Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz
Sattero píše:Nějaký zajímavosti? Na co se těšit?
Žblambomírek píše:Před nákupem 7plus mne stále odrazuje astronomická cena. V této souvislosti mne napadla zajímavá otázka - kolik odhadujete výrobní cenu jednoho kusu? Jen tak z legrace - zdánlivě nesmyslné srovnání s disketovou mechanikou, která byla dříve neodmyslitelnou součástí každého počítače. Musím uznat, že taková disketová mechanika byla velice složité zařízení - spousta mechanických součástí, táhla, pružinky, tři motory, hlavy pro čtení a zápis, halda elektroniky. I když se miniaturizace disketové mechaniky a iPhone nedá vůbec srovnávat, troufám si tvrdit, že výrobní náklady na disketovku musely být výrazně vyšší. Materiálu na iPhone je podstatně méně a výrobní linka ho jistě vyplivne za zlomek času, který byl potřebný k poskládání stovek součástí disketové mechaniky. Přesto se tak složité zařízení prodávalo za cenu pod dvě stokoruny včetně všech marží a daní. Na iPhone se jistě váže spousta licenčních poplatků, které jeho cenu ženou někam do nebe, ale když zůstaneme u těch výrobních nákladů, tak kolik? 80,- Kč? Stovku? Pravdu se docela určitě nikdy nedozvíme, ale prodejní cena je ve srovnání s tou výrobní skutečnou továrnou na peníze. Podobně jako třeba brýle nebo léky ... haléřové náklady a astronomické prodejní ceny. Předpokládám, že mi odpovíte, abych si šel koupit disketovku a zapomněl na iPhone. Máte v podstatě pravdu - pro mne je třicet tisíc nepředstavitelně moc peněz a šilhám po něm jenom proto, že nechci Android a nic jiného na výběr není. Stávající Lumia 950XL je sice fantastická, ale všichni víme, jak je to s podporou aplikací. Tak mi nezbývá, než tu závratnou sumu buď našetřit nebo si koupit AligátoraPřeju hezký večer nebo den
rewolwer píše:Sattero píše:Nějaký zajímavosti? Na co se těšit?
Od zavedení nového filesystemu AFS (Apple File System vyvinutým in house - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Apple_File_System) což je podle mě nejzásadnější změna, až po drobnosti jako např. že Siri zná výslekdy nějaké kriketové ligy nebo co to jeCelý výčet:
Find My AirPods added to Find My iPhone app
Siri support for cricket scores from Indian Premier League and International Cricket Council
Safari support for Reduced Motion preference
Prominent user security section in Settings app
iOS 10.3 uses new Apple File System (APFS) which may free up some space
Podcasts app has a widget like Music app, same app design
New system level way for developers to request app rating, opt out option in Settings
CarPlay status bar has persistent quick access to media, communication, and travel apps for quick switching without accessing the Home screen
CarPlay gains quick access to albums from songs in Music, new Up Next screen
Weather data in Maps app now has 3D Touch forecast
clemenza79 píše:Díky Paffel a S47N, ještě bych se rád zeptal. Našel jsem na menších e-shopech cenu od 17 000 což je poměrně hodně rozdíl oproti ofiko cenám. Jaké je tam riziko oproti zavedeným shopům (Apple, Alza) když to koupím? Mám na mysli záruka apod.... díky
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků