Opera Mobile pro iPhone

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Dusan 13. 4. 2010 06:46

Tak vazeni, kdo z vas uz je rovnez nastvany nepouzitelnym Safari, tak vezte ze proti vsem predpokladum Opera Mobile byla akceptovana pro Apple Marketplace a je jiz dostupna jako free download. Samozrejme je to prvni verze, takze urcite musky tam jsou, nicmene uz ted jsou funkce a zejmena rychlost naprosto neporovnatelna s traparnou dodavanou pod nazvem Safari.
Vypada to, ze konecne bude na Iphone pouzitelny browser, minimalne tedy za par mesicu az se vse doladi.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Junior

Odeslat příspěvekod X-Brace 13. 4. 2010 08:16

Mám dotaz, zdali vám funguje přes protokol socket načítání přes wifi. Mě přes wifi to běží jen přes http. Díky
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod Atumik 13. 4. 2010 08:43

Safari v iPhone je perfektně použitelný. Opera sice vypadá taky dobře, ale není v tom až tak velkej rozdíl...hlavně na 3GS
Atumik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomopk 13. 4. 2010 08:49

OT: Nemá to byť Opera Mini? :-)
HD2
tomopk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod X-Brace 13. 4. 2010 09:54

Tak ve škole na WiFi není problém. Nevím kde by mohla být doma chyba.
@peroutka
X-Brace
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 13. 4. 2010 17:37

Atumik píše:Safari v iPhone je perfektně použitelný.

To jo, přes GPRS lahoda :lol:
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Maniak

Odeslat příspěvekod Dusan 13. 4. 2010 22:14

Atumik píše:Safari v iPhone je perfektně použitelný. Opera sice vypadá taky dobře, ale není v tom až tak velkej rozdíl...hlavně na 3GS

Pouzitelna rozhodne neni. Je straslive pomala a ma velke problemy zejmena s dlouhymi strankami. Typicky listovat diskusi na nejakem zpravodajskem webu, kde je treba dveste prispevku je na Safari skoro nepouzitelne, protoze se zasekava. Navic pokud se Safari zasekne pri nacitani stranky, tak vytuhne cely interface, takze neni mozne ani zastavit nacitani, jit zpet nebo cokoliv jineho nez natvrdo sestrelit prohlizec.

Tak jsem mel uz cas si s ni trochu hrat a Opera Mini vypada docela dobre, obzvlaste s ohledem na fakt, ze je to prvni verze. Pro slozitejsi stranky mnohonasobne pouzitelnejsi nez v porovnani s ni az trapne Safari. Jediny problem mam s prilis citlivym zoomem a obecne malou inteligenci pri manipulaci s vetsi strankou, ale uz ted je to masivni krok dopredu.
Mne Safari vs. Opera na Iphone prijde asi jako IE6 vs. Opera na Windows. Taky se to prvni da k nejakemu zakladnimu browseni pouzit, ale pohodli pri praci s druhym je uplne nekde jinde.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Junior

Odeslat příspěvekod rk747 3. 8. 2010 11:04

Dusan píše:
Atumik píše:Safari v iPhone je perfektně použitelný. Opera sice vypadá taky dobře, ale není v tom až tak velkej rozdíl...hlavně na 3GS

Pouzitelna rozhodne neni. Je straslive pomala a ma velke problemy zejmena s dlouhymi strankami. Typicky listovat diskusi na nejakem zpravodajskem webu, kde je treba dveste prispevku je na Safari skoro nepouzitelne, protoze se zasekava. Navic pokud se Safari zasekne pri nacitani stranky, tak vytuhne cely interface, takze neni mozne ani zastavit nacitani, jit zpet nebo cokoliv jineho nez natvrdo sestrelit prohlizec.

Tak jsem mel uz cas si s ni trochu hrat a Opera Mini vypada docela dobre, obzvlaste s ohledem na fakt, ze je to prvni verze. Pro slozitejsi stranky mnohonasobne pouzitelnejsi nez v porovnani s ni az trapne Safari. Jediny problem mam s prilis citlivym zoomem a obecne malou inteligenci pri manipulaci s vetsi strankou, ale uz ted je to masivni krok dopredu.
Mne Safari vs. Opera na Iphone prijde asi jako IE6 vs. Opera na Windows. Taky se to prvni da k nejakemu zakladnimu browseni pouzit, ale pohodli pri praci s druhym je uplne nekde jinde.

Nevím, co s Iphone vyvádíš za vylomeniny, Safari jde absolutně plynulé, žádné z Tebou uvedených věcí se mi nedějí, Opera Mini je však na druhou stranu zajímavou a dobře použitelnou alternativou, zejména v oblastech s pomalým připojením, ...
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý