iPhone 3G - obecná diskuse

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Kudli3 24. 9. 2008 16:15

Tak ja jsem si iP koupil proto, ze jsem nemel telefon (3410 nebo tak neco) a chtel jsem si koupit iPod Touch 2g.. tak sem si rekl proc nezkusit rovnou iP sice si priplatim ale budu z toho moct i telefonovat.. a musim rict, ze me zatim nak nezklamal, ano nektere veci nema ale to co se tu pise tak mi nechybi.. kolikrat sem poslal mms v zivote? Kdyz moc tak 10× a jak se tu taky pise, tak prinejhorsim si stahnu app z iTunes nebo rovnou z mobilu (ale to zde nebudu rozebírat). Na volani a sms mi staci a po par dnes se mi pise sms rychle a celkem pohodlne, ano semtam preklep ale to se stane i u normalniho telefonu a nekolikrat a tady navic nemusim mackat tlaciko nekolikrat.
Co se tyce BT tak nepotebuju si s nekym posilat ruzne veci delal jsem to minimalne.. k BT HF nikdy sem nevyuzil a pokud nebudu mit povolani jako ridic, tak tezko vyuziju mam radeji klasicky sluchatka jak se zde taky pise.
K hudbe, neni co vytknout proste iPod.. od doby co jsem mel prvni iPod nic jineho na hudbu nechci..
Na prehravani videi dokonaly, ano nutne konvertovat na potrebny format ale u ktereho telefonu se to nemusi... ?! WM hm dobre tak si kupte WM.
Prohlizeni fotek nema chybu a nahrat si tam mnoztvi fotek bez problemu.. jednim duvodem proc jsem chtel iPod touch/iP byl tim abych si nahral fotky a mel to jako prohlizec fotek..
K fotaku, ano kupoval jsem si fotomobily ale kolikrat sem stim neco poradnyho vyfotil.. vzdy akorat nakou prkotinu a k nataceni to stejny.. takze kdybych chtel nakou nahravku mam v iP nahratou app na nataceni ale kolikrat ju vyuziju je to spiz tak z recese..
Musim rict, ze co iP ma je dotazeny a co nema snad casem bude ale ze by mi vylozene neco chybelo se rict neda.
Kudli3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod andre (novy) 24. 9. 2008 16:36

Tom_82 píše:Může mi někdo vysvětlit, v čem je ta plácačka na mouchy tak jedinečná? Protože kromě velké reklamní kampani v tom nevidím nic tak extra jak se všude uvádí..

Ta velká senzační nafouklá bublina zvaná iPHONE se ani v nejmenším nedá srovnat s moderními mobily (neže tak se smartphony), nic to pořádně neumí a poruchovost je na podobné úrovni jako zkrachovalý Siemens. Stačí projít pár diskuzí a stránek a sami uvidíte, že nejsem tak daleko od skutečnosti.

FAKTA - CO iPHONE NEUMÍ:
* Neumí natáčet video a fotoaparát nemá zoom
* Nelze jej ovládat hlasem
* Nepodporuje MMS
* Jako vyzvánění nelze použít MP3/iTunes skladby
* Má nevyměnitelnou baterii
* Nemá Bluetooth stereo profil
* Nemá GPS
* Nepodporuje paměťové karty
* Nepodporuje sítě třetí generace

TAK V ČEM JE TA SENZACE? Děkuji

ale to sem nemusis psat, kdyby ses podival o stranku zpet tak tam je vypsano vse co iphone neumi
,,The World is not Enough"

Blackberry 9700 Bold
andre (novy)
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sattero 24. 9. 2008 18:04

opravdu v pořádku nejsi. Pokud zastáváš názor, že iPhone je cihla, nechápu, proč sem lezeš. Tvá omezenost je nezměrná. Napsal jsem ti spolu s tvou diagnostikou i vyvrácení mýtů. Očividně je nechceš přijmout, neboť sis koupil onu Nokii N95 a teď si zoufáš :) Já takový problém nemám. Věděl jsem do čeho jdu, měl jsem za poslední dobu Nokii N80, N95, N95 8GB, HTC Herald a HTC Diamond. Vím proč je pro mě iphone dobrý, v čem má nedostatky a jak ho můžu využít. Jsem člověk využívající moderní technologie hlavně v oblasti IT a kuchyně. Rád zabřednu do diskuze s lidmi, kteří jsou schopni přijímat nové myšlenky, nové postupy, ... To ty ale nejsi, protože jsi ťulpas a sluha bramborového krále (kdo viděl trpaslíka, ví své).

Ad: Toto píšu z iPhone a kdybych nepsal s diakritikou, mám to o kus ryhleji. Holt zvyk je zvyk :)
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod Kudli3 24. 9. 2008 19:55

Tak ze je iphone cihla s tim taky rozhodne nesouhlasim :) dam ho do kapsy a nevim o nem! Nepisu temer nebo skoro vubec ale parkrat se mi stalo, se jsem zapomnel ze ho mam v kapse.
Dnes se me ptali i známi jestli to neni cihla a ja se jen usmival a mlcel jsem. Tim jak je to tenky tim je to kompaktni takze to perfektne padne jak do kapsi tak do ruky.

OT: Toto jsem psal taky z iPu a to ikdyz sem momentalne u pc :)
Kudli3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wizpal 24. 9. 2008 21:30

andre (novy) píše:
Tom_82 píše:Může mi někdo vysvětlit, v čem je ta plácačka na mouchy tak jedinečná? Protože kromě velké reklamní kampani v tom nevidím nic tak extra jak se všude uvádí..

Ta velká senzační nafouklá bublina zvaná iPHONE se ani v nejmenším nedá srovnat s moderními mobily (neže tak se smartphony), nic to pořádně neumí a poruchovost je na podobné úrovni jako zkrachovalý Siemens. Stačí projít pár diskuzí a stránek a sami uvidíte, že nejsem tak daleko od skutečnosti.

FAKTA - CO iPHONE NEUMÍ:
* Neumí natáčet video a fotoaparát nemá zoom
* Nelze jej ovládat hlasem
* Nepodporuje MMS
* Jako vyzvánění nelze použít MP3/iTunes skladby
* Má nevyměnitelnou baterii
* Nemá Bluetooth stereo profil
* Nemá GPS
* Nepodporuje paměťové karty
* Nepodporuje sítě třetí generace

TAK V ČEM JE TA SENZACE? Děkuji

ale to sem nemusis psat, kdyby ses podival o stranku zpet tak tam je vypsano vse co iphone neumi

konečně někdo normální a ne jen tupá ovce, co vidí reklamu na iPhone a hned o půlnoci slintá před obchodem. :-))

ještě bych snad doplnil, že iPhone nepodporuje v prohlížeči Safari flash a Javu...to je to s tím webem, jak jsem o tom mluvil o pár stránek dříve. nevím, jak vám, ale mě tyto dvě technologie přijdou nezbytné.
Keep It Simple, Stupid!
wizpal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sattero 24. 9. 2008 21:35

No co se týče mobilu, tak mi Java nechybí. Přecijen je na tom stavěno spíše internetové bankovnictví a podobné aplikace. Flash by ale měl mít, to je chyba a taky by se hodilo, kdyby Safari více optimalizovali nebo prostě něco udělali. Po čase padne na Today screen.
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod mik33n 25. 9. 2008 00:13

Ja teda nevim jak kdo, ale ja zadnou reklamu na iPhone nevidel a natoz abych nad ni slintal. A prece jsem si ho koupil. Je to ale spis o tom ze jsem si precetl co to umi a porovnal s tim co potrebuji, pak jsem si ho vyzkousel, zalibil se mi a az potom jsem ho koupil. Jedina funkce ktera me trosku chybi jsou ty mms. Preci jen asi tak 10 za rok jsem jich poslal :-) Ja nejak nevim co se porad resi, ten telefon neni dokonaly a snad kazdy soudny clovek to musi uznat, ale nic prece nemuze byt dokonale a vyhovovat kazdemu z nas. Me treba iPhone staci a to jsem vystridal uz pres 15 mobilu. Od hloupych az po chytre a pracoval jsem v jedne nejmenovane ruzove firme takze jsem si dost jinych telefonu ozkousel. Na kazdem telefonu se najdou nejake nedostatky. Me se treba na iPhonu strasne libi ze je pevny jak kamen, nikde se nic ani nehne a nevrzne. To ocenuji protoze kazdy telefon co jsem mel se mi rozvrzal. A to i ty o kterych se v recencich psalo ze nevrzou. Abych to shrnul iPhone neni pro kazdeho, stejne jako treba N95 nebo Diamond, ale nevim proc se nad tim porad nekdo vzteka. Jdu se asi vrhnout na forum o N95 a dalsich a psat nedostatky a desne se u toho rozcilovat :lol:
mik33n
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kudli3 25. 9. 2008 07:42

Tak zatim jedinou vec sem zatim pocitil co mi celkem vadi a to, ze ma jack na sluchatka nahore a ne dole ikdyz je to asi o zvyku..
Kudli3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sattero 25. 9. 2008 07:52

No to je spíš o zvyku. Já osobně si nedokážu představit jack dole vedle konektoru pro nabíjení/sync. Když iPhone prdneš do dokovací stanice, nevím, jak bys tam vrazil ještě sluchátka :)
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod Tom_82 25. 9. 2008 08:45

Hele, nechci se tady hádat, urážet (jak to někteří jednoduší jedinci tady tak dobře umí) a šířit flame či snad paniku. Svůj názor jsem napsal, stále si za ním stojím (se kterým poměrně spousta lidí souhlasí) a tím to končí.

Sattero: Nechápu, co na tom není v pořádku a proč bych měl být omezený. Místo neustálých trapných urážek si raději dej tu svou hlavu do pořádku (už název tvých stránek "Chlupatá prd€l" mluví za vše :lol: ), protože nechápu, proč bych sem neměl lozit - každý snad může sdělit svůj názor, navíc ve vlákně, které je k tomu určené, ne? 8-P A že se ti můj názor nelíbí, tak mě hned nemusíš vyhazovat, je to příliš dětinské :oboze Mimochodem opět bych rád zdůraznil, že po iPhonu netoužím, vůbec se mi nelíbí a absolutně nevyhovuje mým představám. Mám N95 8GB, to je pravda - ale v životě nikdy by mě nenapadlo to jakýmkoliv způsobem srovnávat s iPhonem - který je kromě dotykového displeje a větší paměti ve všem na úplně jiné (horší) úrovni.

Diskuze nejsou jen k tomu, aby se sešla parta teenagerů a pochvalovala si funkce přístroje. Je to o tom, aby se DISKUTOVALO ve všech směrech. A jelikož používáš poměrně ostrá slova, mohu ti upřímně napsat, že ty diskutovat neumíš.
Tom_82
Junior

Odeslat příspěvekod Sattero 25. 9. 2008 08:59

Tomíku Tomíku. Ty jsi opravdu trdlo. Pokud, jak sám píšeš, nemáš zájem o iPhone, nelíbí se ti a nevyhovuje tak opravdu nechápu, proč sem píšeš. Mě nevyhovuje Nokia N95 a píšu to snad na fóra o Nokii N95? Ne. Rozdíl mezi námi ale je, že já ti napsal odpověď s vysvětlením co je pravda a co ne. Tys napsal mýty, nikoli fakta. Poté se nediv, že jsem po tobě vystartoval. Podobných lidí zde psalo již hromada. Stačí se podívat o pár stran zpět. Vše jsme vysvětlili, něco potvrdili, něco vyvrátili. Ty ale trváš na dávno vyvrácených mýtech a pořád se snažíš dělat chytrého, ale sám zde píšeš jen z trucu. Pokud tě tedy iPhone nezajímá, nepiš sem. Nikdo není zvědavý na neustále se opakující příspěvky ala "nemá GPS", když to není pravda. Do fóra by se měly psát objektivní a SKUTEČNÉ problémy, rady a diskuze by se měla zaměřit co nejvíc na objektivnost. Toho bohužel ty nejsi schopen.

iPhone není telefon bez chybičky, ale to ani Nokia N95, HTC Diamond, Siemens C35i. Dokud si to neuvědomíš, nevím, co ti na to mám říct. Kdyby tě iPhone opravdu nezajímal, jak sám tvrdíš, nebudeš tady doslova a do písmene prudit hloupými dotazy trváním na mýtech. Ano, opakuji se, ale třeba se ti to konečně promítne do mozkovny.

Pokud máš problém s názvem mého webu, je to tvůj problém. Web má mít zajímavý název, tedy název, který ti v hlavě aspoň chvíli zůstane. To je ale téma do jiné diskuze.
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod Tom_82 25. 9. 2008 09:07

Předpokládám, že jsi celou tu zprávu psal na iPhonu :lol:

No, nevím komu se co a jakým způsobem promítá v mozkovně, ale už jsem jednou jasně napsal, že I KDYŽ MĚ iPHONE NEZAJÍMÁ, tak mě zajímaly názory jeho majitelů - proto jsem zde taky napsal.
Nelezu sem a nepíšu to všechno jen proto, že se nudím, nebo že chci někoho vyprovokovat. Všude je to samý iPhone, operátoři z toho udělali velkou akci a přitom když to srovnám s jinými telefony a přečtu si pár příspěvků od nespokojených vlastníků, tak žádná "bomba". Proto mě možná určitá zvědavost donutila vyhledat si toto vlákno a napsat pár slov. To je vše. Tímto končím.
Tom_82
Junior

Odeslat příspěvekod Sattero 25. 9. 2008 09:16

Nepsal na iPhone, i když to není problém. Neměl sem s tím problém ani na Heraldovi.

Pokud bys měl nějaké dotazy, sem s nimi. Ty jsi ale žádné dotazy nenapsal, jen mýty v odstavci. Po nějakých zkušenostech ses nepídil. Já rád odpovídám na dotazy, ale pokud žádné vlastně nepadnou a navíc nechceš přijmout mé vysvětlení, co jsem psal o pár stran zpět, tvůj problém. Nejsem schopen být na každého jako mílius ve vlákně, kde se již vše probralo a obzvlášť to, co jsi napsal. Kdybys ale měl nějaký dotaz na fungování iPhone, příslušenství, jak se s ním pracuje či prostě cokoli jiného, co normálně napíšeš do jiných fór k jiným mobilům, sem s nimi. Toto byla akorát ta tebou zmíněná provokace.
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod aacid 25. 9. 2008 12:31

Tom_82 píše:No, nevím komu se co a jakým způsobem promítá v mozkovně, ale už jsem jednou jasně napsal, že I KDYŽ MĚ iPHONE NEZAJÍMÁ, tak mě zajímaly názory jeho majitelů - proto jsem zde taky napsal.

ty na iphone nazor mas, odsudil si ho, ze je to tehla, ktora na tvoju nokiu v ziadnom pripade nema a jeho uzivatelov si nazval tupymi konzumnymi oveckami (nie doslova, ale tak to vyznelo), ktore by si kupili aj ***** keby malo pred nazvom "i"...

a teraz cakas ze sa ti isti ludia budu k tebe spravat slusne? toto si mal napisat niekde do threadu "nokia n95", kde by s tebou vsetci suhlasili mali ta radi :D
aacid
Junior

Odeslat příspěvekod Tom_82 25. 9. 2008 12:57

AACIP: Tohle téma už všichni zúčastnění uzavřeli.
Tom_82
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka