iPhone 5S - obecná diskuze

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod rewolwer 5. 7. 2014 18:48

Zajimavé, tento problém jsem nezachytil ani na zahraničních forech a neznám nikoho kdo něčím podobným trpí. Určitě bych zašel k některému autorizovanému resellerovi typu iStyle a zkusil to zkonzultovat s prodejcem - např. v Brně jsou pánové přátelští a snaží se poradit. Můžeš to třeba natočit a dát někam na YT? Předpokládám, že restart, pozavírat běžící apps, vypnout background app refresh (vůbec, projít krok po kroku celé settings) jsi zkoušel...
iPhone 11 Pro (256 GB)
rewolwer
Junior

Odeslat příspěvekod Lofwyr 5. 7. 2014 19:43

Zdravím, poslední dny se mi iPhone na hlavní obrazovce, jakoby neustále s něčím synchronizuje, či co to dělá - viz obrázek. Netuší někdo co to je?
Obrázek
Lofwyr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kadliwt 5. 7. 2014 20:04

Video urco muzu zkusit, snad se to povede. Ale problem si lze jendoduse predstavit. Porste kliknes, ikona se tvari jak kliknuta (ztmavne) a cekas... pak treba prehazujes songy jak se nic nedeje, tak kliknes vickrat a pak najednou mas sest preskoceni rychle za sebou... Neco podobnyho sme zazil jen kdyz sem loni zkousel betu iOS 7... Kazdopadne uz behem obnovy z icloudu sem zazil zajimavy veci, dky mi vyskokovalo prihlaseni do uplne cizych uctu, dycky sly vrade uplne stejny maily...
Přílohy
IMG_1674.jpg
IMG_1673.jpg
D-O-P-P-E-L-K-U-P-P-L-U-N-G-S-G-E-T-R-I-E-B-E
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod rewolwer 5. 7. 2014 20:30

Lofwyr píše:Zdravím, poslední dny se mi iPhone na hlavní obrazovce, jakoby neustále s něčím synchronizuje, či co to dělá - viz obrázek. Netuší někdo co to je?
Obrázek

To není synchronizace, ale síťová aktivita, tj. některá ze služeb (aplikací) aktuálně přijímá/posílá data. Může to dělat i na pozadí. Mrkni do settings, které app mají povoleno běžet na pozadí, popř. které jsou na whitelistu při použití 3G.

-- 5. 7. 2014 19:44 --

kadliwt píše:Video urco muzu zkusit, snad se to povede. Ale problem si lze jendoduse predstavit. Porste kliknes, ikona se tvari jak kliknuta (ztmavne) a cekas... pak treba prehazujes songy jak se nic nedeje, tak kliknes vickrat a pak najednou mas sest preskoceni rychle za sebou... Neco podobnyho sme zazil jen kdyz sem loni zkousel betu iOS 7... Kazdopadne uz behem obnovy z icloudu sem zazil zajimavy veci, dky mi vyskokovalo prihlaseni do uplne cizych uctu, dycky sly vrade uplne stejny maily...

Tohle se určitě nestalo samo od sebe - jen tak :-) Co jsi přesně dělal? Jailbreak? Pokus nahodit betu iOS8? Přišel jsi o backup na iCloudu? Při instalaci beta iOS8 můžeš přijít o celou iCloud zálohu, protože Apple v rámci tuningu beta systému šahá i na příslušné cloudové účty, může mazat jejich obsah apod. Hmm, co bych osobně zkusil - v iTunes odhlásit device ze seznamu autorizovaných zařízení pod tvým AppleID, založil bych zbrusu nové AppleID čistě pro testovací účely a po DFU resetu bych se do iPhone přihlásil pod tímto novým AppleID. A pak bych den-dva testoval-samozřejmostí je všechno důkladně nastavit (projít celé settings položku po položce), nainstalovat pár free apps a vyzkoušet. Podle mě nejde o HW problém.

-- 5. 7. 2014 19:49 --

-- 5. 7. 2014 19:52 --

Doporučuju mrknout do: manuals.info.apple.com/cs_CZ/iphone_uzivatelska_prirucka.pdf
iPhone 11 Pro (256 GB)
rewolwer
Junior

Odeslat příspěvekod kadliwt 5. 7. 2014 21:45

Prave, ze nic. Betu naposledy loni na iOS 7 este na 4S, od ty doby asi dva restory bez problemu. JB nemam uz asi dva roky... Ja delal restore jen kvuli uvolneni mista "jine" mi zabiralo pres 3 gb, a po restore to je na pulce... Zatim to nechavam bejt uvidi se co to bude delat. Zejtra zkusim restore ze zalohy v itunes pred updatem, pak uz jen reklamace, at si s tim poradej oni...
kadliwt
Junior

Odeslat příspěvekod red98 5. 7. 2014 23:03

prehrava iphone 5s video vo formate .flv ?
Argumentum ad hominem je argument, ktorým sa diskutujúci snaží vyvrátiť oponentovo tvrdenie poukazovaním na oponentove skutočné či domnelé nedostatky. Snaží sa previesť dialóg od diskusie o probléme k diskusii o mravnej či inej oponentovej integrite.
red98
Junior

Odeslat příspěvekod rewolwer 6. 7. 2014 08:11

red98 píše:prehrava iphone 5s video vo formate .flv ?

To je špatně položená otázka - vždycky se ptej "existuje pro iOS aplikace, která ........?". Odpověď: ano, existuje - např. OPlayer HD:
http://olimsoft.wordpress.com/2010/05/31/readme/
https://itunes.apple.com/en/app/oplayer ... 84375?mt=8
rewolwer
Junior

Odeslat příspěvekod Lofwyr 6. 7. 2014 09:28

Stala se mi pozoruhodná věc. Obnovoval jsem dnes iPhone ze 2 dny staré zálohy na iCloudu a k mému úžasu, moje iCloud záloha nebyla na můj email a heslo, ale na nějakou Jordynku či co. Musel jsem zvolit starší zálohu kterou mi to vzalo. Netuší někdo co to mělo být za vtip?
Lofwyr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rewolwer 6. 7. 2014 09:47

Lofwyr píše:Stala se mi pozoruhodná věc. Obnovoval jsem dnes iPhone ze 2 dny staré zálohy na iCloudu a k mému úžasu, moje iCloud záloha nebyla na můj email a heslo, ale na nějakou Jordynku či co. Musel jsem zvolit starší zálohu kterou mi to vzalo. Netuší někdo co to mělo být za vtip?

Lofwyre, to je nesmysl, co to znamená "nebyla na můj e-mail a heslo"? Při obnově přece tyto udaje zadáváš ty sám, ne? https://support.apple.com/kb/ph12521

Ve kterém bodě se to stalo a jak to vypadalo? :-) Trochu se směju, protože se nemůžu zbavit dojmu, že jde o výmysl - byl bys světový unikát, nic takového ani nevygoogluješ...
rewolwer
Junior

Odeslat příspěvekod Lofwyr 6. 7. 2014 10:02

Světový unikát určitě nejsem, kamarádovi se to stalo taky. Stalo se mi to už kdysi - když jsem obnovoval iPhone po jailbreaku. (Jemu onehdá také), ale tentokrát jsem jailbreaknutý mobil neměl. Tady máš screeny:
http://lofwyr.sweb.cz/wtf.png

Obrázek
Lofwyr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rewolwer 6. 7. 2014 10:38

Lofwyr píše:Světový unikát určitě nejsem, kamarádovi se to stalo taky. Stalo se mi to už kdysi - když jsem obnovoval iPhone po jailbreaku. (Jemu onehdá také), ale tentokrát jsem jailbreaknutý mobil neměl. Tady máš screeny:
http://lofwyr.sweb.cz/wtf.png

Obrázek

Lofwyre, nemůžu se nezeptat - jak příjde k iPhonu člověk, který se běžně v diskusích vysmívá jeho majitelům, Applu apod.?

Teď k tvému "problému": podívej se na tohle video a vysvětli mi, jak souvisí tvůj poslední screenshot se zbytkem? http://youtu.be/0LTBtfPXc6Q

Znova opakuju - ty a tvůj kámoš jste jediní na světě koho tato situace postihla :-)) Upřímně, mám pochybnosti o tom, jestli nějaký iPhone vůbec máš...
rewolwer
Junior

Odeslat příspěvekod Lofwyr 6. 7. 2014 11:00

rewolwere, můj dotaz nezněl - zeptej se mě, proč jsem v minulosti byl zaujatý proti Apple, až tady takový dotaz vznesu, můžeš to řešit.

K mému problému - nevím, proč bych si měl tohleto vymýšlet,přišel jsem s prosbou o radu, jelikož jsem se nemohl dostat ke své iCLoud záloze, nebo dle tvých dedukcí - nemám žádný přístroj od Apple a tohle si podle tebe zřejmě vymýšlím. Tak to tedy vezmeme od začátku.

Výše jsem prosil o radu, jelikož se mi neustále něco "sychronizovalo či běželo na pozadí". viz tento obrázek:
Obrázek

Tvá rada byla "některá ze služeb (aplikací) aktuálně přijímá/posílá data". Povypínal jsem všechno co mohlo s daty pracovat a stále se toto dělo. Jediné co to zastavilo, bylo vypnutí dat "globálně".
Jelikož mě to docela štvalo - už i proto, že (možná díky tomuto problému) se rychleji vybíjela baterka. Tak mě napadlo nahodit "čisté" iOS 7.1.2 (přes iTunes) a natáhnout zálohu z iCloudu.

Vše OK až do posledního screenu. Tvůj dotaz - jak souvisí poslední screenshot s těmi ostatními - když jsem típnul (na screenshotu 4) na "Dnes 9:04" tak naskočilo to co vidíš na screenshotu 5. Nevím co to je, můj email to není. Totéž se dělo když jsem zkoušel některé z předešlých záloh.

Stejný problém jsem měl dříve, když jsem se chtěl zbavit Jailbreaku. Přisuzoval jsem to tehdá tomu, že jsem do iPhonu hodil appku staženou z ulož.to a měl jsem za to že byla třeba nějaká "infikovaná" - zavirovaná nebo co a infikovala zálohu. Nesměj se, prostě jsem nevěděl co se děje a napadlo mě kde co. Rozdíl byl ale v tom, že mi to nepostihlo starší zálohy v iCloudu jako nyní.

Pokud si myslíš že nemám nic od Apple, pošli mi tvé telefonní číslo, můžeme komunikovat přes iMessage z iPhonu či iPadu, aby pán viděl, že přístroje od Apple mám.

Abych ukojil tvou zvědavost, co se týká někoho kdo kdysi štval proti Apple - ano, byl jsem kdysi WinMobilista a WinPhonista, kamarád mě zlanařil na iPhone a dnes bych neměnil, spokojenost. iPhone, iPad, Apple TV (Hlavně kvůli NHL Game Center) - brousím si zuby na Maca, spokojen?

Omlouvám se za překlepy
Lofwyr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rewolwer 6. 7. 2014 11:16

Lofwyr píše:rewolwere, můj dotaz nezněl - zeptej se mě, proč jsem v minulosti byl zaujatý proti Apple, až tady takový dotaz vznesu, můžeš to řešit.

K mému problému - nevím, proč bych si měl tohleto vymýšlet,přišel jsem s prosbou o radu, jelikož jsem se nemohl dostat ke své iCLoud záloze, nebo dle tvých dedukcí - nemám žádný přístroj od Apple a tohle si podle tebe zřejmě vymýšlím. Tak to tedy vezmeme od začátku.

Výše jsem prosil o radu, jelikož se mi neustále něco "sychronizovalo či běželo na pozadí". viz tento obrázek:
Obrázek

Tvá rada byla "některá ze služeb (aplikací) aktuálně přijímá/posílá data". Povypínal jsem všechno co mohlo s daty pracovat a stále se toto dělo. Jediné co to zastavilo, bylo vypnutí dat "globálně".
Jelikož mě to docela štvalo - už i proto, že (možná díky tomuto problému) se rychleji vybíjela baterka. Tak mě napadlo nahodit "čisté" iOS 7.1.2 (přes iTunes) a natáhnout zálohu z iCloudu.

Vše OK až do posledního screenu. Tvůj dotaz - jak souvisí poslední screenshot s těmi ostatními - když jsem típnul (na screenshotu 4) na "Dnes 9:04" tak naskočilo to co vidíš na screenshotu 5. Nevím co to je, můj email to není. Totéž se dělo když jsem zkoušel některé z předešlých záloh.

Stejný problém jsem měl dříve, když jsem se chtěl zbavit Jailbreaku. Přisuzoval jsem to tehdá tomu, že jsem do iPhonu hodil appku staženou z ulož.to a měl jsem za to že byla třeba nějaká "infikovaná" - zavirovaná nebo co a infikovala zálohu. Nesměj se, prostě jsem nevěděl co se děje a napadlo mě kde co. Rozdíl byl ale v tom, že mi to nepostihlo starší zálohy v iCloudu jako nyní.

Pokud si myslíš že nemám nic od Apple, pošli mi tvé telefonní číslo, můžeme komunikovat přes iMessage z iPhonu či iPadu, aby pán viděl, že přístroje od Apple mám.

Abych ukojil tvou zvědavost, co se týká někoho kdo kdysi štval proti Apple - ano, byl jsem kdysi WinMobilista a WinPhonista, kamarád mě zlanařil na iPhone a dnes bych neměnil, spokojenost. iPhone, iPad, Apple TV (Hlavně kvůli NHL Game Center) - brousím si zuby na Maca, spokojen?

Omlouvám se za překlepy

V pohodě, mám jediné doporučení: pokud oželíš prachy za iTunes/AppStore nákupy tak se vykašli na toto AppleID, založ si nové a vyhni se Jailbreaku, iOS betaverzím apod. Podle mě to za ty trable nestojí...
rewolwer
Junior

Odeslat příspěvekod Lofwyr 6. 7. 2014 11:18

Zkouším to zatím nastavit jako nový iPhone a uvidím.... Aplikací a her jsem nakoupil tolik, že se mi to jen tak oželet nechce.
Lofwyr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kadliwt 6. 7. 2014 13:11

Lofwyr: koukni muj post, stalo se mi to samy...
kadliwt
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka