iPad

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod errorlp 6. 3. 2011 17:10

Chci se zeptat když ted slevnili iPady chtěl bych si jeden pořídit se značkou apple nemám žádné zkušenosti tak se chci zeptat dá se na iPadu přehrávat filmy které mám v počítači dají se do něj nějak nahrát ?
errorlp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eRiper 6. 3. 2011 17:30

Nativní přehrávač vyžaduje MP4 (popř. M4V) kontejner s H.264 videem. Ty máš filmy téměř určitě v AVI s DivX videem nebo MKV s H.264. Buď budeš konvertovat, nebo si prostě stáhneš jiný přehrávač, který si s AVI poradí.
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod FILIPSN007 6. 3. 2011 18:11

s jinýma přehrávačema jen do HD kvality, některé formáty v HD, například .mov bylo trochu sekané s AVplayer
FILIPSN007
Junior

Odeslat příspěvekod eRiper 6. 3. 2011 18:18

Pro úplnost sem dám úplnou specifikaci:
Apple.com píše:
Audio playback
Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
Audio formats supported: HE-AAC (V1), AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4), Apple Lossless, AIFF, and WAV
User-configurable maximum volume limit

TV and video
Support for 1024 by 768 pixels with Dock Connector to VGA Adapter; 576p and 480p with Apple Component AV Cable; 576i and 480i with Apple Composite AV Cable
H.264 video up to 720p, 30 frames per second, Main Profile level 3.1 with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; Motion JPEG (M-JPEG) up to 35 Mbps, 1280 by 720 pixels, 30 frames per second, audio in ulaw, PCM stereo audio in .avi file format

Čili MOV umí nativně.
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod errorlp 6. 3. 2011 19:37

Super díky za informaci.Už se těším až si ho koupím.Jen se chci ještě zeptat myslíte že stačí iPad 1 nebo má vubec cenu kupovat iPad 2 ?? Já se v tom tak nevyznám ale nezdá se mi že ten iPad 2 měl tolik novinek. A nevíte kde koupim iPad levně ? a je to spolehlej obchod? Bydlím ve Zlíně
errorlp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eRiper 6. 3. 2011 20:09

iPad dva má o hodně vyšší výkon. Já jdu teď do jeté první verze a minimálně rok bude normálně použitelný. Potom přijde iPad 3 a v tu dobu bude pomalu ale jistě ubývat podpora pro iPad 1 - hlavně ze stran vývojářů, kteří nebudou chtít optimalizovat software pro slabší iPad 1. Pokud ti jde jen o prohlížení webu, multimédia a hraní jednoduchých her, tak se nemáš čeho bát.

Nechej poslat třeba z Datartu nebo iStyle.
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod portapro 10. 3. 2011 10:23

Já bych vubec nekupoval iPad,prijde mi to na nic a to ho vlastním
portapro
Junior

Odeslat příspěvekod eRiper 10. 3. 2011 12:18

Traktorista si taky nekoupí Porsche, protože mu je na nic :roll:
eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 11. 3. 2011 07:41

portapro píše:Já bych vubec nekupoval iPad,prijde mi to na nic a to ho vlastním

Hlasuj, toto je nekvalitní názor!
:roll:
Tak ho prodej.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod trevor111 11. 3. 2011 14:31

taky jsem uvažoval na tom, že bych si koupil ipad, teď když už zlaciněli.. já bych se chtěl například zeptat, jestli je možný si připojit na ipad klávesnici? nebo myš? a taky by mně zajímalo, že jestli mám takový USB mobilní internet, tak ho budu moci používat na ipade? protože na použití potřebuji například jeden program, a nevím, jestli by tenhle program fungoval na ipade...
trevor111
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 11. 3. 2011 15:00

Klávesnice se prodávají, spojení pomocí BT. Myšík nevím, na iPad stejně zbytečnost.
Pokud ten program není napsán pro iPad, nepojede. Stačí ale jen sim karta, kterou do něj narveš a jedeš. Co to má být za program?
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod errorlp 11. 3. 2011 16:44

Prosím dnes jsem si v Datartu vyzvedl iPad je krásný a zdá se mi kvalitně spracovaný ale.Já celkem neznam ten Apple to je muj první rposím jak do nej nahraji mp3 nebo filmy z PC ? filmy jsem si už překonvertoval do mp4 ale jak to do toho hodit :/
errorlp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BreC 11. 3. 2011 18:12

Na mp3trojku klikni pravým a dej spustit v iTunes a potom jen sesynchronizuješ.
Lidi jsou jak ryby, někdy plavou proti proudu.
BreC
Junior

Odeslat příspěvekod errorlp 11. 3. 2011 18:21

Ja sem to napsal blbě :-D mp4 jako video mi nejde mp3 na to jsem přišel ale jak tam nahrat film :(
errorlp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .soul 11. 3. 2011 18:24

Přes iTunes... Vlevo budeš mít řádky s informace o ipadu, tak je jednoduše přetáhni na tyhle řádky (doporučuju nastavit sync music manually), filmy taky.
Jinak kdyby sis chtěl dát do iPadu film v AVI, tak si nainstaluj VLC player (je zdarma). Potom v iTunes klikni na iPad, nahoře budeš mít lištu. Tam zvol Apps, najeď dolů a tam najdeš vlevo seznam programů, do kterých můžeš něco vložit (VLC, Pages atd), tak tam klikni na VLC a doprava do toho okna vedle přetáhni videa.
K té klávesnici - Většina BT klávesnic funguje, doporučuju ale tu od Apple, protože tou můžeš regulovat osvětlení, hlasitost, nechat si vyjet kalsickou SW klávesnici, funguje copy&paste apod. Naopak nedoporučuju Dock for iPad, protože ipad je tam napojený na výšku a většina aplikací běží na šířku. Myš připojit nejde.
.soul
Junior

Další stránka