iPhone 5S - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 6. 5. 2014 14:46

Nech sa točí.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 5. 2014 15:27

orgasmic píše:
Skijumper píše:Že něco aktualizuje, nebo stahuje, jakkoliv šahá na internet. Občas se stane chybka, že se to točí hodně dlouho a přitom už dávno nic nestahuje, po vypnutí a znovuspuštění dané aplikace se to obvykle zklidní.

Aha, to je ta SW kvalita Apple jak se s ni porad ohanite? :D

Já jsem se tím nikdy neoháněl. ;-) on objektivně neexistuje operační systém, který je bez chyb a nemá nějaké mouchy. Nicméně pro iOS je většina aplikací a celkem brzy, a ten ekosystém mně jako geeka docela zajímá, navíc má poměrně dlouhotrvající support, a je celkem jednoduchý na používání, což mně taky zajímá. Jinak bych klidně doporučil i Windows Phone, který hodnotím obdobně až na ten ekosystém aplikací, nebo čistou verzi Androidu. Alergii mám pouze na upravené verze Androidu, které bohužel většina výrobců (HTC, Samsung) s výjimkou Google Play edicí pořád cpou do telefonu. Výsledek je pozdní update, protože si ho musí ještě výrobce odborně zk..it než ho vydá. Což je celkem nepříjemné, a nabourává to tu jednotnost toho systému, když Android na Samsungu vypadá jinak než na HTC, a zcela se liší od čistého, když úplně pominu fakt, že většina těch nadstaveb a appek od výrobce je psaná natolik prasácky, že ten telefon potřebuje nechutné hardwarové prostředky, aby to vůbec nějak zhruba plynule fungovalo. Tím nijak neútočím na čistou verzi Androidu. On opravdu skoro každý systém je v té čisté podobě fajn, a Apple stejně jako Microsoft moc dobře ví, proč nedovolují výrobcům ho modifikovat.
anonymni

Odeslat příspěvekod caramelbiscuit 23. 5. 2014 10:42

Zdravím, mám taký problém s mms, nejdú mi vobec odosielať, začne sa to posielať ale pred koncom to sekne a zruší sa to. Pozerala som aj návody, ale neviem na to vobec prísť ako to mám nastaviť, poradíte mi niekto prosím?
caramelbiscuit
Junior

Odeslat příspěvekod popokatepetl1969 23. 5. 2014 11:04

Me to dela s sms kdyz jezdím po Praze neodesle musim odpojit ze site a znovu pripojit
popokatepetl1969
Junior

Odeslat příspěvekod davkarr 23. 5. 2014 12:32

to je problem u operatoru ja mel O2 tam mi to delalo a ted u t-mobile uplne bez problemu...nekterý stím maj problemy u smartphonů
davkarr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Johny. 27. 5. 2014 16:08

O2 je se signalem u smartphonů naprosto nepoužitelnej, neustálé odpojování, hledání, furt něco ... měl jsem ještě před měsícem Vodafone a ten je úplně dokonalej, i s pokrytím LTE které O2 u iPhonu ani nepodporuje ...
Johny.
Junior

Odeslat příspěvekod iRado.cz 4. 6. 2014 22:27

Dobrej , chci se zeptat má taky někdo stejný problém jako já? Mám iP5s white a když se pořádně zadívám na horní část rámečku tak tam vidím vlásečnicovou odchylku od kovového rámečku a skleněnou části. (nelze vyfotit detail) :-/ ve vodafonu mi bylo řečeno že to není vada, ale stále to tam vidím :-/ je pravda že celou dobu jsem použival gumový obal a všiml si toho až po 5 měsících
co jsem ho změnil. Díky za info.
iPhone 5s 16GB white + Samsung E1200
ACER Aspire One D270
iRado.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 5. 6. 2014 02:01

To si myslím že je relativně normální. Pokud to tam musíš hledat lupou, a na první pohled to vypadá v pohodě. Ty díly jdou sice vyrobit hodně přesně, ale nikdy to nebude absolutně dokonalé na mikrometry.
anonymni

Odeslat příspěvekod popokatepetl1969 5. 6. 2014 08:16

Iphone hlavne o značce a designu. Co se tyče zbytku je to normalni telefon.. Se stejnými chybami jako ostatní operační systému a značky nic neni dokonale
popokatepetl1969
Junior

Odeslat příspěvekod j.x.e 5. 6. 2014 09:38

"o značce a designu" to bych netvrdil, kdby mi slo o design jdu asi do sony a kdby o značku tak asi taky sony (mam sony rad :-d)

ale mam iphone protože (i po vyzkoušení sony Z1,Z2 a dalšch topu) mi nabízí nejvíc možností ze všech ostatních telefonu, s nejlepší spolehlivostí a funkcionalitou, nejlepší výkon a jeden z nejlepších fotáku a boužel i výdrž patří k nejlepším (boužel, protože je špatná)

jedine co mi fakt vadí je malej displej, vraždil bych za stejne dobrej telefon s vetším displejem (proto jsme i zkoušel přecházet na sony, LG, samsung, ale všechno hlavne kvuli androidu o nekolik dříd horší)
MacBook Pro 13" 2017
j.x.e
Junior

Odeslat příspěvekod Manek49 5. 6. 2014 11:44

Neboj, dočkáš se :-) Pro mě osobně jsou právě 4 palce na iPhonu maximum pro pohodlný ovládání, měl jsem předtím Lumii 820 se 4,3 a už to bylo moc, i když se to ještě dalo přežít.
Z Trutnova od 1582 :-)
Manek49
Junior

Odeslat příspěvekod Jsemtady 5. 6. 2014 14:17

Na Iphone a Ios je dobré to že je to jakoby celistvé kompaktní zařízení, myslím tím i ten systém že tam všechno se vším moc prima spolupracuje a tak nějak to dokupy ladí a je to zaměřeno na jednoduchost. Android je taková trošku víc slátanina různejch vidgetů atp, ale zase umožňuje lepší personifikaci.
Android si většinou musíš přizpůsobit pomocí externích app aby to nějak fungovalo, iphone funguje super tak jak ho dostaneš, ale zase tam toho moc nezměníš.
Jsemtady
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 7. 6. 2014 03:19

On základní problém je, že od toho všichni čekají zázraky. Není to sice nejlevnější telefon, ale jeho kouzlo je právě v kombinaci docela dotažených nadprůměrných funkcí. Výsledek je takovej guláš celkem dobrého telefonu, co prostě nezklame, a jako uživatel mám jistotu, že když si koupím další iPhone a nahraju do něj starší zálohu, prostě to bude fungovat a budu mít vesměs to stejné UI na které jsem roky zvyklý. Myslím si, že nic jiného v tom není. Všichni by u iPhone "za ty prachy" chtěli i hodinky s vodotryskem, ale neuvědomují si, že ta cena je nastavená právě skutečností, že ta konkurence v podobě odladěných nadprůměrných parametrů prostě neexistuje. Stále nikdo na trhu nenabízí přístroj s takovým ekosystémem, začínaje někde u zálohování co funguje včetně všech nastavení zvládajícího přechod na novější model, pokračuje někde AirPlay, AirDropem v kombinaci s Macem, iTunes, konče někde u představeného CarPlay nebo Handoff. To, že existuje přístroj o litr levnější, a má v AnTuTu o 5000 bodů více, je vzhledem k absenci tohoto systému docela nepodstatným parametrem, což bohužel, tolik lidí stále nechápe.

Ostatní výrobci mají obrovskou fragmentaci, což je velká výhoda pokud si někdo chce vybrat zařízení na míru hardwarově, ale obrovská komplikace softwarově. Udělat si full backup nějakého HTC nebo Samsungu a nahrát jí do novějšího modelu je prakticky nereálné, neustále měnící se nejednotný firmware, který už s Androidem nemá tolik společného. Pořídím si jiný "Android", a dostanu úplně jiné prostředí, sestavené z aplikací různých výrobců. To samozřejmně neplatí třeba pro Windows Phone, který má podobně restriktivní politiku, ale stále se naráží na potíž v ekosystému, který není ani zdaleka tak daleko.

Vždy mi to připomene diskuse o autech. A iPhone je takové CLS63 AMG Shooting Brake. Slušně rychlý kombík s docela sportovními rysy pro lidi, co jsou ochotní za něho dát peníze. Ale někdo dá přednost třeba Nissanu GTR a nevadí mu jiná omezení, někdo zase bude tvrdit že Fabia HTP taky přepravuje z bodu A do bodu B, a bude si za tím stát...
anonymni

Odeslat příspěvekod Johny. 7. 6. 2014 21:23

Krásně řečeno ...
Johny.
Junior

Odeslat příspěvekod freddy158158 7. 6. 2014 22:32

krasně řečeno? .. možná .. nechci bejt prudič ale jak jine prostředí na androidu? když budu chtit (jako že nechci) tak budu mit pořád to stejne.to jen IOS a WP je jen jiná krabička se stejnym pajšlem a lide čekajici pořád na nějake aktualizace ;-)
je fakt,že zaloha a nasledny prechod na "dalši" krabičku ma IOS nejdokonalejsí ale mne ta hodinka jednou za rok-dva nezabije s nastavenim :-)
freddy158158
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka