Nemám Iphone - plakat nebo ne ?

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod L_d_V 28. 8. 2008 14:06

To je sice pravda, ale kolik jsi jich takovych videl treba na iPhonemania.cz? Tam je to bud chronicky zastance WM zarizeni, nebo chronicky zastance iPhone, pavouk28 je bohuzel jen cestna vyjimka z pravidla...
HP 8710p, T7500, 17" WSXGA+, 2GB RAM, 160GB HDD, Win XP + Aver TV Volar HX + cRadia Flex Porte + WD MyBook2 Home 500GB USB2/FW/eSATA

Siemens C25->Siemens ME45->Siemens SXG75->Nokia E51->Samsung B7610->HTC Desire Z
L_d_V
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavouk28 28. 8. 2008 16:54

cestina a jailbreak je otazka 3x kliknuti mysi a spusteni installeru v iphone. jen subjektivne tvrdim ze pro normalne inteligentniho tvora to neni problem a haneni iphonu temito argumenty je pro lidi majici iphone usmevne..
proto si ho pujcte alespon na den a hrejte si..

jeste k MMS, mobily se taky musi nastavit aby MMS chodily.. instalace MMS aplikace pro iphone trva asi tak dlouho jak nastaveni v nokii
pavouk28
Junior

Odeslat příspěvekod L_d_V 28. 8. 2008 21:29

Az na to, ze do te Nokie se nemusim nejdriv neco doinstalovat, pouze to nastavit a to jeste lze konfiguracni smskou, ktera to udela sama, kdezto do iPhone se musi nejdriv nainstalovat, pak rucne nastavit, takze tenhle argument neni moc pouzitelny ;)

Jinak iPhone mam v ruce obden kvuli praci a fakt me nenadchnul a nenadchne vzhledem k tomu, ze v tehle republice asi teda nejsou normalne inteligentni tvorove a musim jim ohledne iPhone vysvetlovat kdejakou kravinu, ktera je celkem nad slunce jasna, ale oni to maji stejne jen proto, ze je to ten iPhone :-|
HP 8710p, T7500, 17" WSXGA+, 2GB RAM, 160GB HDD, Win XP + Aver TV Volar HX + cRadia Flex Porte + WD MyBook2 Home 500GB USB2/FW/eSATA

Siemens C25->Siemens ME45->Siemens SXG75->Nokia E51->Samsung B7610->HTC Desire Z
L_d_V
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aacid 28. 8. 2008 22:45

ak to spravne chapem, tebe sa nepaci iphone pretoze musis inym ludom vysvetlovat ako sa pouziva???
aacid
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 28. 8. 2008 23:08

U nokie si poradim zo vsetkymi funkciami aj bez pc. A jednoducho. Zasuniem simkartu, zada nosic dat internet a surfujem.
Mms, vypnut t9, subory cez BT od kamarata(bez toho by som nechcel ziadny telefon), Nahradnu baterku. MP3, nahrat video, masstorage (a mozno aj ine) mam bez dalsich babraciek a pripajania k pc. Mozno aj anglicky a rozmyslat na co kliknut v tom pc. Ani SE nechcem, lebo viem bez navodu rychlo spamati ovladat vacsinu nokii. (6230i a n95 maju podobnu logiku ovladania) To je ako pravaka ucit pisat lavou rukou.
Iphone preto nechcem.
N95 mam v pc vynimocne, len cez vikend. A len ked chcem nafotene fotky a stiahnute subory nakopirovat do pc. (da sa to na hociakom windowse aj u kamarata ako flash disk do dvd rekordera na HDD bez nejakeho dalsieho programu.)

Ako je to s takym clovekom ktory nevlastni pocitac a chcel by iphone?
Poznam takeho, Nema pc ani nebude mat. Ale naucil by sa pracovat s iphonom. Len ci by sa to dalo tie vsetky funkcie bez pc. Nepojde predsa kolega z roboty 100km ku mne domov a instalovat u mna program a kopirovat svoje udaje z mobilu. A minat moje data na net.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod pavouk28 29. 8. 2008 09:31

Poznam takeho, Nema pc ani nebude mat. Ale naucil by sa pracovat s iphonom. Len ci by sa to dalo tie vsetky funkcie bez pc. Nepojde predsa kolega z roboty 100km ku mne domov a instalovat u mna program a kopirovat svoje udaje z mobilu. A minat moje data na net.
zasadni problem : iphone neni jen na volani a SMS a proto nechapu proc by si nekdo bez pocitace porizoval iphona, volat a psat sms muze z cehokoliv, Iphone je urcen i k multimediim takze hudba a video..a to bez PC dost dobre nejde pokud si clovek nevystaci s youtube...

vse je teda o dobrem vyberu, chci to a to a splnuje to tohle.. nebo jsem osel a chci mit to o cem kazdy mluvi i kdyz to absolutne nevyuziju..
pavouk28
Junior

Odeslat příspěvekod stano.mania 29. 8. 2008 10:23

iphone nemá mnohé také funkcie, ako majú bežné mobily, jednou z nich je, že cez iphone sa nedostanete z PC na net :shock:
iphone nemám, ani neplánujem, ale ho doprajem tým, ktorí v detstve mali málo hračiek :lol:
stano.mania
Junior

Odeslat příspěvekod pavouk28 29. 8. 2008 10:30

na co pres iphone na inet? iphone ma dostatecne kvalitni prohlizec na brouzdani...coz se neda rict o jinych mobilech :) pro pristup k inetu v PC mam wifi nebo kabel nebo kartu se SIM kdyz uz teda..

iphone jsem si neporidil abych ho pouzival jako modem :)
pavouk28
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 29. 8. 2008 10:43

pavouk28 píše:vse je teda o dobrem vyberu, chci to a to a splnuje to tohle.. nebo jsem osel a chci mit to o cem kazdy mluvi i kdyz to absolutne nevyuziju..

On tie funkcie chce vyuzit. Ale aby ich mal moznost niekde pociatocne nadstavit. Na uroven bezneho lacneho fonu. No ten zas nema multi dotikac a take browsovanie ako na apple.

Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod stano.mania 29. 8. 2008 10:45

modem na pripojenie má už temer každý mobil, žiaľ drahá hračka iphone nie,
iphone nikdy nebude plhohodnotná náhrada za PC na net. Ak si napr. zoberiem notebook a som na rôznych miestach Slovenska, tak musím mať aj iný mobil s modemom, inú SIM kartu, a kto chce komplikácie a platiť naviac, nech sa páči. Ale mať len iphone a jednu SIM kartu v ňom, tak by som sa musel považovať za človeka, ktorý narába aj so svojimi financiami neefektívne. Kto má ale peňazí, že nevie, čo s nimi, tak hračka iphone je ideálna pre dospelé deti.
Záver: iphonemánia sa v Európe nekoná tak ako v USA, kde nie sú tak výspelí využívať mobilné technológie :potichu
Naposledy upravil stano.mania dne 29. 8. 2008 10:47, celkově upraveno 1
stano.mania
Junior

Odeslat příspěvekod pavouk28 29. 8. 2008 10:47

Kniter: vyuziti jeho multimedialnosti je ale prece podmineno pripojeni k PC a nahranim hudby a videa..

neni to sice uplne nejlepsi (jailbreak)ale Iphone jako modem funguje

Jednou z mnoha vlastností iPhonu, které mnoha uživatelům chybí, je nemožnost jeho použití také jako běžného datového modemu k počítači. Naštěstí hackeři pracujicící na prolomení ochrany iPhonu již mají řešení i na tento problém: existuje způsob, jak z iPhonu udělat bezrátový GPRS/EDGE modem k vašemu Macu.
Vše spočívá v hacku, který na iPhone nainstaluje (zapne) SOCKS server, iPhone se s počítačem propojí prostřednictvím Ad-Hoc bezdrátové sítě a v konfiguraci proxy serveru síťového připojení pak již pouze povolíte použití SOCKS Proxy. Přehledné a elegantní.
Naposledy upravil seterwohipikule dne 29. 8. 2008 11:03, celkově upraveno 1
Důvod: Příspěvky sloučeny
pavouk28
Junior

Odeslat příspěvekod aacid 29. 8. 2008 11:22

stano.mania píše:modem na pripojenie má už temer každý mobil, žiaľ drahá hračka iphone nie,
iphone nikdy nebude plhohodnotná náhrada za PC na net. Ak si napr. zoberiem notebook a som na rôznych miestach Slovenska, tak musím mať aj iný mobil s modemom, inú SIM kartu, a kto chce komplikácie a platiť naviac, nech sa páči. Ale mať len iphone a jednu SIM kartu v ňom, tak by som sa musel považovať za človeka, ktorý narába aj so svojimi financiami neefektívne. Kto má ale peňazí, že nevie, čo s nimi, tak hračka iphone je ideálna pre dospelé deti.
Záver: iphonemánia sa v Európe nekoná tak ako v USA, kde nie sú tak výspelí využívať mobilné technológie :potichu

dalsi egocentrista, mysli si ze ked on potrebuje z telefonu modem, tak to potrebuje uplne kazdy a z toho dovodu je iphone iba hracka...
aacid
Junior

Odeslat příspěvekod Kniter 29. 8. 2008 12:52

pavouk28 píše:Kniter: vyuziti jeho multimedialnosti je ale prece podmineno pripojeni k PC a nahranim hudby a videa..

On chce aj tak len nadstavit na zaciatok niekolko zvoneni a chce browsovat. Chce to ako imidzovku. O peniaze mu nejde. V robote mu nechcu dovolit na pc ani pozret cestovny poriadok

pavouk28 píše:Naštěstí hackeři pracujicící na prolomení ochrany iPhonu.... existuje způsob, jak z iPhonu udělat bezrátový GPRS/EDGE modem k vašemu Macu.

Ani by som sa nedivil, keby jablko zakazalo aj telefonovat.

Kniter
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oco1 29. 8. 2008 13:40

kniter: myslíš, že tady lidi zajímají ty tvoje kecy iPhone neumí to a neumí tamto atd. ? myslím, že ani moc ne...
měl by sis uvědomit, že každý člověk je jiný, všichni nemáme požadavky jako ty... WM zařízení je bez active sync taky skoro naprd, tak co chceš? na iTunes jsem si zvykl za jeden den, myslím, že mnoha lidem to nebude dělat problém, tak samo jako třeba s Nokia PC Suite ;-)

taky mi vadí, že iPhone má omezený BT, MMSku jsem taky občas poslal, ale to jsou drobnosti, buď si zvykneš, nebo najdeš alternativní řešení... mě osobně vadí 1 věc - že to nemá klávesnici na psaní, na tom dotykovém displeji se mi nepíše moc dobře... někomu to zase nevadí a píše se mu na tom dobře ;-)

Já vás nechápu, že pořád do iPhonu ryjete, nelíbí se vám, tak vklidu, ale asi si musíte dělat dobře psaním co iPhone neumí, co na něm nejede atd... kdybych to já dělal u Nokie tak by mě asi ***** :-|
S7 edge
oco1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka