Kupujete si software pro smartphony?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Kupujete si software pro smartphony?
Ano, všechny aplikace mám legální 5 %  3%  [ 5 ]
Ano, často používané programy mám legální 10 %  6%  [ 10 ]
Něco by se našlo, ale většina to nebude 18 %  11%  [ 18 ]
Už jsem to zkusil... 4 %  2%  [ 4 ]
Ne, software nekupuji 77 %  50%  [ 77 ]
Nemám smartphone 38 %  25%  [ 38 ]
Celkem hlasů : 152

Odeslat příspěvekod M@ngo 12. 5. 2005 16:08

Ještě na mě nikdo nepřišel a doufám,že nepřijde,softy si raději sháním od kámošů,u těch mi je jedno,kde to vzali ;-)
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod M@ngo 12. 5. 2005 16:09

P.S.jen doufám,že nás moderátoři neudaj :-(
MM...3310 5210 7210 N80 P900 P910i (5000) BB9780&apod. ... nová éra ...MM
M@ngo
Junior

Odeslat příspěvekod Dave 13. 5. 2005 09:52

Kdyby moderátoři udávali, tak to tady za chvilu nemá kdo číst, protože by všichni byli zašití... :wink:
"In the world without walls and fences, who needs Windows and Gates?"
Dave
Junior

Odeslat příspěvekod Johny[CZ] 19. 5. 2005 20:55

Já teda nevim nevim... Jsem student, je mi 17(!), kapesný dostávám 300 na měsíc a doučováním mám další tisícovku na měsíc, o prázkách chodím na brigádu. Telefon si koupit můžu, za našetřený peníze, ale že bych si kupoval soft, to se mi moc nechce. Občas si něco stáhnu (většinou nějaká java), nevím jestli je to free nebo warez. Oni to na těch stránkách stejně nepíšou. Osobně doufám že je to free, a jestli ne, tak si řeknu že to zas tak moc nepotřebuju a nebudu shánět crack. Je sice fajn že i ze svýho "platu" bych si moh koupit 1 app týdně, což není vůbec málo, ale to se nepočítaj časáky, sem tam svačina, sem tam pozvu holku do kina, sem tam na večeři, sem tam jedu za kámošema do Práglu (jsem z MB). Myslíte si že i po tomhle mi zbývaj peníze na orig apps? Ne. A proto je nemám:-). To už bych si radši koupil hru na PC, což využiju mnohem víc, než nějakou app na mobil.
Nepřiklánim se k názoru že platit by měli jenom Švédi a Amíci a další "koupěschopnější" národy, jak tu někdo psal. Na mě je to možná moc drahý, ale co, jsem mladej a obejdu se bez většiny věcí:-). Ještě jsem nedspěl do stádia že bych potřeboval na mobil tolik apps. Všechno co tam potřebuju je telefonování, SMS, MMS, foťák, MP3 player a tím jsme asi skončili. Budu si kupovat 6630, tak jsem docela zvědavej ještě na ebooks:-).
Možná jsem na Vás ještě moc mladej a spousta věcí nechápu, ale co bych za to dal kdybyste měli pravdu....
Mějte se všichni a buďte na sebe hodní, některý příspěvky se skoro nedaj číst:-//
Johny[CZ]
Junior

Odeslat příspěvekod Nortonek 19. 5. 2005 21:06

2Johny[CZ]:
Na telefonování,SMS,MMS,foťák,MP3 player,případně eBooky nepotřebuješ mobil s OS.Stačí ti "obyčejnej" mobil.Chytrý telefon si snad kupuješ,abys využíval všechny jeho funkce...a k tomu chtě nechtě potřebuješ programy.
Siemens C35i -> MT50 -> CX65 -> SX1 -> Nokia N70
Nortonek
Junior

Odeslat příspěvekod velkejfrajer 22. 5. 2005 15:09

nikdy jsem si nekoupil ani 1 SW a ani 1 hru na n-gage(a to ze jich mam doma hodne). ALe asi kdybych si hodne vydelaval tak si asi budu SW kupovat
alcatel one touch db - nokia 6510 - sony ericsson t68i - sony ericsson t 310 - nokia 3650 - nokia n-gage - nokia 3650(znova) - siemens c35i - nokia 6310i (vice v servisu nez u me)
velkejfrajer
Junior

Odeslat příspěvekod schmid 31. 5. 2005 09:06

Software bych si i rád koupil, ale mělo by to být vše trošku jednodušší: od možnosti si prográmek otestovat (snadné stažení a instalace demoverze do mobilu včetně možnosti jednoduché odinstalace) až po možnost rychlého, jednoduchého a bezpečného způsobu zaplacení (např. online platba přes eBanku s minimální přirážkou apod.). To co používám pro svoji práci a co mi "usnadňuje život" si rád zaplatím, protože krást se nemá - nic! S pozdravem všem Polda
schmid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Johny[CZ] 31. 5. 2005 17:19

2 Nortonek: V tom je právě ten muj průšvih. Já koupil 6630 ještě levnějc než třeba 6230i, což jsem plánoval, a navíc se mi nepovedlo dostat eBook do blbafounu (ale neřikám že to nejde)...
A co takhle zkusit getjar? Je tam pousta free symbianovskejch apps, pro ty, kteří si nemohou dovolit platit za soft. Jako já;-)
Johny[CZ]
Junior

Odeslat příspěvekod MartinH 10. 6. 2005 07:40

to je neuvěřitelná diskuse. Z 90-ti procent exhibice zlodějů softwaru. Jestliže si přece kupuji smartphone, mám pro to nějaké důvody. Vyžaduje-li tuto funkčnost moje práce, mám nejspíš příjem umožňující nákup aplikací (při současném kursu koruny vůči dolaru navíc není průměrná cena SW zdaleka oněch oplakávaných 500). Jestliže si někdo pořídí za pár šupů starší smartphone, má si také pohlídat, jaké jsou k telefonu licence(dost aplikací je vázáno na IMEI) a to by také mělo cenu telefonu ovlivnit. V žádné jiné oblasti, než informačni (a teď myslím software, knihy, hudba, film) není standardem, že když je výrobek drahý, tak ho ukradnu.
Myslím, že result je jasný: kdo nemá na aplikace, ať si nekupuje smartphone. Řeči o zametání před vlastním prahem moralisty jsou k ničemu. Každá nelegálně vlastněná věc je špatná. Také zejména u hudby a filmá nesouhlasím s cenami a proto většinu věcí nekupuji a tím pádem ale taky nemám. To už je ale do jiné diskuse.
MartinH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Riddick 15. 6. 2005 05:10

MartinH píše:........při současném kursu koruny vůči dolaru navíc není průměrná cena SW zdaleka oněch oplakávaných 500)......c/quote]

Jo máš pravdu není to 500, ale pouhopouhých 499,75kč. Ale i přesto jsem si nedávno koupil hru za 500,- jmenuje se Legacy a je to fakt sqělý RPG pro smarty. vřele doporučuju! :)
"I tučňák je jenom člověk"
Riddick
Junior

Odeslat příspěvekod SPSS 24. 6. 2005 15:07

Ja sem si v zivote koupil 1 java hru a to je vsechno jinak si vse "kupuji" na mIRC
SPSS
Junior

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 24. 6. 2005 15:48

hmm já si kupuju hry pouze občas, hlavně teda z časopisu Mobility, hlavně na stránkách kde pracuju je většina zdarma nebo trial takže nemám důvod krást. Moje stránky jsou http://www.NajděteSiToSami.cz
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Popi 24. 6. 2005 16:17

SPSS píše:mam stejnej nazor jako ty :tleskani-/quote]

Myslím že nejsme sami... :twisted:

EDIT: děkuji za smazání "trochu" offtpicu... :x ale když on mě vyhecoval tim svym "najdetesitosami".... a kdo nevi o co tu slo at se podiva na fotku uzivatele radekm... ta je... :tleskani
..?
Popi
Junior

Odeslat příspěvekod radekm (novy) 24. 6. 2005 17:28

Co máš? Chtěl bys to stránku znát? tam je vše freeware nebo Dema. A jestli máš něco proti mé osobě či fotce vyjádři se přes SZ.
(toto je můj osobní názor, nemusí se vám líbit, ale nemusíte mě za něj kamenovat)
radekm (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 24. 6. 2005 19:22

Řešte prosím soukromé problémy, které se netýkají tématu této diskuze, například v soukromých zprávách. Nebo použijte Smetiště. Tady vám to smažeme. Děkuji
Marek Lutonský
Hlavní administrátor

Předchozí stránka