iPhone 5S - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Chr1s 9. 11. 2014 20:17

hal_sk píše:
Chr1s píše:hal_sk: Přihlaš se na iPhonu se stejným Apple ID, které používáš na iPadu a pak si normálně v AppStoru nainstaluj aplikace, které máš koupené pro iPad do iPhonu :-)

PS: zakoupené aplikace najdeš v purchased

Mám len jedno Apple ID. O sekcii "purchased" som nevedel. Tak som to v iPhone otvoril a boli tam rôzne mnou zakúpené aplikácie, chýbala však tá jedna. Keď otvorím "Purchased" v iPad-e, tam je. Názov aplikácie: "Web Albums HD for Picasa and Google+".

EDIT:
Už viem v čom je asi problém. Existuje verzia tejto aplikácie pre iPad a pre iPhone. Takže budem cálovať znova. Verzia pre iPhone:
"Web Albums - A Picasa Photo Viewer, Uploader and Manager"

-- 9. 11. 2014 18:26 --

Ešte by ma zaujímalo jak funguje ten iTunes. Snažil som sa mu vyhýbať ako čert krížu, lebo mi príde silne user unfriendly. Ale teraz keď mi k iPad-u pribudol aj iPhone, nainštaloval som si do PC iTunes pre Windows, aby som mohol synchronizovať obsah medzi jablkami. Prvý problém ktorý mi napadá je, že prečo v iTunes (mám ho na PC s Windows) vidím len 2 aplikácie, ktoré sú na zariadeniach nainštalované. Má to niečo s tým, že som väčšinu aplikácií inštaloval ešte predtým než som začal používať iTunes? Na zariadeniach mám medzi 10 až 20 aplikácií. Tu je screenshot z iTunes.

Nevím teď přesně jak to je, ale měl bys někde v iTunes zaškrnout zálohovat aplikace a zkus udělat zálohu a aplikace měly by se ti všechny měly zobrazit v iTunes.
Chr1s
Junior

Odeslat příspěvekod kadliwt 9. 11. 2014 20:53

Pripoj iPhone a dej prenest aplikace, na win to bude podobne jako na macu
Přílohy
Snímek obrazovky 2014-11-09 v 20.51.57.png
D-O-P-P-E-L-K-U-P-P-L-U-N-G-S-G-E-T-R-I-E-B-E
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod hal_sk 14. 11. 2014 22:23

Zdravím, znova. Som Jablkár nováčik. Mám ešte pár nejasností, napr:

1) V iPhone mám nainštalovaný Dropbox. Keď chcem v iPhone zdielať nejaký súbor, tak mi zobrazí ponuky ako napr.: "Odoslať správu", "Odoslať mailom", "Iné". Chýba mi tam "Upload na Dropbox". Keď spustím "Iné", Dropbox v ponuke nieje. Dá do tejto ponuky pridať Dropbox?

2) Mám zapnutú Siri. Keď som v aute a aktivujem handsfree sadu a chcem hlasom spustiť hovor, tak sa ozve Siry, že nemám pripojenie na internet. To je mi jasné, ale ja chcem len volať. Musím mať Siry vždy vypnutú, keď chcem hlasom spúšťať hovory cez handsfree? Lebo len tak to zatiaľ ide.
hal_sk
Junior

Odeslat příspěvekod rayu 14. 11. 2014 23:05

1.) Dropbox nepoužívam, takže musíš počkať na odpoveď od niekoho iného :)
2.) Siri sa zapína dlhým podržaním tlačidla na handsfree takže len jedno zmačknutie keď bude prichádzať hovor :)
Žive -  iMac 21.5" (late 2013)
-2,9GHz q-core i5 Haswell
-8GB RAM
-NVIDIA GeForce GT 750M 1024 MB
MobilMánia -  iPhone 7 Plus 128gb Black
AVmánia - AKG K702 + AKG K451
rayu
Junior

Odeslat příspěvekod hal_sk 14. 11. 2014 23:16

rayu píše:2.) Siri sa zapína dlhým podržaním tlačidla na handsfree takže len jedno zmačknutie keď bude prichádzať hovor

Mne stačí stlačiť tlačítko na handsfree sade len raz a spustí sa Siri s komentárom, že nieje pripojenie na internet. Keď mám Siri v iPhone vypnutú, tak môžem normálne hlasovo vytáčať.

-- 17. 11. 2014 18:38 --

Dá sa v Safari v iPhone vypnúť načítavanie multimédií? Potrebujem minimalizovať prenos dát pri surfovaní.
hal_sk
Junior

Odeslat příspěvekod kadliwt 20. 11. 2014 18:08

1) Do dropboxu uploadujes pres nabídku u toho souboru co chces uploadovat, koukni na muj screen. Fotky se ti muzou nahravat automaticky primo pres dropbox
2) Siri potrebuje k funkci internet, obecne bez internetu ti na iphonu nebude fungovat spousta veci. Jak zapnout zpatky voice command nemam tuseni....
Přílohy
IMG_2612.JPG
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod hal_sk 20. 11. 2014 18:38

Mne to Dropbox v možnostiach zdielania neponúka. Pritom ho mám nainštalovaný.

Obrázek
hal_sk
Junior

Odeslat příspěvekod kadliwt 23. 11. 2014 12:47

Obrázek se nezobrazuje. Nemas dopbox jako posledni ? Muzes ten radek posunout...
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod hal_sk 23. 11. 2014 16:00

Tu je odkaz na obrázok, snáď teraz bude fungovať: https://www.dropbox.com/s/t85kx6o0wb9sx ... e.PNG?dl=0
Keď posuniem ikonky, je tam už len posledná ikonka (3 bodky s názvom "Viac"), keď to otvorím, zobrazia sa možnosti navyše napr. Flickr, ale nie Dropbox.
hal_sk
Junior

Odeslat příspěvekod Picos 27. 11. 2014 13:39

Syn si zobral v 03/2014 od operatora 5S. Pred chvilou dobehol domov z roboty pre nabijacku, pretoze sa mu od rana ( 07,30 h ) vybil fon. Nastvany bol ako leopard a chcel mobil svacnut o zem. Volal som mu a navrhol dat iphone na reklamaciu kvoli malej vydrzi baterky ale on mi povedal, ze to normalne, je to proste iphone. Je to normalne ? Ja pouzivam intenzivne svoj ONE a v pohode do vecera vydrzim. ( okrem toho mu pada signal ). Vdaka. ( upresnim len, ze nehra ziadne hry, nepozera videa je len trvale na sieti, fb a telefonuje ).
Picos
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 27. 11. 2014 14:14

"trvale na FB" :oboze:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod Picos 27. 11. 2014 14:54

Nie trvale na fb. Je trvale na sieti, pouziva fb, telefonuje a sms. Cize normalne mobil pouziva. Pytam sa vsak, ci to vybijanie po par hodinach je normalne, sposobene napr. nejakym bugom v poslednom update ? Aj ked mam kolegov, ktori maju 5S a vacsinou ho maju na nabijacke ale ajtak. :shock:
Picos
Junior

Odeslat příspěvekod hal_sk 27. 11. 2014 16:49

Môj novo-zakúpený iPhone 5S treba dať nabiť asi každý druhý až tretí deň. Pričom veľa netelefonujem, skôr v ňom čítam noviny, som na internete, prípadne skúšam nové aplikácie: to je dokopy asi 1 až 2 hodiny denne čistého času.
Nech si pozrie štatistiku využitia batérie v nastaveniach.
hal_sk
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 30. 11. 2014 17:43

Tak to je snad jasny, ze nejvetsi zrout energie je zaply displej + komunikace (at uz data nebo i GPS).
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod hal_sk 30. 11. 2014 21:56

Zdravím,
Len chcem spomenúť pár prípadov z posledného týždňa, ktoré ma ako nového používateľa Apple iPhone vytáčajú:
- Nepodpora prenosu súborov cez bluetooth (chcel som poslať fotky do takého kiosku v obchode na tlač fotiek, ale neuspel som).
- Nepodpora editácie skupín v knihe kontaktov (ukladal som kontakt a potreboval som mu priradiť skupinu, vyzerá to, že to ide len cez iCloud a možno iTunes).
- Fotky fotené tlačítkom "Volume up" sú vo Windows prevrátené (takto som poslal z iPhone fotku známemu a čudoval sa).
Je toho viac, ale toto ma momentálne napadlo. Dá sa to riešiť, alebo to treba strpieť a nabudúce si kúpiť Android? Prečo to v Apple neriešia, však toto sú všetko len umelo vytvorené bariéry.
hal_sk
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka