIC CO JIZ MEL NEPRIJDE... tohle asi ale nechapete...

Jsem taky student.. Smartfone 5000kc souhlasim.. ale program tam nemam jeden ale cca 30, tedy 30*500=15000... 5000+15000 ANI OMYLEM...

Panove my jsme vam vdecni ze si ty programy kupujete.. jen tak dal... Nejste schopni si obstarat cracky tak to hold musite kupovat.. nezoufejte amateru jako vy je vice....

BS

To jsi na velkém omylu!!! Ten, komu ukradneš software (a nic jiného než krádež to není, nijak jinak se tomu říkat nedá, ty divizno), přijde o výdělek. Jestli si myslíš, že je dneska kumšt najít crack, tak asi podceňuješ sílu kdejakého vyhledávače. Takových stránek ti nasekám do mailu třicet do 30 vteřin (to je zhruba tolik, kolik stihnu zkopírovat ze tří stran odkazů), tak tu nemachruj, že někdo si SW umí obstarat a neschopnej ho musí kupovat. JESTLI NA NĚCO NEMÁŠ, TAK TO PROSTĚ NEMŮŽEŠ MÍT, JESTLI NEJSI ZLODĚJ!!! Ty ale jsi zloděj nejen podle obecné morálky a nepsaných pravidel, ale jsi zloděj i podle zákona!!! Dokonce jsi se k tomu přiznal. Co si o sobě vůbec myslíš? To jsi takový chudák, že se musíš vytahovat, že kradeš?!?
jumbo
Junior

Odeslat příspěvekod BobSegeth 26. 4. 2005 16:39

2 Marek L.
Ciste teoreticky, kdyz vam ukradnu automobil budete asi chvili chodit pesky... prijdete o automobil a budete si muset koupit novy, souhlasite??? Kdyz si zkopiruji vas autorsky software.. prijdete o neco co jste jiz mel?? NIKOLI... tedy zadna kradez... pouze zkopirovani... Kradeze aut a "kradeze" sofwaru nejsou ani zdaleka totez...

Jestlize ciste legalni cestou ziskam crack a program.. je to kradez??? NIKOLI... Za to, ze se crackuji programy si mohou vyvojari samy... za BLBOST se plati.. jestlize neco (program - tedy vec, ktera by vubec nemela byt chranena autorskym zakonem) vypusti do sveta a nejsou shopni zajistit jeho nemenost - odolnost vuci crackum.. nabizi sve dilo ZDARMA
BobSegeth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 26. 4. 2005 16:44

Když budete krást software, tak bude chodit pěšky jeho vývojář. To nechápete?
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod BobSegeth 26. 4. 2005 17:22

Mate pravdu... ale tahle situace nikdy nenastane... to vite sam:-) Rekneme to takhle.. shopni vyvojari napr. Opery pesky chodit jentak chodit nebudou.. a o tom je kapitalismus.. prosadi se Ti silnejsi, chytrejsi.. atd...
BobSegeth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod syrrius 26. 4. 2005 18:09

BobSegeth ma pravdu ja si muzu stahnout program(myslim tim demo nebo trial) ze stranek vyvojare a crack stahnout jinde pak sem v klidu trialovku stahuju od nej (je zdarma) a na crack se autorska prava nevstahujou(aspon myslim) to je problem toho kdo ten crack vymyslel(aspon tak to chapu kdyztak me opravte)
ale jinak vim co to je za drinu udelat pitome sachy do Javy zadna sranda.
ale je to opravdu tou cenou jestli si mam vybrat ze budu platit 800 Kč za N-gage hru nebo 9,99 Eur za nejaky program,a nebo si to stahnu z netu za cca 5Kč tak volim druhou moznost.

je pravda ze timto vyvojar bude mit na veceri suchy chleba s maslem a ne kaviar a tresku,ale i v tomto oboru se da prosperovat
windows se taky kopiruje(ja mam sice original) a presto tam lidi chodi domu a maj co jist :wink: .
Naposledy upravil syrrius dne 26. 4. 2005 18:17, celkově upraveno 1
Er.Ga 628_Alc.Ot maxdb_Nok.3210_Nok.3310_Nok.3315_Nok.7110_Nok.5510 Nok.6210_Nok.3300_Nok.7250_Nok.3650_Nok.N-gage_Nok.6260_Nok.9210 Nok.6230i_SE.W810i_LG.Chocolate_SE.W880_SE.C902_Nok.E50_Sam.Star_Nok.E90....
syrrius
Junior

Odeslat příspěvekod P.V. 26. 4. 2005 18:10

BobSegeth píše:2 Marek L.
Ciste teoreticky, kdyz vam ukradnu automobil budete asi chvili chodit pesky... Kdyz si zkopiruji vas autorsky software.. prijdete o neco co jste jiz mel?? NIKOLI... tedy zadna kradez... pouze zkopirovani...

Jestlize ciste legalni cestou ziskam crack a program.. je to kradez??? NIKOLI... Za to, ze se crackuji programy si mohou vyvojari samy... za BLBOST se plati.. jestlize neco (program - tedy vec, ktera by vubec nemela byt chranena autorskym zakonem) vypusti do sveta a nejsou shopni zajistit jeho nemenost - odolnost vuci crackum.. nabizi sve dilo ZDARMA

Čistě teoreticky, pan BobSeged, návštěvník, má zjevně nějakou poruchu. Nebo spíš jen provokuje (k tomu bych se přikláněl), takže doporučuji nebrat ho příliš vážně.

Každopádně - na každého jednou dojde.
P.V.
P.V.
Junior

Odeslat příspěvekod odklizec 26. 4. 2005 20:33

BobSegeth píše:Jestlize ciste legalni cestou ziskam crack a program.. je to kradez??? NIKOLI... Za to, ze se crackuji programy si mohou vyvojari samy... za BLBOST se plati.. jestlize neco (program - tedy vec, ktera by vubec nemela byt chranena autorskym zakonem) vypusti do sveta a nejsou shopni zajistit jeho nemenost - odolnost vuci crackum.. nabizi sve dilo ZDARMA
Kdyby jsi vedel o cem pises, tak bys takovou blbost nenapsal. Jenze ses ukazal jako totalni ignorant, ktery o programech a o tom jak se pisou, vi asi stejne tolik, jako cvicena opice. Necracknutelny program neexistuje. Jedine co vyvojar udelat muze, je ztizit crackerovi "praci", ale jelikoz se da kazdy program disassemblovat, je kazdy crack jen otazka casu a usili. BTW, spojeni "ciste legalni cestou ziskam crack" ve mne vyvovalo zachvat smichu, ze jsem malem spadl pod stul..to mi nerob clovece..

syrrius píše:BobSegeth ma pravdu ja si muzu stahnout program(myslim tim demo nebo trial) ze stranek vyvojare a crack stahnout jinde pak sem v klidu trialovku stahuju od nej (je zdarma) a na crack se autorska prava nevstahujou(aspon myslim) to je problem toho kdo ten crack vymyslel(aspon tak to chapu kdyztak me opravte)
Opravim te..tim ze crack aplikujes, jsi porusil licencni ujednani mezi tebou a autorem, se kterym vetsinou musis souhlasit, abys program vubec nainstaloval. A i kdyby jsi takove ujednani necetl, nebo v instalaci nebylo, porad je program chranen autorskym pravem a tam jasne stoji, ze dilo nesmis pozmenovat ani jinak modifikovat, pokud ti k tomu autor neda vyslovne povoleni. A to ti urcite zaden autor komercni aplikace neda ;)
odklizec
Junior

Odeslat příspěvekod syrrius 26. 4. 2005 20:43

To odklizec:asi mas pravdu.vzdavam to jsem zlodej stahuju z netu programy na symbian ale nestidim se za to dela to na svete 75% lidi co aktivne vyuzivaji net a velice rad budu patrit mezi ne:-)
rikejte si co chcete ale ja budu na netu stahovat dal.Az cena bude okolo 10-ti korun tak si je vsechny koupim ale do te doby maj vyvojari k veceri chleba a maslo(nic proti vyvojarum :-) )
Er.Ga 628_Alc.Ot maxdb_Nok.3210_Nok.3310_Nok.3315_Nok.7110_Nok.5510 Nok.6210_Nok.3300_Nok.7250_Nok.3650_Nok.N-gage_Nok.6260_Nok.9210 Nok.6230i_SE.W810i_LG.Chocolate_SE.W880_SE.C902_Nok.E50_Sam.Star_Nok.E90....
syrrius
Junior

Odeslat příspěvekod BobSegeth 26. 4. 2005 22:24

2 Odklizenec...
Samozrejme ze cracknout se da kazdy program.. ale ten co jde jednoduse je nabizen uz predem prakticky zadarmo.. :lol:

Ano cracky se shaneji ciste legalni cestou... lelikoz crackeri jsou trosku vyssi kasta a sve programky nechteji platit,tak i pouhe stahnuti cracku nikoho neposkozuje. Copak je zakon na zakazovani programovani cracku?? nikoli....

ne o programovani nevim skutecne nic... hihihihi, na to ze jsem delal diplomku v Delphi skutecne o programovani nevim vuuuuuubec nic...
BobSegeth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BobSegeth 26. 4. 2005 22:28

2 Odklizenec
Kdyz aplikuju crack tak tam neni zadne upozorneni ze porusuji autorska prava... tak jak to mam vedet ze k tomu dochazi??? :lol:
BobSegeth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod P.V. 27. 4. 2005 11:18

BobSegeth píše:Kdyz aplikuju crack tak tam neni zadne upozorneni ze porusuji autorska prava... tak jak to mam vedet ze k tomu dochazi??? :lol:

To je poněkud komické. Co si tedy myslíte, že děláte, když aplikujete crack?

To je jako kdybyste napsal: "Když použiji paklíč nebo vylomím zámek u domu nebo vlezu dovnitř oknem, jak mám vědět, že porušuji domovní svobodu, když to na tom okně nebo dveřích není napsané???".

A teď vážně, Bobe - osobně si myslím, že nejste zlý člověk, jen nějak vnitřně zraněný. Z vašich mailů to lze jasně vyčíst. Možná programátor, kterému někdo někdy nezaplatil za práci (zaměstnavatel? společník? klient?...) nebo vám někdo nějaké know-how či nápad ukradl nebo jste zjistil, že nedokážete udělat dokonalou ochranu proti cracku - a vy to s sebou nesete jako obrovskou křivdu a mstíte se na ostatních (sw firmách). Vaše příspěvky jsou hodně emotivní, tohle nejsou úvahy člověka, který z pohodlnosti nebo vyčuranosti záměrně krade programy.

Proč byste jinak tak usilovně a opakovaně volal do světa, že na tom není nic špatného? Proč by vám na tom tak záleželo, aby ostatní znali váš postoj? Normálně byste to napsal - jako názor do diskuse - jednou a dost. Vy s tím ale máte problém, interní spor. Myslím, že ve skutečnosti vám to vadí, že programy kradete, ale nemůžete si pomoct, musíte to dělat, protože se tím někomu mstíte (možná celému světu, nevím) - a snažíte se s tím přitom vyrovnat.

Vy jste to napsal v této jediné diskusi tolikrát - a ještě používáte emotivní červené zvýraznění (!!) - že to může podle mého názoru znamenat jen to, že - to není okolí, koho se snažíte přesvědčit (vaše argumenty a formulace jsou totiž tak přehnané, že nejsou vůbec přesvědčivé), ale sám sebe.

A ještě jedna zajímavá věc - preferujete velké sw firmy proti malým - to může také souviset s něčím, co jste dělal dříve, a co děláte teď.

Anebo je to možná také úplně jinak...
P.V.
P.V.
Junior

Odeslat příspěvekod jumbo 27. 4. 2005 11:34

BobSegeth píše:2 Odklizenec
Kdyz aplikuju crack tak tam neni zadne upozorneni ze porusuji autorska prava... tak jak to mam vedet ze k tomu dochazi??? :lol:

Jo, to říká každý zloděj. "Já nevěděl, že když jsou dveře do bytu votevřený, že se tam nemá nic brát. Jo, voni sice tak úplně votevřený nebyly, ale stačilo do nic žďuchnout. Trošku silnějc. Beranidlem. Ale pak už votevřený byly a já jsem tu telku fakt potřeboval a já na ní nemám." NEZNALOST ZÁKONA NEOMLOUVÁ!!! Zvlášť ta předstíraná. Kéž už by někdo začal takový zlodějský vymaštěnce stíhat a zavírat!!!
...ten, který nesnáší ZLODĚJE!!!
jumbo
Junior

Odeslat příspěvekod jumbo 27. 4. 2005 11:42

P.V. píše:
BobSegeth píše:Kdyz aplikuju crack tak tam neni zadne upozorneni ze porusuji autorska prava... tak jak to mam vedet ze k tomu dochazi??? :lol:

To je poněkud komické. Co si tedy myslíte, že děláte, když aplikujete crack?

To je jako kdybyste napsal: "Když použiji paklíč nebo vylomím zámek u domu nebo vlezu dovnitř oknem, jak mám vědět, že porušuji domovní svobodu, když to na tom okně nebo dveřích není napsané???".

A teď vážně, Bobe - osobně si myslím, že nejste zlý člověk, jen nějak vnitřně zraněný.
...ten, který nesnáší ZLODĚJE!!!
jumbo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka