iPhone 3G - obecná diskuse

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod aacid 25. 9. 2008 15:02

TOM_12: tak to som nevedel, vzhladom na to ze som pisal 3 hodiny po poslednom prispevku ktory sa vobec netvaril ze nieco ukoncuje a proste som napisal svoj nazor, nemozem si dovolit sledovat toho forum kazdych 20 minut, preto napisem ked mozem...
aacid
Junior

Odeslat příspěvekod Kudli3 25. 9. 2008 15:41

Ja si taky myslim ze se neukoncilo.. Ale uz je to proste trochu moc, je to pprat dokola a nevim nema to vyznam je to opravdu jak jit do tematu o n95 a zacot tam jak je naprd atp. Myslim si, ze treba nokia udelala sve n95 daleko vetsi reklamu.. Na iPhone 3G nejvice asi zmedializovali operatori a asi se jim to vyplatilo, apple si myslim zadnou obri reklamu neudelal nebo u nas ze strany apple vubec neco bylo?
Mysto aby zde probihala diskuze o iP tak se tu probira nazor jednoho cloveka v tematu o n95 uz by za to hrozili bannem..
Kudli3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tom_82 26. 9. 2008 10:43

Kudli3: V mém původně posledním příspěvku se nachází dvě krátké věty ve znění: "To je vše. Tímto končím." Tak nechápu, co tady všichni pořád řešíte nebo co se mnou ještě řešit chcete. Že na slovensku mají zřejmě problémy s internetem (nic proti), tak za to já bohužel nemůžu - ale absolutně nechápu tebe: Na jednu stranu píšeš, že to ještě neskončilo a zřejmě toužíš to probírat dál .. a na stranu druhou se rozčiluješ, že se tu pořád dokola probírá názor jednoho člověka a oháníš se bannem. :roll:

Tak se zabývejte svým milovaným iPhonem, vyměňujte si užitečné rady i odkazy a se mnou zde už nepočítejte. Tuhle větu by snad už mohlo pochopit i to největší tele..
Tom_82
Junior

Odeslat příspěvekod Sattero 26. 9. 2008 16:29

No konečně Tomášek vypadl :) Má někdo nějaký dotaz konstruktivního charakteru? :)
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 26. 9. 2008 21:00

Mám dotaz a myslím že už se to tu probíralo: Bude čeština v dalčím FW ještě do konce roku?
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Sattero 26. 9. 2008 21:08

Měla by být do konce tohoto roku. Nejvíc se počítá do konce listopadu. Takový odhad, ale docela reálný. Taky by mohla být "lock screen" => Když iPhone uspíš (vrchní tlačítko) a pak ho vzbudíš, zobrazí se ti krom možnosti odblokování a přehrávače hudby i zmeškané hovory, počasí atd. Bůhví kdy to ale bude... S češtinou je to jistější :)
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 26. 9. 2008 22:26

Dík za reakci,tyhle drobnosti mi ani tak nevadí a nepřítomnost češtiny ostatně také ne,když ale bude tak O.K./Především chci aby se korektně zobrazovaly v ČJ dny a měsíce v kalendáři...
Apple prý už dal vývojářům k dispozici BETA verzi FW 2.2

http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=1&t=9271

http://www.informationweek.com/blog/mai ... ne_fi.html

Nejviditelnější změnou je prostředí SAFARI....nic bližšího ohledně podpory jazyků ale nikde najít nemohu.
http://iphone.technovinky.com/iphone/ap ... 22-beta-1/

EDIT:
Našel jsem celkem zajímavý tip,jak při psaní SMS/Poznámek aj.zrušit tu EN T9...vypnout nejde (To by mělo být snad v loklaizované verzi možné) a stále navrhuje slova která musíš křžkem rušit.

http://www.macblog.sk/iphone/1314.html
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Sattero 26. 9. 2008 22:40

T9 již není problém. Jediné co stačí, je v nastavení změnit nastavení klávesnice na české. Slovník je pak prázdný a učí se tvá slova... O 2.2 bych radši moc nefantazíroval. Nevíme kdy vyjde a jestli to bude nakonec ten FW s češtinou a pro mě důležitou "lock screen" :)
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 26. 9. 2008 22:52

Jasně,ono se hodně mluví o listopadu max. do konce roku tak uvidíme.Počkám až to bude součástí FW tedy oficiálně....na jailbreak+neofic. češtinu se vzhledem k riziku propadnutí záruky rozhodně nechystám.
Na fóru iPhone pár lidí píše že log JB je v iPhone v nějaké speciání části paměti kde se ukládají záznamy o CRASH či počátečním souštění a aktivaci.Někdo to zkoušel a i po xtém restore,baseband či virginize to tam stále bylo.
Nikdo neví zda p tom budou v servisu pátrat kdž bude někdo třeba reklamovat displej či repro a jiné,ale myslím že v případě dražší opravy se na to zaměří aby nemuseli záruku uznat a zaplatil to majitel.Zatím zde v česku servisy nejsou a snad se to posílá do německa,dám krk na to že serčvisáci jsou řádně proškoleni aby případný JB odhalili...zvlášt po tom co se dělo u první verze.....apple se to ani trochu nelíbilo.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod D.U.K.E. 1. 10. 2008 19:43

takže dovolím si i já přispět svoji troškou do mlýna:

vlastnil jsem (rozuměj, opravdu vlastnil, ne měl půjčené nebo tak něco) více než sto telefonů. V poslední době to byly telefony Nokia N82 a HTC Diamond, teď jsem již cca měsíc majitelem iPhonu 3G v 8 gigabytové verzi.

když tu někdo napíše, že je to cihla, plácačka na mouchy a závaží, tak to s klidem přehlížím....vyvolávat flame není nic moc těžkého. pro mě iPhone představuje to nejlepší řešení v oblasti mobilního a použitelného internetu kdykoliv a kdekoliv, žádný z mých předchozích telefonů, včetně HTC Diamondu takto user-friendly při používání internetu nebyl. Obrovský displej s opravdu použitelným dotekovým ovládáním, překlepů je minimum. Samozřejmě iPhone je takřka nepoužitelný bez neomezeného datového paušálu, což ale v mém případě, kdy to Vodafone dotoval sražením ceny na polovinu, nebyl problém.

samozřejmě nebudu rozebírat e-mailového klienta, ten je už dotažen k praktické dokonalosti ve více telefonech, u iPhonu mě těší množství dobrých utilitek už i v základu (online sledování burz, počasí, přístup na youtube), spousta další lze neinstalovat bez nutnosti mít PC po ruce...další obrovská výhoda, aplikací je dostatek, pochopitelně zatím nelze nakupovat placené díky už mnohokrát přetřásanému problému s registraci českých platebních karet (mluvím o případě, že nemáte JB a také se nechcete registrovat třeba přes sousední Polsko).

MMS nemá....no a co??? za celý život jsem jich poslal tak do 20. Foto v mobilu je slabý, max tam na momentku, ale opět neřeším. Sdílení souborů přes BT? zamrzí, snad vyřeší nějaká verze FW.

Co se mi opravdu nelíbí, tak to je iTunes, ne ani tak program, ale prostě to, že iPhone nepodporuje mass storage, což je při jeho velké vnitřní paměti velká škoda a z pohledu uživatelské přívětivosti velký krok zpět. Kdyby byla volba iTunes nebo mass storage nezlobil bych se.

Závěrem jen tolik a stručně: pokud znáte silné stránky iPhonu a víte na co ho chcete (ne machrováni opravdu nemyslím) tak do něj jděte, budete spokojeni!!
D.U.K.E.
Junior

Odeslat příspěvekod Sattero 1. 10. 2008 20:26

Tak zaznamenal jsem první problém. Vtekla mi voda nějakým způsobem pod sleep button a ten nyní skoro nereaguje, no vlastně zareaguje jen jednou z deseti pokusů. O víkendu zajdu vyreklamovat. Holt aplikoval jsem fólii a tam byl nutnost použít destilku. Nic se nestane, vypnutý iPhone, nezanechává vodní kámen, takže po uschnutí bezestopy zmizí, ale jen vrchní tlačítko nějak začlo blbnout. Zkusil sem restore, jestli to není chyba SW, ale asi ne. Ale jinak perfektní telefonek. Toto se mi ale stalo i u Heralda, když bylo benku vlhko :(
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod P-atr1k. 4. 10. 2008 15:32

Sattero: To se mi nastesti nestalo. :-)

D.U.K.E.: Ten Mass Storage mě moc nevadí. Ale tak pokud se chceš pustit do nelegálního nahrávání a experimentů, tak prosím: http://www.iphoneaplikace.cz/pwnplayer/ . Přes Cydii budeš mít brzo možnost. Ale bejt tebou, tak to nedelam :-D
P-atr1k.
Junior

Odeslat příspěvekod Sattero 4. 10. 2008 18:38

No tak už sem zanesl iPhone do O2 na reklamaci a dali mi na zápujčku zdarma stejný iPhone (16GB, černý). Tím mi teda kluci z O2 zvedli náladu... Jinak to s tím vyměněním kus za kus platí jen při vážném problému (což čudlík není) a většinou to dělají do jednoho měsíce po zakoupení... no a ten už je dávno pryč (teda v mém případě) :)
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod Daemon666 7. 10. 2008 19:55

Zdravim,
mam takovej dotazek. Vcera jsem si poridil iPhone 3G od T-Mobile a ted jsem zjistil, ze kdyz kliknu na Clock, tak se otevre okno - dole jsou stopky apod, ale nemohu na nic kliknout a za chvilku se okno zase zavre. Dalsi - kdyz dam v general Date § Time, tak blikne cerna obrazovka a hodi to nazpatek do uvodni obrazovky. A zatim posledni... Kdyz dam v v Settings Mail Contacts, Calendars a roluju uplne dolu, tak opet skoci cerna obrazovka a titulni obrazovka... Vetsinou predtim nez doroluji na Calendar... Poradi nekdo ? Diky moc
PS3/PS4: Glendoveer
XBOX360: Glendoveer

Na čem hraji:
PC, ASUS X550C, Fujitsu Lifebook AH512, Acer D255, PS2, PS3 Super -Slim 500GB, PS4 500GB, PSP, GC, DS Lite, GBA, AmigaCD32, XBOX 360 60GB, iPhone 4 32GB, Samsung Galaxy Note 4.
Daemon666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 7. 10. 2008 20:08

To hryznuti v setting dej regional setting z US na UnitedKingdom mělo by to pomoci,kdyby ne udělej RESTORE .
Předpokládám že jsi iPhone updatoval přes iTunes na FW2.1 je to známý problém
Cheetah007

Předchozí stránkaDalší stránka