Kupujete si software pro smartphony?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Kupujete si software pro smartphony?
Ano, všechny aplikace mám legální 5 %  3%  [ 5 ]
Ano, často používané programy mám legální 10 %  6%  [ 10 ]
Něco by se našlo, ale většina to nebude 18 %  11%  [ 18 ]
Už jsem to zkusil... 4 %  2%  [ 4 ]
Ne, software nekupuji 77 %  50%  [ 77 ]
Nemám smartphone 38 %  25%  [ 38 ]
Celkem hlasů : 152

Odeslat příspěvekod schmid 27. 4. 2005 12:03

Se zájmem jsem si přečetl tuto diskusi a rád bych si po několika týdenním testování zakoupil jeden program (protože jsem také proti krádežím softwaru!!!). Ale "prodejna", na kterou odkazujete (Nokiagalery), tento software momentálně nenabízí. Platit přes svoji kreditku do zahraničí se mi nechce. Je ještě nějaká další možnost? Děkuji za Vaši odpověď. Schmid
schmid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod odklizec 27. 4. 2005 12:26

Zalezi jaky soft shanis?

Co se tyka placeni kartou..ono se to u nas strasne demonizuje, jak to je nebezpecne a jak cloveku hrozi vyluxovani uctu..neni to pravda! Je to stejna fama, jako ze v iraku jsou zbrane hormadneho niceni :D Mnohem vetsi nebezpeci cloveku hrozi, kdyz si vecer nebo i jindy vybira panize z bankomatu ;)

Pri nakupovani na netu staci dat si pozor, aby stranka, na ktere nakupujes byla kryptovana (zkontrolovat certifikat), mit cisty pocitac (zaplatovany OS bez spyware a viru), nenakupovat z "podivnych" stranek, ale nakupovat tam, kde evidentne prodavaji software pro mobily ve velkem (handango atd) a nemas problem. Ja osobne jsem si u banky jeste vyzadal virtualni visa kartu, co je vlastne jen papirek s cislem, ktery je pouzitelny jen na internetu a jen u obchodnika, ktery ma online terminal s kontrolou cvv2. Tim padem je riziko zneuziti jeste mensi, protoze takovou kartou nezaplati pripadny utocnik ani v obchode ani jinde bez radne a online autorizace. Riziko tady samozrejme vzdycky nejake je, ale urcite ne takove, aby clovek musel byt v kreci z toho, ze ma platit kartou na internetu :) Je treba se jen zbavit podvedomeho strachu, ktery v nas vyvolavaji media.
odklizec
Junior

Odeslat příspěvekod Horymir(smazano) 27. 4. 2005 14:14

Jak to tak sleduju, tak moje auditko smazal MarekL z důvodu, že jsem reagoval na to co napsal nějaký Jumbo. Já jsem něvěděl, že se zde mažou i reakce na něčí podnět, kde nebylo ani slovo sprostě a zádné jiné slovní napadání. Myslím, že zmínění moderátor by se měl spíš zamyslet nad příspěvky a urážkami právě Jumba.

ad1) .....zlodějský vymaštěnce....
ad2) .....nějakej puberťáckej vymaštěnec .....
ad3) Ty chudinko!!! Kradeš a ještě máš tu drzost moralizovat?!?
ad4) Ty nedochůdče...

Doopravdy je zde vše posuzováno ze všech stran....to sem ještě nežral :-(((
Horymir(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod schmid 27. 4. 2005 16:11

Odklízeči, díky za odpověď. Chtěl bych si koupit ProfiMail. Schmid
schmid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deawo 27. 4. 2005 16:12

No musím říct, že mi nepřijde kdo krade soft bude krást vše a nepříde mu to divné stím souhlasit nemohu. Padla tu spousta nesmyslných urážek a každý by si měl nejdřív zamést před svím vlastním prahem. Neznám nikoho (soukromníka ne firmu) kdo by měl vše originální a nemluvím jen o softu na telefony mluvím o DVD,audioCD,programy a hry na PC myslím, že lidí co mají vše oficielně zakoupené je strašně málo.
Z toho důvodu mi přijde, že lidé si tu hrají na strašné moralisty a přitom mají aspon jeden soft "kradený" ,nebo "koupený" jak to chcete brát.
Také nechápu pohnutky lidí co jsou hrdí na to, že soft "kradou", nebo "kupujou" to je také příšerný přístup.Jsem hrdý na to, že to kradu. To je jako by někdo jezdil 200km/h na dálnici a chlubil se tím policajtum, ale přesto většina řidičů jezdí jak cche a nechlubí se tím. Jde o to to něčemu přirovnat. A myslím si, že tu není nikdo kdo stoprocentně splnuje zákony a normy. Proto nemá cenu se tím chlubit, ale ani tu moralizovat jako, že já jsem ten nejlepší, vím vše nejlíp, a vy ste až po mě.................
Deawo
Junior

Odeslat příspěvekod BobSegeth 27. 4. 2005 16:35

2 P.V. & Jumbo
To s tim crackem bylo mysleno samozrejme ze srandy panove....
Ja se vas ani presvedcit nesnazim...
Popravde preferuji open source a jsem nazoru, ze by software mel byt pro bezneho uzivatele zdarma a to se mohu myslim povazovat za programatora. Zda se mi to jako lidsky pristup..

2 P.V.
Muj profil se vam podarilo velmi dobre vykreslit... dekuji!!! Usetrim za psychologa, ted uz vim cim to je :D

2 Schmid
Napis co shanis?? Mozna Ti pomuzu.... :lol:
BobSegeth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BobSegeth 27. 4. 2005 16:42

2 Deawo
Souhlasim... ja bych se tim nechlubil, ale pani moraliste me trosku vytaci...

Je videt ze jste inteligentni clovek :tleskani
BobSegeth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nortonek 29. 4. 2005 09:34

Dal jsem si tu práci a pokusil se najít tvůj první přízpěvek,i přesto,že byla bohužel část diskuze smazána,myslím,že jsem ho našel:
BobSegeth píše:nekupuju, proc taky???

1)Spis si koupim neco, co se zadarmo sehnat jednoduse neda, naplatim kde nemusim.. ani z vaseho hlediska ubohych 500Kc.. ale narovinu nedal bych ani 20Kc :lol:

2)V tom to nebude..

3) [i](Smazáno, na MobilManii mluvíme slušně. Marek L.) /i]

4) Prijde mi to naprosto normalni a naopak mi prijde nenormalni si kupovat originalni programy... ani ve svem okoli nikoho kdo ma nutkani za programy platit nemam.. diky bohu. Na sve velkolepe loupeze super softwaru jsem nalezite hrdy!!! Kdo nekrade neni CECH!!!!!

Pane Lutonsky verim ze jste taky pirat kazdym coulem neudelame z Mobilmanie warez server na programy do smartfounu??

Myslím,že tuhle hádku jsi vyvolal ty!Pasáže,které to dokazují,jsem dal tučně.Nejsem člověk,ktarej by měl všechen soft legálně (na PC se snažím za pomocí freewaru,na mobilu to bohužel mnohdy jde obtížně),ale tvé vychloubání skutečně nemá mezí!Jak už jsem jednou psal,kradenej soft si dokáže sehnat prakticky každej,cracky a seriový čísla jsou na každým "kroku".Proto skutečně nechápu proč ze sebe děláš něco víc...Něco víc jsou lidi,kteří za SW platí,protože oni si na to vydělali vlastní prací.
Siemens C35i -> MT50 -> CX65 -> SX1 -> Nokia N70
Nortonek
Junior

Odeslat příspěvekod anawarr 3. 5. 2005 09:19

nechci se tu pouštět do právních analýz,.. pokud někdo stáhne na volně přístupných mediích soft pro svoji potřebu, dál s ním neobchoduje, ani ho nešíří, jeho jednání je naprosto v souladu s platnými zákony ČR. tady se pořád někdo ohání slovem "warez", ale ruku na srdce, snahy o bezplatné získání softu pramení z jeho nehorázných cen, tvořených z 90% maržemy obchodníků a daněmi. pokud bude u nás stát soft 20,- Kč většina lidí si ho ráda zaplatí, ale 2000,- Kč je pro mládež nehoráznost. :hm
anawarr
Junior

Odeslat příspěvekod Caddy 3. 5. 2005 14:59

Deawo: 100% rozumne a pravdive taky uz jsem jel na silnici vic nez 90, ale rozhodne to nepovazuji za nijak prinosne pro diskuse ;))
Caddy
Pokročilý

Odeslat příspěvekod IcemanCZ 3. 5. 2005 15:48

Az budu mit smartphone jako ze o koupi neuvazuji budu to delat zcela stejne jako u pc Napred free a pokud nebude free tak koupit navic zde to neni tak drahe a neni problem si to koupit
Thomas Alva Edison je chlap kvůli kterému musíme dělat na tři směny.
IcemanCZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Riddick 4. 5. 2005 05:32

Jediný kdo krade jsou vývojáři, myslete na to, že neprodávají soft jen pro ČR, ale taky pro Francii, UK, Švédsko, atd. a to nejsou ani zdaleka chudé země a právě v takových zemích je platba 9,99$ absolutní nic, tam si to kupuje spousta lidí a vývojářům nejen že se to vrátí, jim se to vrátí několikanásobně. I kdyby za soft neplatilo 90% lidí tak mají např. Lonely Cat Games z tisíce lidí 50000,-Kč a teď kolik tisíc je U NÁS smartfounů a kolik je smartfounů na světě a kolik je zemí kde mají daleko lepší kupní sílu než my. Kolik stojí Windows XP Professional - 4500,- a to je OS a já mám dát 500,- za mailovej klient? NE.
"I tučňák je jenom člověk"
Riddick
Junior

Odeslat příspěvekod Asspenn 4. 5. 2005 14:50

K neuvěření. Že si někdo může myslet, že nepoctivé ja cracknout soft a ten, kdo si ho pak volně stáhne, už vlastně nekrade, dokážu u patnáctiletých ještě jakžtakž pochopit. Že se někdo kradeným softem chlubí, dokážu pochopit i v pozdní zastydlé pubertě mírně nad dvacet, stejně jako chlubení že někdo jel po dálnici 250 nebo měl dvěapůl promile. Sice neomluvitelné, ale u řady jedinců pochopitelné.
Ale obhajovat to vědomě, prosazovat to jako správné a normální, a ty, kteří to nedělají, napadat, urážet a považovat za méněcenná individua - to je ubohost, provokace, neomalenost, drzost a hlavně jev totálního úpadku systému základních hodnot. Jenom doufám, že tady ty názory nepřevažují proto, že by jejich nositelé byli příslušným procentuálním reprezentativním vzorkem populace, to by bylo celonárodní neštěstí stvrzující, že jsme opravdu národ zlodějů. Tomu se mi nechce věřit a tak doufám, že jde o pár nablblých, pomýlených a případně zhulených a zejména s chutí provokujících jedinců, většinou méněcenných a zakomplexovaných pitomců, pro které je typické, že svým drzým bezohledným vyřváváním překříčí mlčící slušnou většinu. Ovšem pozor: v důsledku nejsou o nic méně nebezpeční a škodliví než třeba stejně se chovající nablblí neofašisti a podobná chátra řešící své mindráky na úkor ostatních. Neměli bychom jim dávat tolik prostoru.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Junior

Odeslat příspěvekod godzilazk 5. 5. 2005 18:28

No koupit software? Proč ne, ale proč když stáhnout přes sítě P2P nebo internet je tak snadné a lákavé a kdo bude kontrolovat Váš mobil? :twisted:
godzilazk
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka