od D.U.K.E. 1. 10. 2008 19:43
takže dovolím si i já přispět svoji troškou do mlýna:
vlastnil jsem (rozuměj, opravdu vlastnil, ne měl půjčené nebo tak něco) více než sto telefonů. V poslední době to byly telefony Nokia N82 a HTC Diamond, teď jsem již cca měsíc majitelem iPhonu 3G v 8 gigabytové verzi.
když tu někdo napíše, že je to cihla, plácačka na mouchy a závaží, tak to s klidem přehlížím....vyvolávat flame není nic moc těžkého. pro mě iPhone představuje to nejlepší řešení v oblasti mobilního a použitelného internetu kdykoliv a kdekoliv, žádný z mých předchozích telefonů, včetně HTC Diamondu takto user-friendly při používání internetu nebyl. Obrovský displej s opravdu použitelným dotekovým ovládáním, překlepů je minimum. Samozřejmě iPhone je takřka nepoužitelný bez neomezeného datového paušálu, což ale v mém případě, kdy to Vodafone dotoval sražením ceny na polovinu, nebyl problém.
samozřejmě nebudu rozebírat e-mailového klienta, ten je už dotažen k praktické dokonalosti ve více telefonech, u iPhonu mě těší množství dobrých utilitek už i v základu (online sledování burz, počasí, přístup na youtube), spousta další lze neinstalovat bez nutnosti mít PC po ruce...další obrovská výhoda, aplikací je dostatek, pochopitelně zatím nelze nakupovat placené díky už mnohokrát přetřásanému problému s registraci českých platebních karet (mluvím o případě, že nemáte JB a také se nechcete registrovat třeba přes sousední Polsko).
MMS nemá....no a co??? za celý život jsem jich poslal tak do 20. Foto v mobilu je slabý, max tam na momentku, ale opět neřeším. Sdílení souborů přes BT? zamrzí, snad vyřeší nějaká verze FW.
Co se mi opravdu nelíbí, tak to je iTunes, ne ani tak program, ale prostě to, že iPhone nepodporuje mass storage, což je při jeho velké vnitřní paměti velká škoda a z pohledu uživatelské přívětivosti velký krok zpět. Kdyby byla volba iTunes nebo mass storage nezlobil bych se.
Závěrem jen tolik a stručně: pokud znáte silné stránky iPhonu a víte na co ho chcete (ne machrováni opravdu nemyslím) tak do něj jděte, budete spokojeni!!