Nalzený iPhone4

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Mr.Ait 27. 5. 2014 19:11

Zdravím, dnes jsem nalezl iPhone 4, podle všeho je restornutý (nejsou tam kontakty, zprávy,..), po připojení na itunes hlásí, že byl nastavován přes jiný účet apple ID, dohledal jsem si, že je nastavený na find my iphone. Rád bych kontaktoval původního majitele a telefon mu vrátil, ale jak googlim, tak jsem nenašel způsob, jak sehnat kontakt na majitele. V itunes mi to zobrazím email vyhvězdičkovaně, takže na něj napsat nemohu, na forech jsem nic nenašel.
Všude radí, abych ho odnesl na policii, ale z vlastní zkušenosti vím, že tam se mnou jen sepíší protokol a pak udělají prd...
Je nějaká možnost, jak bych mohl majitele kontaktovat?
Mr.Ait
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 5. 2014 19:21

Jediná správná možnost je odevzdat ho na policii, jinak by si mohl být popotahován za to, že si chceš nalezenou věc nechat.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mr.Ait 27. 5. 2014 19:26

Já si ji ale nechci nechat, nestojím o iphone, mám svůj samsung Galaxy S4 a jsem happy, jen mám kontakty na policii a vím, že jejich práce je v tomhle ohledu opravdu k ničemu... Pokud se jim neozve majitel sám, tak má smůlu. Proto jsem chtěl majitele kontaktovat sám... na itunes mi svítí i jeho email, ale polovina znaků je pod hvězdičkou.
V telefonu nebyla sim a kontakty také ne... Nejspíš se ho někdo zbavil, když přišel na to, že je blokovaný na find my iphone.
Nejde mi ani o nálezné, jen znám pocit, když člověku odcizí telefon...
Mr.Ait
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 27. 5. 2014 19:35

Zkus do něj dát nějakou nejlépe předplacenou sim, třeba se ti na ni původní majitel ozve. Předpokládám, že to zabezpečení funguje, že z té nově vložené sim pošle nějakou zprávu původnímu majiteli.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mr.Ait 27. 5. 2014 19:37

ne, blokace find my iphone blokuje imei, po vložení sim to hlásí že "žádná služba". Hledal jsem telefon podle IMEI na stránkách PČR a mezi ukradenými není...
Mr.Ait
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dasn 27. 5. 2014 20:27

Mr.Ait píše:vím, že jejich práce je v tomhle ohledu opravdu k ničemu...

To máš asi kontakty na nějaké trouby. Normálně ho odevzdej na policii.
1) IMEI telefonu může mít PČR v databázi odcizených věcí (databáze IMEI na internetu je něco jiného)
2) policie může zjistit jaké bylo v telefonu používáno číslo předtím a kontaktovat majitele
Dasn
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.Ait 27. 5. 2014 20:31

Ok, půjdu s tím tedy na policii, ale až zítra..
Mr.Ait
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malejarda 27. 5. 2014 21:11

myšpulín píše:Jediná správná možnost je odevzdat ho na policii, jinak by si mohl být popotahován za to, že si chceš nalezenou věc nechat.

Blbost, policie ztraty a nalezy nijak neresi, nejspis ho s tim vyhodi a pritom ho pouci, ze dle zakona je nalezce povinen odevzdat nalezenou vec nejblizsimu obecnimu uradu, pokud nezna majitele.

§ 1052 Občanského zákoníku
(1) Ztracenou věc vrátí nálezce tomu, kdo ji ztratil, nebo vlastníkovi proti úhradě nutných nákladů a nálezného.
(2) Nelze-li z okolností poznat, komu má být věc vrácena, a nepovažuje-li se věc za opuštěnou, oznámí nálezce bez zbytečného odkladu nález obci, na jejímž území byla nalezena, zpravidla do tří dnů; byla-li však věc nalezena ve veřejné budově nebo ve veřejném dopravním prostředku, odevzdá nálezce nález provozovateli těchto zařízení, který se zachová podle jiných právních předpisů, a není-li jich, postupuje, jako by byl nálezcem.
malejarda
Junior

Odeslat příspěvekod www.the-s.i.d.y 27. 5. 2014 21:19

ne asi bez na fizli, lol pak napis jak na tebe cumeli, nejlepe je na vse se vykaslat.
www.the-s.i.d.y
Junior

Odeslat příspěvekod malejarda 27. 5. 2014 21:23

Policii s tim neotravuj, maji na starosti dost jinych a dulezitejsich veci, neni jejich prace hledat majitele ztracenych veci.
malejarda
Junior

Odeslat příspěvekod Frogi 27. 5. 2014 21:53

No abych řekl pravdu až s tím pujdeš na policii (a nebudou to tvoji známí) tak se připrav na opruz a klasickou papírovou martirii. Našli jsme občanku na ulici a jako poctiví jsme ji šli odevzdat na státní policii. Tam nám řekli že s námi budou v podstatě jednat jako se zloději (nemuseli jsme ji přeci najít) a sepíšou s námi dva protokoly (nevím jaký už říkal) a pak nás pustí. Že ale neměl nikdo čas, tak to zabere nejméně hodinu a jestli chce tak ať ti hodíme na městskou policii a tam že to bude rychlejší. Takže jsme mazali přes půl města na MP a tam že by s námi taky museli sepsat protokol, ale že to byl známej, tak to vzal na sebe (že ji našel on). Takže sláva policii, a díky za známý na správných místech. Jinak přeju ať majitele najdeš (toho pravého), ať už to budeš ty nebo PČR.
Frogi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mimous 27. 5. 2014 22:13

Očisti ho od otisků, smaž tohle téma a jdi ho odložit na popelnici :D
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod ahoj1234 27. 5. 2014 22:51

Přesně tak, nedávno jsem našel 5S. Vzal jsem to do ruky, pak se mě to rozleželo, otřel jsem to tričkem a hodil zpátky do trávy. Zbytečný starosti navíc, je to problém toho člověka, že si nedává na svoje věci pozor, proč já bych se měl zdržovat cizí blbostí? V životě jsem neztratil a ani mi nebyl ukradnut žádný telefon.
ahoj1234
Junior

Odeslat příspěvekod malejarda 28. 5. 2014 07:34

A proc by se ztratou mobilu nebo obcanky mela zabyvat policie? Pokud uz si na to udela cas, tak jen sepise zbytecne protokoly o prijeti nalezu a odevzda ten nalez na obecni urad. Obcanku nevrati drziteli a nebude ani hledat majitele mobilu, dle zakona je ve vecech ztrat a nalezu prislusny konat obecni urad a ne policie.
malejarda
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 28. 5. 2014 07:52

A proč bych se tím jako nálezce měl složitě zabývat?
Dám to na policii městskou nebo státní nebo na nějakou nejbližší instituci, třeba do vrátnice.
Řeknu kdy a kde jsem to našel a víc mě to nezajímá. Není vůbec moje povinnost něco nacházet, takže kdyby po mě chtěli víc, tak jim řeknu, že příště na to kašlu něco co vidím sbírat. Nebo to vrátím tam kde jsem to našel.
Pro dobrotu na žebrotu?
myšpulín
VIP uživatel

Další stránka