Iphone 8

Diskuze o telefonech iPhone a tabletech iPad

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod SamuelsonYT 23. 8. 2021 14:13

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je v pohodě si v roce 2021/22 kupovat IPhone 8? Všem předem díki za odpověď
SamuelsonYT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Loader 23. 8. 2021 16:15

Já Vám nevím, já bych už šel po iPhone X a výše. Záleží na co. Jako sekundární telefon ok, jako primární s tím, že si chci udělat radost a pořídit iPhone, to bych si připlatil za X/XS.
Administrátor fóra MobilMania.cz | Příspěvky odporující pravidlům fóra nahlašujte.
Loader
Moderátor

Odeslat příspěvekod cz.hook 23. 8. 2021 16:48

Ano i ne. Nenapsal jste vůbec nic o tom, co od mobilu chcete, co je pro vás důležité atd. Bez toho se nedá přesně odpovědět.

Třeba mojí ženě 8 náramně vyhovuje a novému se brání, co to jde :-) ... já bych to už ale nedal - malý displej, nemá FaceID, málo RAM, jen jeden foťák, baterie žádná výhra ...

Osobně bych volil raději SE 2020 a do 8 bych šel jen pokud bych věděl, co od mobilu chci a byl by za dobrou cenu.
cz.hook
Junior

Odeslat příspěvekod SamuelsonYT 23. 8. 2021 22:09

Iphone 8 se mi celkově líbí, vzhled, ne moc velký displej (to je pro mě +).

A telefon bych využíval na klasické věci sledování videí, focení fotek, natáčení videí, sociální sítě, občas zahrát hru. Pro mě skvělej telefon a červená barva má u mě taky velké plus.
Budu rád za vaše názory...
SamuelsonYT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgasmic 23. 8. 2021 22:55

Display je sice malý, ale rámy obří :D
Navíc mu skončí příští rok podpora.
Iphone X má o dost větší display, ale rozměry skoro stejné.

Za mě se nevyplatí, ber jak doporučuje admin, min X
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod BobTheBuilder 24. 8. 2021 06:15

@orgasmic: proč by měla příští rok osmičce skončit podpora, když iOS 15 letos dostane i iPhone 6s?
BobTheBuilder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgasmic 24. 8. 2021 06:24

Tak to se omlouvám, někde jsem několikrát četl, že je podpora stanovena na 5 let.
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod peter34 24. 8. 2021 09:01

Volil by som radšej SE 2020, vyzerá rovnako ako iP8 ale je to minuloročný model s dlhou podporou.
Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB
peter34
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 24. 8. 2021 10:31

iOS15 má i iPhone 6S (už nyní v beta programu), takže podpory iPhone 8 bych se nebál minimálně ještě 2 roky. Jinak já jsem teď kupoval domů jeden refubrished iPhone 8 u Vodafone a stále maximální spokojenost, paradoxně iOS15 přinesl zásadní zlepšení fotek. Takže za ty peníze, proč ne.
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod RoSch 24. 8. 2021 10:33

SamuelsonYT píše:Iphone 8 se mi celkově líbí, vzhled, ne moc velký displej (to je pro mě +).

A telefon bych využíval na klasické věci sledování videí, focení fotek, natáčení videí, sociální sítě, občas zahrát hru. Pro mě skvělej telefon a červená barva má u mě taky velké plus.
Budu rád za vaše názory...

Pokud se ti líbí vzhled iP8 a nechceš X a novější, tak bych opravdu raději šel do SE (2020), jak doporučují cz.hook a peter34 - krom novějšího procesoru A13, Wi-Fi 6 a větší RAM 3GB, budeš mít alespoň i jistotu delší podpory ;-)

Jen info pro porovnání - ZDE :-)
Apple iPhone 16 Pro Max 512GB/Natural Titanium | iOS 18.3|| Apple Watch Ultra 2 | watchOS 11.3 ||
Apple MacBook Air 13" M3 10-GPU 16GB 512GB Space Grey | macOS Sequoia 15.3 ||
Apple AirPods Max | Apple AirPods Pro 2 | Apple HomePod mini
RoSch
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 24. 8. 2021 12:08

Souhlasím s příspěvkem nademnou. Pokud máš peníze a chceš tělo iP7/8, tak klidně do SE 2. generace. Pokud chceš něco funkčního a řešíš peníze, tak ani s iP8 neuděláš nějak zásadní chybu.
Apple iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple | Apple Watch 6 | O2 Family | Vodafone OneNet
dj.kure
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamuelsonYT 24. 8. 2021 12:53

Dj.kure díki, a peníze v tom taky hrají pro mě roli, iphone se 2020 se pohybuje kolem 12-13 tisíc a iphone 8 se pohybuje kolem 7500-8000kč.to máte 4 nebo 5 tisic rozdíl a to je pro mě docela dost. A do IPhone jdu poprvé, vždycky jsem měl Android takže nepotřebuju nějaky iphone za 23 tisíc..

-- 24. 8. 2021 13:57 --

A kdyztak mam v planu kupovat přes Swappie, hodně YouTuberů na to dělalo reakci a říkali že super, a recenze na swappie jsou taky dobre�
SamuelsonYT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgasmic 24. 8. 2021 13:19

iPhone 8 stojí na bazoši kolem 5000 64GB a iPhone X kolem 7500.
Jůtuber ti udělá reklamu na cokoliv za bakšiš.

Koukal jsem na jejich stránky a ty ceny jsou úplně mimo.

Tady máš úplně nový, určitě to pujde usmlouvat na 10tis https://mobil.bazos.cz/inzerat/14054410 ... y-novy.php
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior