od pikropikro 25. 11. 2021 14:19
Teď nevím, kde to hodit, jestli sem nebo k Samsungu. Tak to dám raději na obě vlákna, třeba se tu bude někomu hodit a snad to nebude vadit.
Mám nyní nově S21 Ultra a iP12 Pro. Za pár dní se rozhodnu, který si nechám. Prozatím mám pár poznámek...
Co se týče velikosti a váhy, tak jednoznačně iP. Když používám iP a pak vemu do ruky Ultru, jako bych položil polystyren a vzal do ruky cihlu.
Fotoaparáty - oba prakticky stejné. Zde není třeba vůbec polemizovat. iP sice nemá ten pověstný zoom, ale jinak je to prašť jako uhoď, spíše je to skutečně o tom, co se komu více líbí - barevnost, světlo a stíny a podobně.
Displej - podle mě lepší u Ultry. Má podstatně lepší bílou barvu a celkově lepší podání barev. Mám sice zapnuto QWHD a 120 Hz, ale bavím se čistě o pohledu na displej třeba i bez pohybu, kdy je zobrazen jen text nebo ikony na displeji.
Android/iOS - tam to pro mě není zas tak velký problém, i když jsem raději, pokud mám možnost hodit do telefonu z PC cokoli a hlavně kdekoli, kde nemají možnost připojit iP.
Stabilita, jednoznačně iOS. Nikdy se nic neseká, není potřeba nikdy nic restartovat, mazat mezipamět, chache a ja nevím co ještě.
Smartview - zde samozřejmě jedině Ultra.
Taky USB-C, jelikož pak když někam jedem, tak nemusím brát více kabelů.
Magsafe - samozřejmě velká výhoda iP.
Podpora - zde je to jasně iP, který má podporu prostě nejdelší.
U iP mi zase schází Always on Displej.
Face ID je skvělá věc, ale kombinace s otiskem by byla dokonalá, zase samsung nemá Face ID, takže taky není dokonalý.
Nooo, zatím po dvou dnech stále nevím. Ještě pár dnů počkám, budu přehazovat SIMku podle nálady a nakonec se rozhodnu. I když bych asi možná trošku raději Android, tak ta velikost a váha je u Ultry prostě už přes čáru, takže váha a velikost bude hrát velmi významnou roli při rozhodování.
Ale třeba mi zde ještě někdo dá další argumenty a rady, které mi pomohou se rozhodnout.
Naposledy upravil
pikropikro dne 25. 11. 2021 16:18, celkově upraveno 2