Kupujete si software pro smartphony?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Kupujete si software pro smartphony?
Ano, všechny aplikace mám legální 5 %  3%  [ 5 ]
Ano, často používané programy mám legální 10 %  6%  [ 10 ]
Něco by se našlo, ale většina to nebude 18 %  11%  [ 18 ]
Už jsem to zkusil... 4 %  2%  [ 4 ]
Ne, software nekupuji 77 %  50%  [ 77 ]
Nemám smartphone 38 %  25%  [ 38 ]
Celkem hlasů : 152

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 11. 4. 2005 00:26

Hlavní otázka je jasná: kupujete si pro své smartphony software, nebo ho sháníte jinými cestami? Nechávám na každém, jak moc se svěří. Chtěl bych ale poprosit alespoň o pravdivé klepnutí na odpověď v anketě.

Měl bych i další témata do diskuse, spíš pro ty, kteří software „kupují jinak“:

:arrow: Pokud software nekupujete, proč to děláte? Vždyť programy pro Symbian většinou stojí kolem dvaceti dolarů, což je dnes necelá pětistovka.
    :arrow: Je důvod i ve složitějším nebo méně bezpečném způsobu placení? Pomohlo by vám, kdybyste za software mohli zaplatit třeba bankovním převodem v rámci ČR nebo převodním příkazem z mobilu?
    :arrow: Nemáte strach, že vývojáři si s takovým přístupem příště rozmyslí, aby pracovatli na novém programu?
    :arrow: Připadá vám takový přístup normální, nebo se ve skrytu duše trochu stydíte?s/list:u]Ještě jednou prosím o odpověď na anketu v horní části stránky.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Odeslat příspěvekod pilarius 11. 4. 2005 06:24

Ja se priznam ze nemam ani jednu originalni a ted proc:
:arrow: ani tu petistovku nemam, je mi pouze 14 let...
:arrow: to by mi v tom ze nemam penize opravdu nepomohlo :wink:
:arrow: no tak trosku se bojim, ale freeware bude vzdy a tech programu co je ted vcelku staci
:arrow: pristup mi pripada uplne normalni, nikdo koho znam nekupuje originalni aplikace

EDIT: jeste bych chtel napsat ze tam kde to jde se snazim pouzivat freeware (FExplorer...)
pilarius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod df 11. 4. 2005 15:13

jo, mám sice telefon krátce, ale už mám jednu aplikaci koupenou -Profimail, další budou následovat...
d.f.
df
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod plysatko 11. 4. 2005 16:26

Kupuju programy pro Datafoun II na mda.kgb.cz a platím 200 korun za pět programů + jedna hra a jsem nadšen co to všechno umí !
HTC Universal, Pentax Optio 750 Z, Canon i9950 spdi
plysatko
Junior

Odeslat příspěvekod chev 11. 4. 2005 16:35

Kupuju na jednom skvělym obchodě kde maj všechno zadarmo...
Nejsem blázen abych si kupoval jednu app za 500, jsem jen chudý student a peníze nese*u. Až přestanou lidi vyvíjet aplikace(jako že nepřestanou) tak si je začnu psát sám. A ještě navíc jelikož mám tři smartphony, musel bych ty app kupovat 3x...
HC Moeller Pardubice!
chev
Junior

Odeslat příspěvekod Desperado 11. 4. 2005 16:40

chev: si chudy student a mas tri smartphony ? Takovi lidi jako jsi ty jsou spasou pro vsechny vyvojare.

Ja mam P910i a legalne koupene nasledujici programy:
Magic Profiles Pro
Magic Launcher
Handy Day 2004
Handy Safe 4.0
ProfiMail

To jsou nejdulezitejsi programy ktere pouzivam kazdy den, proto jsem je koupil. A tak to delam i u PC softu....
Desperado
Junior

Odeslat příspěvekod Luba 11. 4. 2005 16:54

Originální verze různých programů jsou dost drahý!!! Až budu mít peněz, že nebudu vědět co s nima, tak si taky něco na fóna koupím, ale jako chudej student si to absolutně nemůžu dovolit! Jestli někomu přebejvají peníze, klidně mi je může poslat, zlobit se rozhodně nebudu!!! :D :D :D
HTC TyTN rullez ;-)
Luba
Junior

Odeslat příspěvekod frouzman 11. 4. 2005 17:35

Aplikaci na svuj foun jsem jeste nekoupil a ze jich pouzivam pomerne dost.Penez prilis nemam a kdybych mel tak bych asi neco i koupill.Veskere penize co se mi pracne podari nastradat davam do PC a do sveho druheho milacka(pritelkyne).Abych pravdu rekl tak stud ani necitim,protoze je to (nozna bohuzel)dnes bezna vec a myslim,ze mi cesi uz mame takovou povahu,ze radeji dame prednost tomu co je zdarma.Co se tyce otazky jestli mam strach z toho,ze to vyvojare software odradi myslim,ze urcite ne,protoze trch je dnes opravdu velky a poptavka jeste poroste a doufam,ze i poroste koupeschopnost obyvatel.
''I believe in myself'' Intel Celeron D350 3.20GHz,Motherboard Asus P4S800D-X,HDD 2x80GB,1GB ram,NVIDIA GeForce NX6200Ax with AGP8X 256MB,C-Media PCI Audio Device
frouzman
Junior

Odeslat příspěvekod tomashl 11. 4. 2005 20:16

pár jich mám, asi tak 20 a nedal sem za ně korunu, všude je využita blbá chyba programátorů, jenom Psiloc mi tak nabídnul skoro všechny svoje app zadarmo :), zbytek bohuzel uz legalni neni a nehodlám kupovat, kde na to mam furt brát? jsem tepv Student a už vidim, jak někde na brigádě makám na soft za 20$ :wink:
Naposledy upravil tomashl dne 12. 4. 2005 19:59, celkově upraveno 1
tomashl
Junior

Odeslat příspěvekod Fido+ 11. 4. 2005 21:57

Pouzivam hodne free programu. Vetsinou jsou dost kvalitni.
Par programu jsem si koupil ale zbytek mam jaksi nelegalne. Duvodu je nekolik. Jeden z duvodu je pochopitelne cena. Ono sice vypada dobre, ze program vyjde zhruba na petistovku. Ovsem to jen u tech nejlevnejsich. Hodne programu je za cenu uplne nesmyslnou. Vyjimkou neni ani $70 za program a to uz je dost na to jakou ma ten program uzitnou hodnotu. Casto mnohem propracovanejsi program na PC stoji polovinu. Neni nahodou nesmysl dat za programy 3-5x vic nez za telefon? To samozrejme v pripade, ze pouzivate programu hodne.
Dalsi a to podstatny duvod je omezovani pouzitelnosti programu ze strany vyrobcu. Neco na zpusob aktivace u Microsoftu ale jeste mnohem horsi. Programy jsou vetsinou vazane na imei telefonu a treba jen koupe novejsiho znamena problemy. Koupeny program nemuzu pouzit bez toho abych se doprosoval u vyrobce o zaslani noveho kodu. Ten mi ani nemusi vyhovet. Navic to jeste znamena cizojazycne doprosovani se coz je casto problem. Dalsi extrem, s kterym jsem se setkal u nekolika koupenych programu je, ze program po nejake dobe tzv. vyprsi. Nainstalovany program se da pouzivat bez omezeni ale beda kdyz nahodou dojde k preformatovani pameti. Pri pokusu o instalaci program napise, ze vyprsela jeho platnost a je treba koupit upgrade. Koupeny program tak nemuzu nainstalovat a za upgrade musim znovu zaplatit.
Za techto podminek odmitam programy kupovat i kdyz bych dal prednost legalnim verzim. Sami vyrobci me ale nuti pouzivat crackle verze diky jejich nesmyslne politice.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 4. 2005 23:32

Mým nejčastěji používaným programem je ProfiMail a ten jsem si koupil. Na správu souborů používám FE Explorer případně ProfiExplorer, který byl přibalen k ProfiMailu. Poté co se objevil Symbian Commander, půjdou oba do háje a investuju těch 9,90$ do něčeho, kde jsem opravdu doma.

Dále mám Yellow FTP, které běhá v demo režimu (neumí uploadovat, což mě nevadí). NetFront mám rovněž v demo režimu a až expiruje, rozhodnu se (asi si ho koupím). Docela by se mi hodil i PDF+, ale tak závislý na něm nejsem, abych za něj platil docela hodně peněz. Uvítal bych i Quick Office, ale ty do SX1 moc nejdou a laborovat s koupeným programem, čili buď se bez nich obejdu nebo si je pořídím "jinak".

Co mě na trhu hodně chybí je nějaký slušný program na třídění SMS do složek, jejich eventuelní mazání a posílání automatických odpovědí.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Junior

Odeslat příspěvekod rk747 12. 4. 2005 01:34

Chudy student a 3 smartphony,to je snad spatny vtip?!
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod teret 12. 4. 2005 05:29

no libi se mi kombinace, jsem chudy student ........... a hned o kousek niz, mam 3 smartfouny ....... , to je teda uplne MEGA chudy student, mensi rada: bud nepis ze si chudy student se tremi smarty nebo ty dva prodej a nakup soft, pokud si ho teda nebudes kupovat hry na ten svuj smazka foun (myslena NGAGE) :-)
teret
Junior

Odeslat příspěvekod STRanger(smazano) 12. 4. 2005 06:18

Zkusil sem to 2x a vzdy mi odmitli moji bankovni kartu neznamo proc, jako platebni prikaz pres telefon by to bylo mnohem lepsi.
STRanger(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paaja 12. 4. 2005 06:34

Zatim jsem zadny SW nekoupil. Duvody?
1.existuji jine moznosti jak se k SW dostat
2.Jeste jsem nenarazil na SW pro S60, se kterym bych byl 100%ne spokojeny. Proslo mi rukama programku v souctu za desitky tisic ale po kazdem preformatovanim telefonu jsem si nechal stejne 2-3 nejpouzivanejsi. Ty "jine moznosti" predstavuji skvely zpusob jak si SW dukladne otestovat nez vyhodim penize za nedodelek.

jasne, neni to spravne, je to kradez, obcas z toho nemam dobry pocit a rozhodne pocitam s tim, ze si alespon ty nejpouzivanejsi programky koupim
Nemyslim si, ze zpusob placeni je hlavni prekazkou nakupu, ale mel by se maximalne zjednodusit, aby neodradil poctivce, ktery se uz rozhodne, ze vyvoj noveho SW podpori.

K prispevkum ve kterych se pisatele divi, ze nekdo kupuje SW: verte mi, ze existuji a neni jich malo. Vetsinou jsou to uzivatele z firem, ktere si nemuzou nebo nechteji dovolit mit SW nelegalni. Kdyby jich nebylo, nemame co stahovat a c r a ck o vat protoze vyvojari by to uz davno zabalili, maximalne by zustalo par nadsencu programujicich stupidni Java hry.
paaja
Kolemjdoucí

Další stránka