iPhone 4S - obecná diskuse

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Sten35 1. 5. 2012 12:49

Tak to je bomba, kdyz clovek dostane uplně nový telefon. Já vím, že má přijít až asi v září a těším se na to jak malej :) Už nechci android, protože mě začínájí strašně štvát především hry, ikdyž si je člověk zakoupí tak nikdy nevíš jestli ti budou fungovat. Celkově už jsem ve věku kdy chci telefon opravdu využívat a ne se s ním pořád hrát, různě přenanstavovat atd. A hlavně se mi líbí provázanost iProduktů, protože plánuji i pořízení ipadu a macbooku. Ale to sem nepatří.

A jak je to s iClaud? Dají se přez něj synchronizovat i poznámky či seznam úkolů, abych měl vše zobrazené v kalendáři na všech zařízeních neboto budu mít synchronizované na iphonu i ipadu ale jen v te dané aplikaci?
Sten35
Junior

Odeslat příspěvekod Anonymni 1. 5. 2012 12:53

icloud:

- pošta
- kontakty
- kalendáře
- připomínky
- záložky
- poznámky
Anonymni

Odeslat příspěvekod Sten35 1. 5. 2012 13:15

díky moc za informace :-)
a poslední věc chodíte na nějaké stránky které se věnují pouze iphonu nebo ipadu, které by jste mi doporučili ? Rád bych měl nějaký přehled o událostech, zkušnostech druhých a především aplikacích, přece jen je to pro mne uplně něco nového.
Sten35
Junior

Odeslat příspěvekod eRiper 1. 5. 2012 13:38

eRiper
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vizitix 2. 5. 2012 08:18

Tip na nejlevnejsi, ale spolehlivou a originalni vymenu displeje? Dneska rano mi spadnul...
vizitix
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pota 2. 5. 2012 20:11

Lidičky co říkáte na nápad černobílého iP? Předek černý, zadek bílý? Dost mě láká, si ten kryt koupit.
pota
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 2. 5. 2012 21:28

Pokud se ti to líbí....
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Anonymni 2. 5. 2012 21:42

Za mě děsivá predstava
Anonymni

Odeslat příspěvekod pota 2. 5. 2012 22:34

Problém je, že jsem z Jižních Čech a tady v podstatě žádný iPhone servis není. Bílý zadek si člověk vymění doma sám za 3 minutky. Toho člověka na iphonekafe nějakou dobu sleduju a je fakt šikovnej. Už jsem mu psal, jak dlouho by to trvalo, kdybych to posílal, ale sere mne, že nemají žádné info ohledně toho jejich servisu (ceník, nic).
pota
Junior

Odeslat příspěvekod kadliwt 5. 5. 2012 21:25

pouzivate nekdo pouzdra s nahrani baterkou k telefonu ? pripadne ruzny battery packy ? potrebuju neco co mi prodlouzi dobu pouziti telefonu... akorat sem se vratil z tejdne cestovani po evrope a kazdej den sem koncil s bud vybitym telefonem nebo blizko nule... hodne sem fotil se zapnutym GPS, takze to nici baterku dost rychle... jinak ipad me prekvapil, koukal sem na 2,5 hodinovej film s vypnutym wifi/3g/gps a baterka sla ze 100 na 90%... slusnej vykon po dvou letech denniho pouzivani
D-O-P-P-E-L-K-U-P-P-L-U-N-G-S-G-E-T-R-I-E-B-E
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod LaLi_87 6. 5. 2012 08:47

mal by som niekolko otázok, ako je to s iphone-om ohladom nahrávania vlastných mp3 alebo videí? v recenzii som cítal, ze to ide cez nejaký program a ten nedovoluje dat tam hocico. Druhá otázka by bola ako je to s GPS, má tiez bezplatnu navigáciu ako napr. Nokia? A ten jailbrake je co? Nikdy som nemal iphone iba nokie preto neviem o com vlastne sú tieto názvy, ale bol by som rád keby mi dakto vysvetlil a hlavne na co treba dávat pozor pri kúpe. Dakujem
LaLi_87
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 6. 5. 2012 08:51

Takovou navigaci iPhone nemá. Budeš ji muset dokoupit.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pota 6. 5. 2012 09:26

LaLi_87 píše:mal by som niekolko otázok, ako je to s iphone-om ohladom nahrávania vlastných mp3 alebo videí? v recenzii som cítal, ze to ide cez nejaký program a ten nedovoluje dat tam hocico. Druhá otázka by bola ako je to s GPS, má tiez bezplatnu navigáciu ako napr. Nokia? A ten jailbrake je co? Nikdy som nemal iphone iba nokie preto neviem o com vlastne sú tieto názvy, ale bol by som rád keby mi dakto vysvetlil a hlavne na co treba dávat pozor pri kúpe. Dakujem

Pokusím se ti na vše odpovědět, případně mne někdo doplňte.
1) Hudba, Filmy: Všechny věci se do iPhone všeobecně dávají přes iTunes. Program poměrně intuitivní, stačí se v něm zorientovat. Hudbu ti tam dá jakoukoli, repsektive vše v podporovaném formátu. Filmy ti tam standartně dovolí vložit ve formátu, který umí iPhone "od výroby" přehrát. Pokud si budeš chtít pustit avi/divx/flv film, můžeš si z AppStore stáhnout přehrávač a potom v iTunes vložíš onen film přímo mezi soubory toho přehrávače. Když si stáhneš takový přehrávač, přímo v něm je napsáno, jak film do iPhone dostat.
2) GPS: Bezplatná navigace, jako má Nokia pro iPhone bohužel není. Ale je pár možností- Buď je to vestavěná app Mapy (neboli Google Maps), ale ta neumožňuje hlasovou navigaci, jen ukazuje trasu a tvou polohu na ní. Druhou možností je Waze- online plnohodnotná navigace, ovšem problémem je, že je to komunitní navigace a její navigační schopnosti nejsou 100%. Občas jsou jí ukradené jednosměrky apod. Jedinou možností je tedy buď koupit, nebo ukrást.
3) Jailbreak- je to v podstatě odblokování té typické uzavřenosti systému a dovolí ti to personalizaci na úrovni (téměř) Androidu- např. instalace ukradených aplikací, změna velikosti mřížky ikon, přidávání widgetů na zamykací obrazovku, změna schémat (jako to má Nokia :-D)...atd. Je toho spousta. Nevýhoda je, že po JB již telefon nemusí být tak plynulý a rychlý, jako bez něj. To se stává, když nekontrolovatelně instaluješ každou hovadinu.
pota
Junior

Odeslat příspěvekod Mike-biker 6. 5. 2012 12:09

kadliwt píše:pouzivate nekdo pouzdra s nahrani baterkou k telefonu ? pripadne ruzny battery packy ? potrebuju neco co mi prodlouzi dobu pouziti telefonu... akorat sem se vratil z tejdne cestovani po evrope a kazdej den sem koncil s bud vybitym telefonem nebo blizko nule... hodne sem fotil se zapnutym GPS, takze to nici baterku dost rychle... jinak ipad me prekvapil, koukal sem na 2,5 hodinovej film s vypnutym wifi/3g/gps a baterka sla ze 100 na 90%... slusnej vykon po dvou letech denniho pouzivani

Používám toto:
http://www.phonesuit.com/iphone-battery-case-phonesuit-elite-4?gclid=CNGZsIrvkKsCFUbwzAodhQ6euQ. Prodlouží výdrž o více jak 100%, ca 110-115 a i když se objem iP zvětší, pořád je to únosné. Kromě toho spolehlivě chrání před poškrábáním. 8-)
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kadliwt 6. 5. 2012 12:35

navigaci si musis koupit, zkousel sem skorem vsehcny navigace na iOS a koupil sem Navigon, za tech 100 USD fakt stoji... jinak se da navigovat trochu pomoci map, ale v cechach diky FUPu to neni zrovna dobry...

JB ti slouzi k vetsi customizaci telefonu, bo je to uzavrenej system a obcas si fakt rikam, kterej kre**n nektery veci navrhoval, osobne mam stazenejch jenom par veci jako nastaveni wifi/3g/gps v roletce, baterka v roletce a hlavne swipeselection, coz je naprosto fantasticka vec a nemuzu se dockat az bude unthe. JB na 5.1 a dostanu to i na ipad... muzes treba zmenit defaultni prohlizec, zvoneni z mp3, fotky kontaktu primo seznamu... dalsi veci je kradeni/vyskouseni aplikaci, ja kdyz schanel navigaci, tak sme postahoval vsechny co sli a pak tu nejlepsi z nich koupil, bo fakt koupit vsehcny a pak resit vraceni penez v radu tisicu sem nechtel riskovat... vetsina aplikaci je zdarma, nebo za dolar, lepsi hry za 5, takze kradeni aplikaci nema moc dlouhodobe smysl, kupujes mobil za 15 tisic, tak tech par stovek co te lepsi aplikace budou stat snad budes mit...

jestli chces telefon co koupis a budes jednodusse pouzivat, bez toho abys mel potrebu ho kompletne naladit podle sebe, tak ho ber, ty moznosti customizace sou fakt maly, ale zase vsechno funguje, zadny sekani...
D-O-P-P-E-L-K-U-P-P-L-U-N-G-S-G-E-T-R-I-E-B-E
kadliwt
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka